ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Ζελέ φρουτ παντς!


zele-fruit-punch

Μερίδες: περίπου 12, Προετοιμασία: 40΄, Αναμονή: περίπου 2½ ώρες

Υλικά
Κόκκινο ζελέ
500 γρ. φράουλες καθαρισμένες ή σμέουρα (καθαρό βάρος)
50 γρ. ζάχαρη
15 γρ. φύλλα ζελατίνας
Ζελέ ροδάκινο
500 γρ. ροδάκινα , καθαρισμένα από φλούδες και κουκούτσια (καθαρό βάρος)
30 γρ. ζάχαρη
15 γρ. φύλλα ζελατίνας
Ζελέ μπανάνα
450 γρ. μπανάνα
50 γρ. χυμός λεμονιού
10 γρ. φύλλα ζελατίνας

Πολτοποιούμε κάθε είδος φρούτου στο μπλέντερ και βάζουμε τους πολτούς σε χωριστά μπολ. Τον πολτό φράουλας ή σμέουρου τον σουρώνουμε προηγουμένως για να απομακρύνουμε τα σποράκια, ενώ τις μπανάνες τις πολτοποιούμε μαζί με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Η διαδικασία είναι ίδια για κάθε ζελέ και είναι η εξής:
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε ένα μπολ με κρύο νερό ώστε να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε το 1/3 του φρουτοπολτού σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τον ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις βράσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μαλακωμένα φύλλα ζελατίνας, αφού τα στραγγίξουμε ελαφρώς από το νερό. Ανακατεύουμε καλά να λιώσουν και αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τον υπόλοιπο φρουτοπολτό.
Ετοιμάζουμε πρώτα το κόκκινο ζελέ και γεμίζουμε τα ποτήρια. Μόλις τα βάλουμε στην
 κατάψυξη, ετοιμάζουμε το επόμενο ζελέ. Έτσι εκμεταλλευόμαστε το χρόνο αναμονής.
1-tria-zele-se-ena-potiri

1. Παίρνουμε μεγάλα κολονάτα ποτήρια του κρασιού και τα τοποθετούμε μέσα σε πλαστικά δοχεία έτσι ώστε να είναι αρκετά γερμένα, αλλά όχι εντελώς ξαπλωμένα.

2-tria-zele-se-ena-potiri

2. Γεμίζουμε με προσοχή με το ζελέ φράουλα, το οποίο θα πρέπει να δημιουργήσει ένα λεπτό στρώμα σχεδόν μέχρι το χείλος του ποτηριού.

3-tria-zele-se-ena-potiri

3. Βάζουμε το ποτήρι, μαζί με το πλαστικό δοχείο, στην κατάψυξη έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί γρήγορα το ζελέ, προσέχοντας να μην το κουνήσουμε (θα χρειαστούν περίπου 15 λεπτά).

4-tria-zele-se-ena-potiri

4. Μόλις πήξει το ζελέ, βγάζουμε το ποτήρι από την κατάψυξη, το γυρνάμε από την άλλη (ξανά μέσα στο ίδιο πλαστικό δοχείο) και το γεμίζουμε με το ζελέ ροδάκινο με τον ίδιο τρόπο. Το ζελέ ροδάκινο θα πρέπει να φτάσει επίσης μέχρι το χείλος του ποτηριού. Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη, μέχρι να σταθεροποιηθεί και αυτό το ζελέ για άλλα 15 λεπτά.

5-tria-zele-se-ena-potiri

5. Βγάζουμε το ποτήρι, το στήνουμε όρθιο και γεμίζουμε το κέντρο του με το ζελέ μπανάνα φτάνοντας μέχρι το χείλος του ποτηριού. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει και αυτό το ζελέ, για περίπου 2 ώρες, και σερβίρουμε.



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου