ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Ιταλικό ρολό κιμά

kimas_258V01

Αυτό το φαγητό μου θυμίζει Κυριακή. Όλη η οικογένεια σε απαρτία και στην μέση η σπεσιαλιτέ της μαμάς σημείο συνάντησης για την
οικογένεια. Για κάποιο λόγο όλες σχεδόν οι οικογενειακές συναθροίσεις είναι γύρω από το φαγητό. Δεν μας χαλάει σίγουρα αρκεί να μην είναι ο λόγος αλλά μία καλή αφορμή να συναντηθούμε όλοι μαζί.

Την σάλτσα μαρινάρα μπορείτε να την αγοράσετε έτοιμη ή να την φτιάξετε.

Καλές μαγειρικές με Ιταλικό ρολό κιμά!



Υλικά:

Για 12 μερίδες

1/4 φλιτζανιού συν 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 κουταλάκια του γλυκού (περίπου 6 σκελίδες) σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 μεσαία κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους
2 κόκκινες πιπεριές, χωρίς σπόρους, κομμένες σε κύβους
1/2 φλιτζάνι βασιλικό, φύλλα ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένα φύλλα
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 φλιτζάνια τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
1 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1.5 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worchester
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 φλιτζάνι σάλτσα μαρινάρα


Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Ζεσταίνουμε ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο σε ένα μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε μαζί τον βασιλικό, τον μαϊντανό και τα αυγά σε ένα μικρό μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε την παρμεζάνα και τα ψίχουλα ψωμιού σε ένα άλλο μικρό μπολ. Ανακατεύουμε καλά το κρέας, τα βότανα και τα αυγά, παρμεζάνα και ψίχουλα ψωμιού, το Worcestershire, το ξίδι και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μαζί σε ένα μεγάλο μπολ με τα χέρια μας, φροντίζοντας να μην παρανακατέψουμε.
Σχηματίζουμε το μείγμα κρέατος σε ένα καρβέλι, αν δεν έχετε ταψί σε σχήμα καρβελιού βάλτε το κρέας σε ένα λαδωμένο ταψί ή πυρέξ. Απλώνουμε στη κορυφή την μαρινάρα φροντίζοντας να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.
Ψήνουμε για περίπου 50-60 λεπτά ή μέχρι το θερμόμετρο να φτάσει τους 70°C στη μέση του ρολού. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Κόβουμε και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου