ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Μπισκότα με μπέικον και τυρί τσένταρ

biscuits_078V01

Αυτά τα υπέροχα μαλακά μπισκότα είναι το καλύτερο snack που μπορείτε να φάτε. Χορταστικά και απολαυστικότατα! Αυτό που κάνω εγώ (στις μεγάλες πείνες) είναι να φτιάχνω με αυτά ένα απολαυστικό brunch. Βάζω πάνω από κάθε ένα μπισκότο ένα αυγό ποσέ. Εντάξει, το αποτέλεσμα απλά μαγικό!

Εγώ τα λέω αλμυρά μπισκότα αλλά για την ακρίβεια είναι κάτι μεταξύ ψωμιού και κέικ σε σχήμα μπισκοτοειδές.
Όπως και να τα πείτε, το ότι είναι πεντανόστιμα είναι το μόνο σίγουρο! Δοκιμάστε τα!

Υλικά:
Για 6-8 μερίδες
  • 6 φέτες μπέικον, κομμένο σε κύβους
  • 285γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (2 φλιτζάνια)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 145γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • 2/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος (συν ή πλην μια κουταλιά)

Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Ψήνουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό, στη συνέχεια το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  3. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέσα το τσένταρ, τα κρεμμυδάκια και το μπέικον.
  4. Επεξεργαζόμαστε τους κύβους βουτύρου με τα δάχτυλά μας, μέχρι να γίνουν κομμάτια σε μέγεθος αρακά επικαλυμμένα με το μείγμα αλευριού. Κάνουμε μία τρύπα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος.
  5. Ανακατεύουμε για να απλωθούν (μην το παρακάνετε γιατί αλλιώς θα βγει σκληρή η ζύμη). Η ζύμη θα είναι λίγο εύθρυπτη, αλλά θα πρέπει να ενώνεται. Μεταφέρουμε τη ζύμη πάνω σε μία λαδόκολλα και χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά μας την ενώνουμε σε ένα μεγάλο ορθογώνιο. Στη συνέχεια, κόβουμε σε τρίγωνα.
  6. Ψήνουμε για 20 έως 23 λεπτά, μέχρι οι άκρες να είναι τραγανές, αλλά το εσωτερικό να είναι ακόμα υγρό. Απολαύστε τα μπισκότα με μπέικον, κατά προτίμηση, ενώ είναι ακόμα ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου