ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Κλειστή πίτσα με μοτσαρέλα, σπανάκι και πεπερόνι

pizza_048V01

Μία γρήγορη και πανεύκολη πίτσα με άρωμα Ιταλίας. Τρώγεται όλες τις ώρες και ταιριάζει ιδανικά με κρύα μπύρα.
Πολλές φορές την τρώω και κρύα σαν σάντουιτς. Το πιο τέλειο σνακ! Το πεπερόνι με την μοτσαρέλα δημιουργούν τον πιο τέλειο συνδυασμό. Πρέπει να το δοκιμάσετε επειγόντως…

Υλικά:
Για 4-6 μερίδες
  • 1 πακέτο κατεψυγμένη ζύμη πίτσας
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο σπανάκι
  • 1-1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη μοτσαρέλα, συν έξτρα για επικάλυψη
  • 250γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 125γρ. αλλαντικό πεπερόνι σε φέτες

Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  2. Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη πίτσας σε ένα μεγάλο ορθογώνιο.
  3. Απλώνουμε 1/2 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα στην κορυφή της ζύμης αφήνοντας περίπου 2.5 εκατοστά κενό προς τις πλευρές.
  4. Απλώνουμε το σπανάκι πάνω από το τυρί.
  5. Απλώνουμε άλλο 1/2 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα πάνω από το σπανάκι.
  6. Απλώνουμε τις φέτες πεπερόνι ομοιόμορφα από πάνω.
  7. Απλώνουμε τις λεπτές φέτες φρέσκιας μοτσαρέλα πάνω από το πεπερόνι.
  8. Έπειτα το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα στην κορυφή.
  9. Γυρνάμε την ζύμη κατά μήκος σε ρολό με τις πλευρές προς τα μέσα καθώς την ρολάρουμε.
  10. Τοποθετούμε την πίτσα στο ταψί με την ραφή προς τα κάτω.
  11. Απλώνουμε στη κορυφή λίγη έξτρα μοτσαρέλα και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  12. Την βγάζουμε από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει την κλειστή πίτσα για 3-5 λεπτά πριν την κόψουμε.
pizza_048V02

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου