ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Μάθε να καθαρίζεις σωστά τα μανιτάρια!

Αν υπήρχε ένας νόμος για το μαγείρεμα, θα έπρεπε σίγουρα να αφορά το καθάρισμα των μανιταριών! Παίρνεις τα όμορφα λευκά σου μανιταράκια, τα βγάζεις από την συσκευασία τους και τα βάζεις
κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό…Αν μπορούσα να βγάλω έναν καινούριο νόμο, τότε σίγουρα θα ήσουν πίσω από της φυλακής τα σίδερα!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: 
Τα μανιτάρια αποτελούνται κατά 97% από νερό. 
Τα μανιτάρια που χρησιμοποιούμε περισσότερο στην Ελλάδα (λευκά, πλευρώτους & πορτομπέλο), μεγαλώνουν μέσα σε μεγάλες μπάλες σανό, σε μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους. 
Τα μανιτάρια, απορροφούν τα υγρά σαν σφουγγάρι. 
Αυτά  είναι  που σου φωνάζουν «Σταμάτα να πλένεις τα μανιτάρια σου», γιατί αν το κάνεις, θα απορροφήσουν ακόμα περισσότερο νερό τα οποία θα βγάλουν στο μαγείρεμα, θα σου νερώσουν το φαγητό κτλ κτλ…
Ο τρόπος για να καθαρίσεις σωστά τα μανιτάρια σου είναι ένας και είναι απλός. Με ένα υγρό χαρτί κουζίνας καθαρίζεις λίγο το κεφάλι ή αν είναι πολύ βρώμικο ή έχει χτυπήματα, το ξεφλουδίζεις βγάζοντας πρώτα το κοτσάνι. Απλά. Είναι τόσο καθαρά που μπορείς να τα φας και ωμά μέσα σε μια σαλάτα. 
Αυτός ο τρόπος αφορά κυρίως τα λευκά μανιτάρια και τα πορτομπέλο (θυμήσου στα πορτομπέλο να φορέσεις γάντια γιατί μαυρίζουν τα χέρια). Τα μανιτάρια πλευρώτους, δεν χρειάζονται απολύτως τίποτα. Αν πάλι, έχει κολλήσει το μυαλουδάκι και θες απεγνωσμένα να τα πας στο νεροχύτη για ένα ντουσάκι, τουλάχιστον άστα να στραγγίξουν για ένα μισάωρο μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου