ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Εκρηκτική μπόμπα με σοκολάτα και φουντούκια!


Zuccotto

Μερίδες: 10, Προετοιμασία-Παρασκευή: 1 ώρα, Ψήσιμο: 30′ – 40′, Αναμονή: 2-3 ώρες

Υλικά
Για τη βάση
8 αυγά
250 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ. λευκό γλυκό κρασί Μαρσάλα ή κάποιο άλλο γλυκό κρασί
Για την κρέμα σοκολάτας - φουντουκιού
400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
30 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
70 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τριμμένη στο μούλτι (ή έτοιμο τρίμμα)
40 γρ. φουντούκια, ψημένα στους 160°C για 10 λεπτά και ψιλοκομμένα
Για την μους σοκολάτα
250 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
100 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε κύβους
7 ασπράδια αυγών
7 κρόκοι αυγών
20 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
50 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)
Για το σερβίρισμα
μέλι, ελαφρώς ζεσταμένο
ζάχαρη άχνη
κακάο

Βάση
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν αρκετά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε το αλεύρι στα αβγά ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψί με διαστάσεις περίπου 30 x 30 εκ. και αδειάζουμε εκεί το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 30-40 λεπτά. Βγάζουμε τη βάση και την αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά μέσα στο ταψί. Την ξεφορμάρουμε και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως πάνω σε μια σήτα.
Παίρνουμε ένα μπολ χωρητικότητας 2,5 λίτρων (με βάθος περίπου 15 εκ. και διάμετρο στο πάνω μέρος γύρω στα 25 εκ.) και απλώνουμε ένα φύλλο μεμβράνης ή λαδόκολλας καλύπτοντας το εσωτερικό του εξ ολοκλήρου.
Με ένα μεγάλο πριονωτό μαχαίρι τεμαχίζουμε τη βάση οριζοντίως στη μέση, όπως θα κάναμε με ένα παντεσπάνι. Από το ένα κομμάτι κόβουμε ένα δίσκο στην ίδια διάμετρο με αυτήν του πάνω μέρους του μπολ. Τον αφήνουμε στην άκρη. Από το άλλο κομμάτι κόβουμε τρίγωνα και καλύπτουμε με αυτά το εσωτερικό του μπολ· το μέγεθός τους πρέπει να είναι τέτοιο που οι κορυφές τους να ξεκινούν από το κέντρο του σκεύους και οι βάσεις τους να φτάνουν στο άνοιγμα, χωρίς να μένουν κενά ανάμεσα. Κόβουμε ό,τι εξέχει από το μπολ και ραντίζουμε τα τρίγωνα με το μισό κρασί.

Κρέμα σοκολάτας – φουντουκιού
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη ώσπου να σχηματιστεί μια παχύρρευστη κρέμα που να θυμίζει σε υφή γιαούρτι (είναι ένα στάδιο προτού σφίξει εντελώς και γίνει σαντιγί). Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα και τα φουντούκια και ανακατεύουμε με μια κουτάλα ή έναν αβγοδάρτη έως ότου σφίξει λίγο περισσότερο η κρέμα. Την αδειάζουμε στο μπολ και την τοποθετούμε στο ψυγείο

Μους σοκολάτα
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ που έχουμε στερεώσει πάνω σε μια κατσαρόλα στην οποία βράζει λίγο νερό. Μόλις λιώσουν, κατεβάζουμε το μπολ από το μπεν μαρί, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα στη φωτιά γιατί θα χρειαστούμε ξανά το μπεν μαρί.
Σε άλλο μεταλλικό μπολ ρίχνουμε τους κρόκους μαζί με την άχνη και τα ανακατεύουμε αμέσως με έναν αβγοδάρτη. Τοποθετούμε το μπολ στο μπεν μαρί και χτυπάμε τους κρόκους συνεχώς με τον αβγοδάρτη για 3-5 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν, να δέσουν και να αφρατέψουν ελαφρώς. Αποσύρουμε από το μπεν μαρί και αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα, τα ασπράδια μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη έως ότου δημιουργηθεί μια απαλή μαρέγκα. Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας μέσα σε αυτό των κρόκων και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας με μια μαρίζ ώστε να ενσωματωθεί. Στο τέλος ρίχνουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις.
Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ, πάνω από την κρέμα σοκολάτας-φουντουκιού. Καλύπτουμε με το δίσκο που είχαμε κόψει από τη βάση και ραντίζουμε με το υπόλοιπο κρασί. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Το ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντάς το, αφαιρούμε τη λαδόκολλα ή τη μεμβράνη που είχαμε στρώσει και που τώρα θα έχει κολλήσει πάνω του, το περιχύνουμε με λίγο ζεστό μέλι, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κακάο και το σερβίρουμε.



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου