ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Καλοκαιρινή Λεμονάδα!

Ο Ιούλιος είναι εδώ και αυτό σημαίνει…περισσότερη ζέστη! Δροσιστείτε λοιπόν με λίγηφρέσκια​​, σπιτική λεμονάδα!

3 Lemonades

Διαβάστε παρακάτω 3 δροσιστικές συνταγές: Λεμονάδα με Μέντα και Καρπούζι, Λεμονάδα με Λεβάντα και Βατόμουρα, και Λεμονάδα με Τζίντερ!
Το κλειδί είναι να είστε δημιουργικοί χρησιμοποιώντας αρωματικά και βότανα! Δοκιμάστε μέλι, δεντρολίβανο, βανίλια ή ακόμα και τσίλι! Οι λεμονάδες είναι ιδανικές για πάρτι και μπορείτε πάντα να αντικαταστήσετε το φρέσκο ​​χυμό λεμονιού με το έτοιμο (χωρίς προσθήκη ζάχαρης) εάν δεν προλαβαίνετε ;)
Λεμονάδα με Μέντα και Καρπούζι
  • 1 κ. ζάχαρη
  • 1 κ. νερό
  • 1 μικρό ματσάκι μέντα ή δυόσμο, συν επιπλέον για το γαρνίρισμα
  • 1 κ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 6 κ. νερό και πάγο
  • 3 κ. καρπούζι κομμάτια
  • Λίγες φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα
Συνδυάζουμε τη ζάχαρη και τη 1 κούπα νερό σε μια μικρή κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει βράση, ανακατεύοντας για να βεβαιωθείτε ότι η ζάχαρη έχει διαλυθεί. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το δυόσμο. Αφήστε σκεπασμένο σε δροσερό μέρος για έρθει σε θερμοκρασία δωματίου (περίπου 30 λεπτά). Αφαιρέστε τη μέντα. Πολτοποιήστε το καρπούζι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο. Συνδυάστε το καρπούζι, το σιρόπι μέντας, το χυμό λεμονιού, το νερό και το πάγο όλα μαζί. Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και επιπλέον φύλλα μέντας.
watermelon
Λεμονάδα με Λεβάντα και Βατόμουρα
  • 1 κ. ζάχαρη
  • 1 κ. νερό
  • 1 κ.σ. λεβάντα, συν επιπλέον για το γαρνίρισμα
  • 1 κ. βατόμουρα, συν επιπλέον για το γαρνίρισμα (περίπου 1 φλιτζάνι)
  • 1 κ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 6 κ. νερού και πάγου
  • Λίγες φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα
Συνδυάστε ζάχαρη, 1 φλιτζάνι νερό, λεβάντα, και τα βατόμουρα σε μια μικρή κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει βράση, ανακατεύοντας για να βεβαιωθούμε ότι η ζάχαρη έχει διαλυθεί. Βράζουμε για ένα-δύο λεπτά, έως ότου το σιρόπι πάρει ένα βαθύ μοβ χρώμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε σκεπασμένο σε δροσερό μέρος για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου (περίπου 30 λεπτά). Αφαιρέστε τη λεβάντα και τα βατόμουρα. Συνδυάστε το σιρόπι βατόμουρου με το χυμό λεμονιού, το νερό και το πάγο. Γαρνίρουμε με επιπλέον λεβάντα, επιπλέον βατόμουρα και φέτες λεμονιού.
blueberry
Λεμονάδα με Τζίντζερ
  • 1 κ. ζάχαρη
  • 1 κ. νερό
  • Ένα τζίντζερ περίπου 5 εκατοστών
  • 1 κ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 6 κ. νερού και πάγου
  • Λίγες φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα
Κόβουμε το τζίντζερ σε περίπου 8 μεγάλα κομμάτια. Συνδυάστε τη ζάχαρη, 1 φλιτζάνι νερό, και φέτες τζίντζερ σε μια μικρή κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει βράση, ανακατεύοντας για να βεβαιωθούμε ότι έχει διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε σκεπασμένο σε δροσερό μέρος για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου(περίπου 30 λεπτά). Εάν θέλετε, αφαιρέστε τα κομμάτια τζίντζερ. Συνδυάστε το σιρόπι τζίντζερ με το χυμό λεμονιού, το νερό και τον πάγο. Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού.
ginger

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου