ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Τούρτα σοκολάτας με μπισκοτένια γέμιση & ganache σοκολάτας με oreo!


Τούρτα σοκολάτας με μπισκοτένια γέμιση & ganache σοκολάτας με oreo

Μια συνταγή για μια λαχταριστή τούρτα για όλες τις περιστάσεις. Για οικογενειακές και φιλικές εκδηλώσεις για τούρτα γενεθλίων. Τούρτα σοκολάτας με μπισκοτένια γέμιση και γκανάς σοκολάτας, διακοσμημένη με μπισκότα όρεο.





Υλικά συνταγής


Για το κέϊκ / παντεσπάνι:
1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 κ.σ. κακάο σκόνη
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
4 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 μεγάλο αυγό
1 φλ. γάλα

Για τη μπισκοτένια γέμιση:
1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις ψημένο [*]
1/4 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
1/3 φλ. τσαγιού καφέ ζάχαρη
4 κ.σ. γάλα
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/8 κ.γ. αλάτι
1/2 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
Για τη σοκολάτα Ganache:
3/4 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας
1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
18-20 μπισκότα όρεο


Εκτέλεση συνταγής

Για το κέϊκ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε και βουτυρώνετε ένα ταψί 23 εκ. περίπου. [*]Ψήνετε σε ταψί στο προθερμασμένο φούρνο 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις για 10′ , το βγάζετε από το ταψί και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, τη σόδα και το αλάτι. Σε άλλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέτετε και το αυγό και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα να αφρατέψει. Προσθέτετε σταδιακά και εναλλάξ το γάλα με το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνετε στο ταψάκι το μείγμα και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε 10′ να σταθεί και το ξεφορμάρετε σε φόρμα να κρυώσει εντελώς. Μόλις κρυώσει εντελώς το κόβετε με οδοντωτό, κοφτερό μαχαίρι, οριζόντια στη μέση.
Για τη μπισκοτένια γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ, το ψημένο αλεύρι που ήδη έχει κρυώσει, το βούτυρο, τη κρυσταλλική και καστανή ζάχαρη, το γάλα, τη βανίλια και το αλάτι, μέχρι να αφρατέψει η ζύμη και έχετε ένα κρεμώδες μείγμα. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στο μείγμα τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε με μαρίζ να ενσωματωθούν. 
Για τη ganache σοκολάτας: Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύετε τη κρέμα γάλακτος με τις σταγόνες σοκολάτας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια σοκολατένια κρέμα.
Για τη συναρμολόγηση: Βάζετε σε πιατέλα το κάτω μέρος του κέϊκ. Απλώνετε ισομερώς από πάνω τη μπισκοτένια βάση και σπετάζετε με το άλλο μισό κέϊκ. Περιχύνετε με τη γκανάς σοκολάτας και αλείφετε με την ανάποδη ενός βρεγμένου κουταλιού ή μαρίζ όλη την επιφάνεια και περιμετρικά το γλυκό. 
Διακοσμείτε τη τουρτίτσα με 13 ολόκληρα ορεο [πιέζετε ελαφρώς όρθια 12 όρεο γύρο γύρο σε ίσες αποστάσεις και ένα “ξαπλωτό” στη μέση -βλέπε φωτογραφία] . Θρυμματίζετε σε μικρά κομματάκια τα υπόλοιπα 5-7 μπισκότα και τα πιέζετε γύρο γύρο να “κολλήσουν” στη γκανάζ στις άκρες.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου