ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

12 λόγοι για ασκήσεις κοιλιακών εκτός από τους κοιλιακούς!



Το  τελευταίο πράγμα που θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις καλοσχηματισμένους κοιλιακούς είναι οι ασκήσεις κοιλιακών. Το γνωστό ποιηματάκι λέει ότι τα πάντα ξεκινάνε από .........
.....τη διατροφή.
Η διατροφή πρέπει να είναι σπαρτιάτικη σε ότι αφορά τα λίπη κάθε είδους, τη ζάχαρη σε οποιαδήποτε μορφή, τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τους υδατάνθρακες μαύρους ή άσπρους ή κόκκινους.
Όταν λέμε σπαρτιάτικη για τα λίπη σημαίνει καθόλου και για τους υδατάνθρακες εξαρτάται από το πόσο γυμνάζεσαι και τα κιλά σου αλλά πάντα το λιγότερο δυνατό.
Αυτό που μένει είναι ψαχνό κρέας, καλύτερα ψάρι παρά βοδινό, ψητό ή βραστό, κατά προτίμηση σιγοψημένο ή σιγοβρασμένο για να πετάξει τα λίπη του, φυτικά οτιδήποτε αλλά κυρίως φακές, αρακά, φασόλια, γαλακτομικά οτιδήποτε light, ιδανικά, όμως, στραγγιστό γιαούρτι, σαλάτες πρωί, μεσημέρι, βράδυ και φρούτα.
Το παραμυθάκι λέει επίσης άσκηση, αλλά όχι για να χάσεις λίπος. Η άσκηση είναι για να έχεις μονίμως το μεταβολισμό σου στο φουλ, να συνθέτεις και να καις παρά να αποταμιεύεις, γιατί σε βάθος χρόνου αρκετών έως πολλών μηνών θα δεις τεράστια διαφορά στα επίπεδα λίπους ακόμα και αν έχεις περάσει τα τριάντα.
Η άσκηση βοηθάει και στη διατήρηση της διατροφή γιατί τα πάντα στη ζωή είναι στιλ. Αν κάνεις προπόνηση για να καις τις μακαρονάδες δεν πρόκειται να φτάσεις μακριά.
Και το "ποίημα" τελειώνει με το στρες που είναι σημαντικός παράγοντας στην αποταμίευση λίπους. Όσο περισσότερο, τόσο χειρότερα. Αν παρατηρήσεις ότι δεν αισθάνεσαι ευτυχισμένος (όταν όλα είναι αντικειμενικά καλά στη ζωή σου) έχεις θέμα και πρέπει να το ψάξεις. Στο μεσοδιάστημα αποταμιεύεις λίπος.
Όλα τα υπόλοιπα είναι θεωρία, δεν έχει αποδειχτεί τίποτα και δεν ξέρουμε αν η αερόβια είναι καλύτερη της αναερόβιας (πιθανότατα είναι εξίσου ευεργετικές), αν το low tempo είναι καλύτερο από το hiit (πιθανότατα το δεύτερο), καλύτερα είναι κάνεις προπονήσεις διαφορετικών τύπων, πάντα στα μέτρα του οργανισμού σου
Θεωρητικά πάντα, αν τα έχεις κάνει όλα αυτά, είσαι ένας οργανισμός που έχει κάνει τα πρώτα μεγάλα βήματα προς τους καλοσχηματισμένους κοιλιακούς, μπορεί να αντέξει λίγη παραπάνω προπόνηση να χρειαστεί, έχει την απαιτούμενη φυσική κατάσταση και υποδομή για να κάνει εξειδικευμένες προπονήσεις.

Επομένως τι χρειάζονται οι ασκήσεις κοιλιακών; Αυτό ψάξαμε να βρούμε. Και σε αρκετά μεγάλο βαθμό έχει σχέση και με την εικόνα της κοιλιά σου.

1. Καλύτερη στάση σώματος Οι ασκήσεις κοιλιακών δυναμώνουν τον κορμό, το σώμα στέκεται πιο όρθιο, η κοιλιά φαίνεται λιγότερο, το οπτικό αποτέλεσμα είναι καλύτερο. Οι ασκήσεις κοιλιακών είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα για πας από το "μπόγος" στο "κονιόρδος".
2. Περισσότερη άσκηση Δυνατοί κοιλιακοί σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις μεγαλύτερο εύρος ασκήσεων, πιο μεγάλες προπονήσεις, να ανέβεις επίπεδα φυσικής κατάστασης. Και όπως είπαμε σε βάθος χρόνου αυτό θα σε βοηθήσει να μαζέψεις και να αποκτήσεις καλοσχηματισμένους κοιλιακούς γιατί
3. Γιατί αποκτάς περισσότερη αυτοπεποίθηση Το πως βλέπουν οι άλλοι τους κοιλιακούς σου έχει σχέση με το πως τους βλέπεις εσύ. Αν αισθάνεσαι πιο πέτρα στην περιοχή των κοιλιακών, αυτό βγαίνει προς τα έξω και γιατί εκπέμπεις σιγουριά. Και ως γνωστόν η σιγουριά κερδίζει.
4. Λιγότερο στρες Κανονικά δεν βάζεις ξεχωριστή μέρα για  το στρες, τους στριμώχνεις στο υπόλοιπο πρόγραμμα, στο τέλος κάθε προπόνησης. Αλλά μπορείς να βάλεις μια μέρα core. Και μία μέρα core από πλευράς ανακούφισης στρες είναι θαυματουργή όσο οι πιλάτες και το bodyweight.
5. Περισσότερες προκλήσεις Μεταξύ μας τώρα, η προπόνηση είναι και θέμα "να δω αν μπορώ". Άσε τα βαρετά ψαλιδάκια και τα ροκανίσματα. Κάνε άρσεις ποδιών με αλτήρες ανάμεσα στα πόδια. Κάνε πλευρικούς κοιλιακούς με 20κιλες ρόδες στο αντίθετο χέρι. Δοκίμασε όσες περισσότερες παραλλαγές μπορείς.
6. Γιατί κάνεις καλύτερο σεξ Το σεξ είναι θέμα feeling. Αλλά είναι και θέμα τεχνικής. Οι γυμνασμένοι κοιλιακοί σε βοηθούν να ακινητοποιείς το σώμα σου για περισσότερο χρόνο, για περισσότερο διάστημα. Αυτό σημαίνει καλύτερο σεξ, περισσότερη απόλαυση, περισσότερη ευτυχία.
7. Λιγότερες μυοσκελετικές παθήσεις Χρειάζεται να το εξηγήσω;
8. Γρήγορη μέτρηση φυσικής κατάστασης Ένας καλός τρόπος να ξέρεις που βρίσκεσαι από άποψη fitness είναι να μετρήσεις τα ροκανίσματα που μπορείς να κάνεις (εννοείται ζεστός) σε δεδομένο χρόνο, ή το απόλυτο νούμερο.
9. Περισσότερη ζωή Δυνατά χέρια δε σημαίνει ότι θα ζήσεις περισσότερο και με καλύτερη ποιότητα. Πόδια αρσιβαρίστα το ίδιο. Στην πραγματικότητα, όσο περισσότερα κιλά τόσο χειρότερα ακόμα και αν πρόκειται για μυϊκά κιλά. Γυμνασμένοι κοιλιακοί όμως σημαίνει πιο δυνατό σώμα στις πιο προχωρημένες δεκαετίες της ζωή σου και αυτό σημαίνει ότι θα ζήσεις περισσότερο και με καλύτερη ποιότητα.
10. Πιο εύκολη ζωή Κάπου κάπου χρειάζεται να βγάλεις τον DIY άντρα που κρύβεται μέσα σου. Να κουβαλήσεις κανένα έπιπλο, να μετακινήσεις καμιά μεγάλη γλάστρα, να κουβαλήσεις τσάντες. Οι κοιλιακοί είναι ο αδύναμος (ή δυνατός) κρίκος στην αλυσίδα των μυών που θα χρησιμοποιήσεις.\
11.  Γιατί νομίζεις ότι βελτιώνεις την εμφάνιση των κοιλιακών σου Και το να νομίζεις είναι συνήθως σημαντικότερο από το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα.
12. Γιατί βελτιώνεις την εικόνα της κοιλιά σου Όχι μόνο τη στάση του σώματος. Μαζεύεται η κοιλιά. Η κοιλιά έχει πολλά εσωτερικά όργανα και οι κοιλιακοί λειτουργούν σαν τοίχωμα. Όσο πιο ισχυρό είναι το τοίχωμα τόσο πιο ευθυτενής φαίνεσαι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου