Είναι μια σοκολατένια απόλαυση. Δεν καταλαβαίνεις ότι είναι νηστίσιμη! Ανάλογα με το χρόνο ψησίματος μπορείς να την κάνεις ρευστή από μέσα! Ακόμα, μπορείς να την κάνεις και νηστίσιμη με λάδι και άλαδη με ταχίνι! Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο υπέροχο!
Τι χρειαζόμαστε:
3 1/2 κούπες αλεύρι
2 κούπες ζάχαρη
2/3 κούπας σπορέλαιο ή ταχίνι (για όποιον τη θέλει άλαδη)
2 κούπες πορτοκαλάδα με ή χωρίς ανθρακικό ή κρύο νερό
2/3 κούπας κακάο σκόνη
2 κουβερτούρες
3 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. σόδα
2 βανίλιες
Για μια πιο σοκολατένια απόλαυση,μπορείτε να κάνετε γλάσο!
Για το γλάσο:
1 κούπα άχνη ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κακάο
3-4 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο ή νερό(για όποιον τη κάνει άλαδη)
3 1/2 κούπες αλεύρι
2 κούπες ζάχαρη
2/3 κούπας σπορέλαιο ή ταχίνι (για όποιον τη θέλει άλαδη)
2 κούπες πορτοκαλάδα με ή χωρίς ανθρακικό ή κρύο νερό
2/3 κούπας κακάο σκόνη
2 κουβερτούρες
3 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. σόδα
2 βανίλιες
Για μια πιο σοκολατένια απόλαυση,μπορείτε να κάνετε γλάσο!
Για το γλάσο:
1 κούπα άχνη ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κακάο
3-4 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο ή νερό(για όποιον τη κάνει άλαδη)
Πώς το κάνουμε:
Χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο(ή το ταχίνι) με τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την πορτοκαλάδα (ή το νερό).
Σε μια λεκάνη έχουμε ανακατέψει τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μίξερ (εκτός της κουβερτούρας).
Λιώνουμε τη κουβερτούρα και τη προσθέτουμε στο μίγμα.
Συνεχίζουμε να τα χτυπάμε με το μίξερ.
Αλείφουμε ένα ταψάκι με μαργαρίνη ή με ταχίνι και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Χύνουμε το μίγμα μέσα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Θέλει καλό χτύπημα με το μίξερ για να έχουμε πιο αφράτο αποτέλεσμα!
Αν θέλετε να είναι ρευστό από μέσα (όπως το σουφλέ σοκολάτας) βγάλτε τη σοκολατόπιτα στα 45 λεπτά!
Χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο(ή το ταχίνι) με τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την πορτοκαλάδα (ή το νερό).
Σε μια λεκάνη έχουμε ανακατέψει τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μίξερ (εκτός της κουβερτούρας).
Λιώνουμε τη κουβερτούρα και τη προσθέτουμε στο μίγμα.
Συνεχίζουμε να τα χτυπάμε με το μίξερ.
Αλείφουμε ένα ταψάκι με μαργαρίνη ή με ταχίνι και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Χύνουμε το μίγμα μέσα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Θέλει καλό χτύπημα με το μίξερ για να έχουμε πιο αφράτο αποτέλεσμα!
Αν θέλετε να είναι ρευστό από μέσα (όπως το σουφλέ σοκολάτας) βγάλτε τη σοκολατόπιτα στα 45 λεπτά!
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου