ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Giethoorn,βγαλμένο μέσα από τα παραμύθια!


kaosdna6

Για πολλούς το χωριό Giethoorn είναι από ειδυλλιακό έως ιδανικός τόπος διαμονής. Δεν διαθέτει δρόμους ούτε αυτοκίνητα και η μόνη πρόσβαση στα σπίτια γίνεται μέσω των υπέροχων καναλιών του ή περπατώντας μέσω των 176 γεφυρών του.......

Ακόμα και ο ταχυδρόμος μοιράζει την αλληλογραφία με βάρκα.
Περίπου 2600 κάτοικοι ζουν στην περιοχή και όταν το νερό παγώνει το χωριό γίνεται τέλεια πίστα για παγοδρομίες.
Τα κανάλια του χωριού, μήκους 6,5 χιλιομέτρων και τα γραφικά σπίτια του χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα και προσελκύουν πολλούς τουρίστες που θέλουν να δουν το όμορφο τοπίο με τα μάτια τους.
Οι επισκέπτες είναι υποχρεωμένοι να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους έξω από το χωριό και στη συνέχεια να μετακινηθούν είτε με βάρκες με αθόρυβες μηχανές, με τα πόδια ή με ποδήλατο.
Βρίσκεται στην επαρχία Overijssel και πιστεύεται πως ιδρύθηκε από μετανάστες της Μεσογείου περίπου το 1230 π.Χ. Τα κανάλια, βάθους περίπου ενός μέτρου, κατασκευάστηκαν αργότερα από μοναχούς που χρειάζονταν ένα δίκτυο μεταφοράς τύρφης.
kaosdna2kaosdna4kaosdna5kaosdna1kaosdna3kaosdna6

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!

Γίνετε φίλοι μας στο facebook πατώντας εδώ: //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας εδώ: https://twitter.com/NeaKalaMantata Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου