Μικρά-μικρά μπισκοτάκια με μία μικρή έκπληξη σοκολάτας στην μέση! Ο λόγος για αυτά τα υπέροχα μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα που θα σας ενθουσιάσουν.
Η σοκολάτα στο κέντρο δεν είναι ούτε υγρή πολύ, ούτε σκληρή κάνοντας τα ακαταμάχητα και ιδανικό συνοδευτικό για καφέ!
Καλές γλυκές μαγειρικές!
Υλικά:
Μπισκότα:
- 1 φλιτζάνι (2 μπάρες) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
- 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Γέμιση σοκολάτας:
- 170γρ. ημίγλυκη σοκολάτα, σε κομμάτια
- 6 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Θα χρησιμοποιήσουμε 2 ταψιά με επένδυση λαδόκολλα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο, περίπου 2 λεπτά. Χτυπάμε μέσα και το αλεύρι μέχρι να ενωθούν.
- Πλάθουμε την ζύμη σε μπάλες χρησιμοποιώντας περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού της ζύμης για το καθένα. Τοποθετούμε τις μπάλες με απόσταση 2.5 εκατοστών μεταξύ τους. Θα πρέπει να χωράνε 15 μπισκότα σε κάθε ταψί. Ψήνουμε για 10 λεπτά, στη συνέχεια, τα βγάζουμε από τον φούρνο και χρησιμοποιώντας τον αντίχειρά μας πατάμε μια βαθιά εσοχή στη μέση του κάθε μπισκότου. Τα ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε 7-9 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα στις άκρες. Όταν τα μπισκότα βγουν από τον φούρνο, τα ελέγχουμε στην μέση. Χρησιμοποιώντας πάλι τον αντίχειρά μας πατάμε προς τα κάτω στη μέση κάθε μπισκότου για άλλη μια φορά, προσέχοντας να μην τα πιέσουμε πάρα πολύ. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
- Σε ένα μεσαίο γυάλινο μπολ, ανακατεύουμε την σοκολάτα, το βούτυρο και το μέλι. Βάζοντας το μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και να χρησιμοποιώντας ένα σύρμα για να ανακατέψουμε το μείγμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει λεία. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να κρυώσει (και αφήστε το να πήξει λίγο). Γεμίζουμε τα μπισκότα στην μέση με λίγες κουταλιές από το μείγμα της σοκολάτας. Τα αφήνουμε σε μία σχάρα για να σκληρύνουν. Στη συνέχεια, τα διατηρούμε σε ένα αεροστεγές μπολ μέχρι 3 ημέρες (ή τα παγώνουμε).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου