ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Πιτάκια με μύρτιλλα και κρέμα τυρί!

mirtilo_138V02
Μου αρέσει να φτιάχνω αυτά τα πιτάκια γιατί είναι το καλύτερο γλυκό σνακ χωρίς πολλά λίπη και θερμίδες.

Το μέγεθος τους σε κάνει να περιορίζεις την ποσότητα που θα φας. Αν θες απλά κάτι γλυκό μετά το φαγητό αλλά δεν θες να το παρακάνεις με τις θερμίδες τρως απλά ένα και είσαι οκ. Αν πάλι θες να απολαύσεις ένα γλυκό χωρίς να το περάσεις από τεστ θερμιδομετρητή μπορείς να φας όσα θες.
Ένα γρήγορο και άκρως απολαυστικό γλυκάκι!

Υλικά:
Για 16 μερίδες
Για τα πιτάκια:
  • 230γρ. τυρί κρέμα, μαλακό
  • 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
  • 1 1/2 φλιτζάνι φρέσκα μύρτιλλα
  • 3/4 φλιτζανιού μαρμελάδα σύκου
  • 490γρ. κατεψυγμένη σφολιάτα (2 φύλλα), αποψυγμένα
  • 1 μεγάλο αυγό
Για το γλάσο:
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 4 κουταλάκια του γλυκού πλήρες γάλα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:
Για τα πιτάκια:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 ° C και απλώνουμε 2 ταψιά με επένδυση λαδόκολλα.
  2. Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα μεσαίο τηγάνι, ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα σύκο μέχρι να αραιώσει λίγο. Τοποθετούμε τα μύρτιλα σε ένα μεσαίο μπολ, στη συνέχεια, ρίχνουμε τη μαρμελάδα σύκο στην κορυφή και ανακατεύουμε μέχρι τα μύρτιλλα να επικαλυφθούν. Τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Ανοίγουμε το κάθε φύλλο σφολιάτας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια σε ένα τετράγωνο 25 εκατοστών. Κόβουμε κάθε τετράγωνο σε τέσσερα μικρότερα τετράγωνα, στη συνέχεια, κόβουμε κάθε τετράγωνο στο μισό διαγωνίως σε μικρότερη μορφή. Θα πρέπει να έχουμε οκτώ τρίγωνα από κάθε φύλλο της ζύμης. Τοποθετούμε τα τρίγωνα ζύμης στα ταψιά στη συνέχεια τρυπάμε το καθένα αρκετές φορές με ένα πιρούνι, αφήνοντας ένα 1 εκατοστό στις άκρες κάθε τριγώνου χωρίς τρυπήματα.
  5. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί το αυγό με 1 κουταλιά της σούπας νερό. Αλείφουμε κάθε τρίγωνο με το χτυπημένο αυγό στη συνέχεια απλώνουμε ένα τμήμα του μείγματος κρέμας τυριού σε κάθε τριγώνο, αφήνοντας μισό εκατοστό κενό περιθώριο γύρω από τις άκρες. Απλώνουμε πάνω από το τυρί κρέμα ένα τμήμα του μείγματος μύρτιλλων, ομοιόμορφα σε όλο το τυρί κρέμα.
  6. Ψήνουμε για 15 έως 18 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και φουσκώνουν γύρω από τις άκρες. Τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν ενώ φτιάχνουμε το γλάσο.
Για το γλάσο:
  1. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί τη ζάχαρη άχνη, το γάλα και τον χυμό λεμονιού μέχρι να ενωθούν. Αν το γλάσο είναι πολύ παχύρευστο, χτυπάμε μέσα το επιπλέον γάλα, 1 κουταλάκι του γλυκού σε ένα χρόνο, μέχρι να γίνει πιο ρευστό.
  2. Μόλις κρυώσουν τα πιτάκια, χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουτάλι ή πιρούνι απλώνουμε το γλάσο (σαν ψιλόβροχο) πάνω στα πιτάκια. Σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε τα πεντανόστιμα πιτάκια με μύρτιλλα και κρέμα τυρί.
                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου