Ένα λαχταριστό Nutella Cheesecake. Μια συνταγή για ένα εύκολο, απλό, υπέροχο cheesecake που σίγουρα θα απολαύσετε μικροί και μεγάλοι.
Υλικά συνταγής
2 πακέτα μπισκότα ορεο [154 γρ. πακέτο]
80 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο [βιτάμ] λιωμένο
400 γραμμάρια τυρί κρέμα τύπου Philadelphia [με πλήρη λιπαρά]
300 ml κρέμα γάλακτος [χτυπημένη σε σαντιγί]
300 γραμμάρια Nutella
2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
2 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη
12 Ferrero Rocher [προαιρετικό] ή μπισκότα όρεο ή φρέσκα φρούτα για διακόσμηση
Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση: Βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψάκι 20 εκ. περίπου με αποσπώμενο πάτο, [ή στρώστε λαδόχαρτο σε κανονικό ταψάκι] και αφήστε το στην άκρη.
Ανοίξτε τα μπισκότα και αφαιρέστε τη γέμιση. Θρυμματίστε τα στο multi, βάλτε τα σε μπολ, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά να ενσωματωθούν. Πιέστε το μείγμα πάνω στη βάση του ταψιού και βάλτε το στο ψυγείο να παγώσει.
Για το μείγμα cheesecake: Βάλτε τις 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό σε ένα μικρό μπολ, προσθέστε στο ζελατίνη και τοποθετήστε το μπολ σε μια κατσαρόλα νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρι). Βεβαιωθείτε ότι το νερό της κατσαρόλας δεν κοχλάζει ώστε να μπαίνει νερό στο μπολ με τη ζελατίνη. Μόλις διαλυθεί η ζελατίνη τη κατεβάζετε από τη φωτιά.
Εν τω μεταξύ, σε άλλο μεγάλο μπολ χτυπήστε το τυρί Φιλαδέλφεια μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε τη Nutella και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Προσθέτετε τη διαλυμένη ζελατίνη αμέσως μόλις τη κατεβάσετε από τη φωτιά και χτυπάτε να ομογενοποιηθεί.
Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί τη προσθέτετε στο μείγμα νουτέλας και ανακατεύετε ελαφρά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και ομογενοποιηθεί στο μείγμα. Στρώνετε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου, στρώστε τη με μια σπάτουλα στην επιφάνεια και αφήστε τη 5 ώρες περίπου να παγώσει. [αν έχετε χρόνο αφήστε τη και όλη τη νύχτα].
Ξεφορμάρετε, κόβετε σε 12 κομμάτια το γλυκό, διακοσμήστε το με υλικά προτίμησής σας και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου