ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Μπακαλιάρος “αλα Ναπολιτάνα”


Μπακαλιάρος “αλα Ναπολιτάνα”

Μπακαλιάρος με κόκκινη σάλτσα “αλα Ναπολιτάνα”. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πολύ πολύ νόστιμο πιάτο τον οποίο σίγουρα θα απολαύσετε.

Υλικά συνταγής
700 γρ. μπακαλιάρος
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
2 κρεμμύδια ξερά σε λεπτές φέτες
1/2 ποτηράκι κρασί λευκό κρασί
λίγο θυμάρι
λίγο αλεύρι για αλεύρωμα
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι


Εκτέλεση συνταγής

Ξαλμυρίζετε το μπακαλιάρο [αν δεν είναι ήδη ξαλμυρισμένος] αφήνοντάς τον για 25-30 ώρες σε νερό το οποίο αλλάζετε για 4-5 φορές τουλάχιστον στο διάστημα ξαλμυρίσματος. Τον κόβετε σε μερίδες και τον αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί.
Μόλις “στραγγίξουν” από το πολύ νερό, αλευρώνετε τα κομμάτια και τα τηγανίζετε, σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, μέχρι να “θωρακιστούν” και από τις δύο πλευρές σε μπόλικο καυτό λάδι. Τα αφήνετε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
Στο ίδιο τηγάνι, αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμα λάδι, σοτάρετε τα κρεμμύδια ελαφρώς αλατισμένα, μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν. Προσθέτετε πάλι το μπακαλιάρο στο τηγάνι και “σβήνετε” με το κρασί.
Μόλις “εξατμισθεί” το κρασί προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, το ντοματοπελτέ διαλυμένο 1/2 φλ. νερό μαζί με τη ζάχαρη, θυμάρι, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα και μαλακώσει το ψάρι. Γαρνίρετε με λίγο μαϊντανό και σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι ή πουρέ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου