Τι καλύτερο ένα απόγευμα με τα παιδιά στην κουζίνα να φτιάχνετε σπιτικά μπισκοτάκια. Νομίζω ότι η ευχαρίστηση από αυτό εκμηδενίζει την όποια κούραση της παρασκευής τους και το αποτέλεσμα είναι διπλά απολαυστικό.
Προμηθευτείτε γρήγορα τα υλικά και στην κουζίνα ολοταχώς!
Σήμερα έχει γλυκές μαγειρικές και μπισκότα με σοκολάτα!
Υλικά:
Για 24-36 μπισκότα, ανάλογα με το μέγεθος
- 1 φλιτζάνι βούτυρο
- 1 ¼ φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 κρόκο αυγού
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 φλιτζάνι σταγόνες λευκής σοκολάτας, συν επιπλέον για το γαρνίρισμα
- 1 φλιτζάνι ημίγλυκες σταγόνες σοκολάτας, συν επιπλέον για το γαρνίρισμα
- 1 φλιτζάνι καρύδια, χοντροκομμένα, συν επιπλέον για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Σε μία μικρή κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και την κρυσταλλική και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά μεταξύ τους και το μείγμα γίνει λείο. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 10 λεπτά.
- Το βγάζουμε από το ψυγείο και ανακατεύουμε μέσα το αυγό, τον κρόκο του αυγού, και τη βανίλια.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, τη βρώμη, τη σόδα, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και την κανέλα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Ανακατεύουμε μέσα τις λευκές σταγόνες σοκολάτας, τα κομματάκια σοκολάτας και τα καρύδια.
- Με το χέρι δημιουργούμε το μείγμα σε μπάλες μεσαίου μεγέθους και τις βάζουμε στο ταψί. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε τα μπισκότα από πάνω με κομμάτια σοκολάτας και καρύδια για ωραία εμφάνιση.
- Τα βάζουμε στο ψυγείο μέσα στο ταψί για 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 ˚ C. Αφαιρούμε τα μπισκότα από το ψυγείο και ψήνουμε για 14-18 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για μερικά λεπτά στο ταψί, στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε μία σχάρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου