ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Ιδιαίτερες παραλίες για ανήσυχους ταξιδευτές

Παραλία Zlatni Rat, Νήσος Μπράτς, Κροατία
Υπάρχουν παραλίες σε όλες τις άκρες της γης που έχουν κάτι ιδιαίτερο να προσφέρουν στον επισκέπτη και τον λουόμενο, πέρα από τα γαλάζια τους νερά και τη βελούδινη άμμο τους. Δείτε μερικές από αυτές.

Οι Έλληνες ξέρουμε από καλές παραλίες και δύσκολα θα μας εντυπωσιάσει ένα παραθαλάσσιο τοπίο στις Μπαχάμες ή την Χαβάη. Όσο θα έχουμε το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, τα Κουφονήσια και την Κρήτη ολόκληρη, η Καραϊβική θα είναι περισσότερο «μακρινή» παρά «όνειρο».
Η φύση όμως, δεν χάρισε ομορφιά μονάχα στην Ελλάδα και υπάρχουν παραλίες σε όλες τις άκρες της γης που έχουν κάτι ιδιαίτερο να προσφέρουν στον επισκέπτη και τον λουόμενο, πέρα από τα γαλάζια τους νερά και τη βελούδινη άμμο. Η ιστοσελίδα travelandleisure.com τις συνέλλεξε και εμείς τις παρουσιάζουμε.
Παραλία Pink Sands, Νήσος Harbour, Μπαχάμες
Το νησί Harbour είναι ένα μικρό νησί στις Μπαχάμες, μήκους 5,5 χλμ. και φάρδους 1,5 χλμ. Σε αυτό το μικροσκοπικό κομμάτι γης όμως, θα βρείτε μια από τις ομορφότερες παραλίες της Καραϊβικής, με έκταση 5 χλμ. και ροζ άμμο, στην ανατολική ακτή του νησιού. Το κόκκινο χρώμα συγκεκριμένων θαλάσσιων μονοκύτταρων οργανισμών, αναμειγνύεται με τη λευκή άμμο και καταλήγει σε αυτή την παραμυθένια απόχρωση.
Παραλία Papakolea, Χαβάη
Για να κάνει κάποιος μπάνιο στην παραλία Papakolea της Χαβάης, πρέπει να… ταλαιπωρηθεί. Αλλά αξίζει τον κόπο. Η παραλία βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Χαβάης. Οι επίδοξοι λουόμενοι θα πρέπει να περπατήσουν 5 χλμ. κάτω από τον καυτό ήλιο και ανάμεσα από βράχια για να καταφέρουν να δουν ένα από τα σπανιότερα θεάματα της φύσης. Η παραλία με την πράσινη αμμουδιά, είναι μία από τις συνολικά δυο παραλίες στον κόσμο (η άλλη βρίσκεται στα νησιά Galapagos) που η άμμος έχει το χρώμα της ελιάς. Το χρώμα οφείλεται στο ηφαίστειο της περιοχής.
Παραλία Genipabu, Natal, Βραζιλία
Εάν κάποιος σας κλείσει τα μάτια και σας «ρίξει» στην παραλία Genipabu στο Natal της Βραζιλίας, θα νομίσετε ότι βρεθήκατε σε κάποια μακρινή έρημο, αν κρίνετε από τους τεράστιους αμμόλοφους της περιοχής. Η αλήθεια είναι όμως, πως αν περπατήσετε λίγα λεπτά, θα συναντήσετε τον Ατλαντικό ωκεανό και μια από τις εντυπωσιακότερες παραλίες του κόσμου. Μπορείτε ακόμα να εξερευνήσετε τους αμμόλοφους με αμαξάκι, να βολτάρετε καβάλα σε καμήλα ή να κάνετε sandboarding (όπως το snowboarding, αλλά στην άμμο).
Η παραλία με τους ογκόλιθους, Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική
Οι τεράστιοι ογκόλιθοι, που έχουν σχηματιστεί με τα χρόνια στις ακτές του Κέιπ Τάουν, μοιάζουν σα σκηνικό από τα ταξίδια του Γκιούλιβερ. Και όσο περιμένετε τον Λεμουέλ Γκιούλιβερ να εμφανιστεί, θα δείτε κάτι καλύτερο: τους 3.000 αφρικανικούς πιγκουίνους που ζουν και ζευγαρώνουν στην περιοχή. Τα γλυκύτατα ζωντανά ωστόσο, μοιάζουν αξιολάτρευτα αλλά αν τα ενοχλήσετε, θα ανακαλύψετε πόσο «αξιολάτρευτο» δεν είναι το κοφτερό τους ράμφος και το δάγκωμά τους.
Παραλία Pfeiffer, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Η περιοχή Big Sur στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, «ισχυρίζεται» ότι έχει ένα από τα πιο όμορφα τοπία του κόσμου και είναι πολύ πιθανό να έχει δίκιο: μεγαλειώδεις βράχοι, πράσινα λιβάδια και η παραλία με τη μωβ άμμο, συμβάλλουν στο σκηνικό για το οποίο υπερηφανεύονται οι ντόπιοι. Η άμμος παίρνει το ιώδες χρώμα από το μαγγάνιο που βρίσκεται στα κοντινά βράχια και αν αποφασίσετε να επισκεφτείτε την παραλία, ζητήστε τη βοήθεια των ντόπιων γιατί αυτό το θαύμα της φύσης είναι καλά κρυμμένο.
Παραλία Chandipur, Ορίσα, Ινδία
Στον κόλπο της Βεγγάλης και στην παραλία της Chandipur, το νερό δυο φορές τη μέρα, υποχωρεί περίπου 5 χλμ. από την ακτή. Η άμπωτη δίνει τη δυνατότητα τους ντόπιους και τους αλλοδαπούς να κάνουν βόλτα στον «πάτο» της θάλασσας, είτε με τα πόδια, είτε με τζιπ, να συλλέξουν κοχύλια ή να παρατηρήσουν τα προσωρινώς «ξεσπιτωμένα» κόκκινα καβούρια.
Παραλία Zlatni Rat, Νήσος Μπράτς, Κροατία
«Zlatni Rat» στα Κροατικά σημαίνει «Χρυσό Κέρας» και αν δείτε από ψηλά αυτή την παραλία, δεν θα παραξενευτείτε από το όνομα. Το βοτσαλωτό κομμάτι γης, γεμάτο με πεύκα, κόβει τη θάλασσα στη μέση μέχρι και 400 μέτρα, ενώ ανάλογα με τα ρεύματα αλλάζει σχήμα και μέγεθος.
Παραλία Gulpiyuri, Llanes, Ισπανία
Η μόλις 40 μέτρων παραλία, μπορεί φαινομενικά να μη συγκρίνεται με τις παραλίες χιλιομέτρων που έχουμε μέχρι τώρα αναφέρει, αλλά έχει κάτι που την κάνει να ξεχωρίζει: Είναι η μοναδική «εσωτερική» παραλία, που σχηματίστηκε από μια καταβόθρα και περιβάλλεται από γρασίδι και ασβεστόλιθους. Αυτή η σπάνια παραλία είναι τόσο μικρή, ώστε στην παλίρροια, η άμμος εξαφανίζεται τελείως, ενώ στην άμπωτη στερεύει τελείως από νερό.
Παραλία Siesta, Φλόριντα, ΗΠΑ
Η -κατά πολλούς- νούμερο ένα παραλία της Αμερικής, βρίσκεται στη Φλόριντα και με μια πρώτη ματιά και φορώντας ακόμα τα παπούτσια σας, δεν μοιάζει και τόσο ξεχωριστή. Το μυστικό όμως είναι αλλού. Γι’ αυτό, αφού φωτογραφίσετε το τοπίο μην ξεχάσετε να βγάλετε τα παπούτσια και να περπατήσετε ξυπόλητοι την άμμο.
Τότε μόνο θα ανακαλύψετε τι κάνει την παραλία τόσο ξεχωριστή, αφού το 99,9% της άμμου αποτελείται από κρυστάλλους χαλαζία, που όχι μόνο έχουν ομοιόμορφο σχήμα που κάνει την άμμο βελούδινη, αλλά εξαιτίας της σύστασής τους, όσο και να καίει ο ήλιος της Φλόριντα, εκείνοι παραμένουν δροσεροί.
Παραλία Punalu'u, Χαβάη
Η μαύρη άμμος στην παραλία της Punalu'u στη Χαβάη, της δίνει έναν… ζοφερό χαρακτήρα, ενώ η συχνή εμφάνιση πράσινων θαλάσσιων χελωνών, την κάνουν να μοιάζει με σκηνικό προϊστορικής ταινίας. Τα γιγάντια ερπετά είτε θα κολυμπούν στα νερά της παραλίας, είτε θα λιάζονται στην αμμουδιά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να τις ενοχλήσετε ή να τις ταΐσετε, αφού πρόκειται για προστατευόμενο είδος και ακόμα και αν απλά τις αγγίξετε, θα σας πάνε μέσα!
Παραλία Hot Water, Coromandel, Νέα Ζηλανδία
Το φτηνότερο spa του κόσμου το έχει η Νέα Ζηλανδία. Στην παραλία με τις θερμές πηγές στο Coromandel και για τις ώρες που η άμπωτη έχει «μαζέψει» τα νερά, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να σκάψουν το δικό τους «τζακούζι» και να απολαύσουν τις ευεργετικές ιδιότητες των θερμών υδάτων (μέχρι και 65 βαθμούς Κελσίου) που κυλούν κάτω από το επίπεδο της άμμου.
Η «γυάλινη» παραλία, Fort Bragg, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Την «γυάλινη» παραλία, οι Καλιφορνέζοι τη χρησιμοποιούσαν σαν κάδο απορριμμάτων έως και τα τέλη της δεκαετίας του ’60, μέχρι που οι ιθύνοντες έδωσαν τέλος σε τέτοιες πρακτικές. Και το έργο που ξεκίνησαν οι υπεύθυνοι, το ολοκλήρωσε η φύση. Όλα αυτά τα χρόνια, τα κύματα σμίλεψαν τα κομμάτια γυαλιού, δημιουργώντας γυάλινα βότσαλα, τα οποία απαγορεύεται να πάρουν σπίτι τους οι επισκέπτες, παρά τις όμορφες αντανακλάσεις που δημιουργούν.
Παραλία Ξι, Κεφαλονιά, Ελλάδα
Η Κεφαλονιά, έχει πολλές υπέροχες παραλίες, αλλά μία από αυτές συμπεριλαμβάνεται στις πιο ιδιαίτερες όλου του κόσμου. Τα λευκά βράχια, το γαλάζιο του πελάγους, το κεραμιδί της άμμου και το πολύχρωμο όλων των εθνών που την επισκέπτονται με τις διάφορες ομπρέλες, την εντάσσουν στη λίστα με τις πιο ξεχωριστές παραλίες του κόσμου.
Καλά μας μπάνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου