ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Δίχρωμη τούρτα σοκολάτα - καφέ!



Δεν θα πιστεύετε πόσο εύκολη είναι αυτή η φίνα και νόστιμη τούρτα. Αν δεν αγαπάτε ιδιαιτέρως τη γεύση του καφέ, μπορείτε να αρωματίσετε την κρέμα με ό,τι άλλο θέλετε ή να την αφήσετε και σκέτη.


Μερίδες 12
Προετοιμασία 40΄ Αναμονή 2 ώρες




Υλικά
Βάση
110 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Μους σοκολάτα
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
300 γρ. κουβερτούρα 50% - 55% κακάο, ψιλοκομμένη
150 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
Κρέμα καφέ
750 γρ. τυρί μασκαρπόνε
150 γρ. ζάχαρη άχνη
4 κοφτά κουτ. γλυκού στιγμιαίος καφές, διαλυμένος σε ελάχιστο ζεστό νερό



Διαδικασία
Βάση: Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Ίσως χρειαστεί να το κάνουμε σε δόσεις γιατί δεν χωράνε όλα μαζί. Μεταφέρουμε το τριμμένο μπισκότο σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Ακουμπάμε ένα ψηλό τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. πάνω σε μια πιατέλα και αδειάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου. Το απλώνουμε να πάει παντού, πιέζοντάς το, παράλληλα προς τα κάτω, ώστε να γίνει μια συμπαγής βάση.

Μους σοκολάτα: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι. Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ και το γάλα σε ένα μπρίκι. Βράζουμε το γάλα και το αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να προκύψει ένα λείο, ομοιογενές μείγμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος και να είναι χλιαρό. Ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα. Αδειάζουμε τη μους πάνω από την μπισκοτένια βάση και βάζουμε το τσέρκι στο ψυγείο, όσο ετοιμάζουμε την κρέμα καφέ.

Κρέμα καφέ: Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός ή με τον αυγοδάρτη, μέχρι να προκύψει ένα καλά ομογενοποιημένο μείγμα. Βγάζουμε το τσέρκι από το ψυγείο και αδειάζουμε μέσα την κρέμα. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε (για τουλάχιστον 2 ώρες).                                                                                                                                                                                                   
Συμβουλή Αν το τσέρκι μας δεν είναι ψηλό, κάνουμε τη μισή δόση για κρέμα καφέ, αλλά θα βγει λίγο πιο κοντή η τούρτα μας. Εναλλακτικά, ντύνουμε περιφερειακά το τσέρκι με ένα φύλλο λαδόκολλας που να εξέχει αρκετά από τα τοιχώματά του, ώστε να του δίνει περισσότερο ύψος (η λαδόκολλα θα μπει μέσα από τα τοιχώματα).    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου