ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Συναρπαστική Ελούντα!

Από μικρό άσημο ψαροχώρι στα μέσα του 20ου αιώνα σε παγκοσμίας φήμης τουριστικό θέρετρο στις αρχές του 21ου αιώνα.
Η ιστορία του χωριού Ελούντα είναι πλούσια και συναρπαστική. Βρίσκεται στο νομό Λασιθίου, 10 χιλιόμετρα πριν τον Άγιο Νικόλαο. Μέχρι και τη δεκαετία του 1950 ήταν ένα μικρό ψαροχώρι, με κακή φήμη μάλιστα λόγω του λεπροκομείου που λειτουργούσε μέχρι και το 1957 στο νησάκι Σπιναλόγκα που βρίσκεται στον κόλπο της Ελούντας. Όλα άλλαξαν το 1969, όταν αρχίζει η ανέγερση του πρώτου μεγάλου ξενοδοχείου στην Ελούντα.Από τότε και σιγά σιγά, η περιοχή συνδυάστηκε με τα πολυτελή resorts, τα οποία άρχισαν να πολλαπλασιάζονται.
Σήμερα, δεκάδες πεντάστερα ξενοδοχεία λειτουργούν στην Ελούντα, προσφέροντας το καθένα μοναδικές υπηρεσίες και απαράμιλλο service.
Προορισμός για VIPS και επισήμους από όλον τον κόσμο, η Ελούντα δεν έγινε τυχαία πόλος έλξης. Χτισμένη μπροστά σε κόλπο, η περιοχή είναι πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης. Και εκτός από τα πολυτελή ξενοδοχεία, έχει να προσφέρει στον επισκέπτη πλήθος μαγευτικών τοπίων.

Το διάσημο νησάκι της Σπιναλόνγκας βρίσκεται στο βόρεια της Ελούντας, πολύ κοντά στην Πλάκα. Οχυρώθηκε από τους Ενετούς και από τις αρχές του 20ου αιώνα λειτούργησε ως τόπος εξορίας για τους λεπρούς. Το λεπροκομείο έκλεισε το 1957 και από τότε στο νησί έρχονται  μόνο επισκέπτες με καραβάκια από την Πλάκα και την Ελούντα.
Δίπλα στη θάλασσα και το λιμάνι, η Λίμνη Βουλισμένη σχηματίζει ένα πανέμορφο κόλπο μέσα στην πόλη του Αγίου Νικολάου. Έχει κυκλικό σχήμα, διάμετρο 137 μέτρα και 64 μέτρα βάθος και ενώνεται με τη θάλασσα με ένα στενό κανάλι. Περιμετρικά της θα δείτε πολλά καταστήματα αλλά και πάρκο με δέντρα.
Γύρω από την Ελούντα βρίσκονται πανέμορφες παραλίες κάθε είδους. Κοντά στο λιμάνι και τα πολυτελή resorts, θα βρείτε την αμμώδη παραλία της Ελούντας, η οποία είναι οργανωμένη προσφέροντας ομπρέλες και ξαπλώστρες. Η παραλία της Πλάκας διαθέτει βότσαλο και θέα στη Σπιναλόγκα, ενώ ανατολικά της Ελούντας βρίσκεται η παραλία Σχίσμα με άμμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου