ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Τούρτα σοκολάτας με frosting

sokolata_4617

Έχει κάποιος μήπως γενέθλια; Τότε μην ψάχνετε άλλο σας βρήκα την τούρτα! Σοκολατένια και υπέροχη. Για γενέθλια στο μπαλκόνι,
με μουσική, σπιτικά κοκτέιλ, fingerfood και fullκαλοκαιρινή διάθεση. Τέλος, έρχεται αυτή η εντυπωσιακή τουρτίτσα, το σβήσιμο των κεριών, ευχές από φίλους και συγγενείς και άλλος ένας χρόνος πέρασε με τα καλά και τα κακά του αλλά κυρίως αφήνοντας και αυτός με την σειρά του το μάθημα του (προς μελέτη και συμμόρφωση), έτσι για να τα πάμε καλύτερα στον επόμενο…
Η τούρτα σοκολάτας με frosting αφιερωμένη σε όσους γιορτάζουν τα καλοκαιρινά τους γενέθλια (τυχεράκηδες)…

Υλικά:
Για το frosting-κρέμα:
  • 1 3/4 φλιτζάνι (350γρ.) ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 213γρ. χωρίς ζάχαρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 12 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
Για την τούρτα:
  • 3 φλιτζάνια (600γρ.) ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια (425γρ.) αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας (135γρ.) σκόνη κακάου
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 1/4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 1/4 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 3 αυγά
  • 3/4 φλιτζανιού φυτικό λάδι
  • 1 1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζεστό καφέ

Εκτέλεση:
Για το frosting-κρέμα:
  1. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος να πάρουν μια βράση σε μέτρια φωτιά.
  2. Μειώνουμε τη θερμότητα και αφήνουμε την κρέμα και τη ζάχαρη να σιγοβράσουν για έξι λεπτά.
  3. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο μέχρι να λιώσουν εντελώς.
  4. Ανακατεύουμε μέσα και το εκχύλισμα βανίλιας.
  5. Αφήνουμε το frosting να κρυώσει εντελώς, ανακατεύοντας το όσο είναι ζεστό και στη συνέχεια όταν κρυώσει. Μόλις κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, το frosting θα είναι έτοιμο για επάλειψη.
Για την τούρτα:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τρία 25 εκατοστών στρογγυλά ταψιά.
  2. Σε ένα μπολ του μίξερ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
  3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε τα χτυπημένα αυγά, το φυτικό λάδι, και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά για να αναμειχθούν. Στη συνέχεια, με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, ρίχνουμε τα υγρά συστατικά στα ξηρά συστατικά. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να κατανεμηθούν όλα ομοιόμορφα.
  4. Ρίχνουμε τον καυτό καφέ στο κουρκούτι της ζύμης και ανακατεύουμε σε μέτρια- χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο.
  5. Διαιρούμε το μείγμα μεταξύ των ταψιών.
  6. Ψήνουμε για 35-45 λεπτά. Μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή όταν τα τρυπάμε με αυτή. Αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  7. Στοιβάζουμε τα κέικ, απλώνοντας ένα στρώμα frosting ανάμεσα σε κάθε στρώμα κέικ. Απλώνουμε το frosting στις πλευρές και την κορυφή της τούρτας, χρησιμοποιώντας ένα καυτό μαχαίρι.
sokolata_46172

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου