ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Πέντε δραστικές λύσεις για άμεση ανακούφιση από τον πονόλαιμο


Πέντε δραστικές λύσεις για άμεση ανακούφιση από τον πονόλαιμο

Ο πονόλαιμος είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο κοινά και ενοχλητικά συμπτώματα της γρίπης και του κρυολογήματος και την εποχή που διανύουμε ........
..... αποτελεί συχνό φαινόμενο σε κάθε εργασιακό χώρο και φυσικά σε κάθε σχολείο.
Η δυσφορία που ένας ερεθισμένος λαιμός δημιουργεί είναι έντονη, ενώ σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να γίνει αφόρητος, προκαλώντας ακόμη και δυσκολία στην κατάποση. Με την εποχική γρίπη και τις ιώσεις του αναπνευστικού να βρίσκονται σε έξαρση αυτή την εποχή και τον πονόλαιμο να αποτελεί ένα από τα πρώτα σημάδια που παρουσιάζουν οι ασθενείς, είναι σημαντικό να μπορέσετε να τον καταπολεμήσετε γρήγορα και αποτελεσματικά. Για να το πετύχετε αυτό, όμως, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε μια στοχευμένη θεραπεία, η οποία συνδυάζει τόσο φυσικές όσο και φαρμακευτικές λύσεις.

Τα κλασικά «γιατροσόφια» ενδέχεται να σας προσφέρουν μια προσωρινή αίσθηση ανακούφισης, όμως δεν θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε τη φλεγμονή. Πρέπει, λοιπόν, να απαντήσετε στον πονόλαιμο με έναν δραστικό συνδυασμό που περιλαμβάνει συγκεκριμένες τροφές και προϊόντα με αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση. Το σίγουρο είναι πως τα πέντε παρακάτω tips θα σας βοηθήσουν να αναρρώσετε πιο εύκολα και, πάνω από όλα, να ανακουφιστείτε.

1. Πιείτε πολλά υγρά και αποφύγετε τα καυτά ροφήματα
Είναι σημαντικό να διατηρείτε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο κατά τη διάρκεια του κρυολογήματος. Φροντίστε να καταναλώνετε πολύ νερό, χυμό πορτοκαλιού (που είναι πλούσιος σε βιταμίνη C), πράσινο τσάι (που περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά και θα τονώσει τον οργανισμό σας), ρόφημα από φασκόμηλο (που καταπολεμά τις φλεγμονές του βλεννογόνου του στόματος) καθώς και το παραδοσιακό και θερμαντικό σαλέπι.

Καλό είναι, βέβαια, να αποφεύγετε την κατανάλωση αλκοολούχων και καφεϊνούχων ποτών, ενώ είναι σημαντικό να μην πίνετε πολύ καυτά ροφήματα. Σε αντίθεση με την άποψη που έχει επικρατήσει, μπορούν να ερεθίσουν περισσότερο τον λαιμό σας.

2. Καταναλώστε αρκετό γιαούρτι
Το γιαούρτι αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για εσάς που υποφέρετε από τον ενοχλητικό πονόλαιμο. Είναι δροσιστικό και εύκολο στην κατάποση, γεγονός που θα σας ανακουφίσει, ενώ με την προσθήκη μελιού θα έχει ακόμη πιο πολλά ευεργετικά αποτελέσματα για τον οργανισμό σας. Φροντίστε απλώς να μην προσθέσετε σε αυτό όξινα φρούτα, διότι ενδέχεται να ερεθίσουν τον λαιμό σας.

3. Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό σπρέι ή στοματικό διάλυμα
Όποια και αν είναι η αιτία που προκαλεί τον πονόλαιμό σας, είναι σημαντικό να σταματήσετε τα έντονα συμπτώματα από την αρχή. Εκτός από τις κατάλληλες διατροφικές επιλογές, λοιπόν, καλό είναι να στραφείτε σε κάποια φαρμακευτική λύση που θα σας ανακουφίσει άμεσα.

Μια δραστική επιλογή που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα στοματικό διάλυμα ή ένα σπρέι με αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση. Να θυμάστε πως στόχος σας είναι να καταπολεμήσετε τη φλεγμονή και παράλληλα να περιορίσετε –έως και να εξαφανίσετε– τον πόνο. Στο φαρμακείο της γειτονιάς σας θα βρείτε αρκετές επιλογές, ωστόσο, στην περίπτωση του πονόλαιμου, το Froben είναι ένα νέο προϊόν το οποίο αποτελεί μία από τις εγγυημένες λύσεις.


4. Δοκιμάστε το τζίντζερ
Το τζίντζερ είναι ένα βότανο με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, γι’ αυτό και μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο στη «μάχη» κατά της γρίπης και του κρυολογήματος. Προτιμήστε το φρέσκο τζίντζερ και προσθέστε το στα ροφήματα ή στις σούπες σας. Σύμφωνα με έρευνες, θα τονώσει τον οργανισμό σας και παράλληλα θα περιορίσει τον ερεθισμό.

5. Ξεκουραστείτε και κάντε ζεστά ντους
Στην περίπτωση που ταλαιπωρείστε από έναν ενοχλητικό πονόλαιμο, τότε είναι καλύτερο να μείνετε μακριά από το… γραφείο. Το πιο πιθανό είναι πως το πρόβλημά σας προκαλείται εξαιτίας κάποιου ιού και για να τον αντιμετωπίσετε θα χρειαστείτε πολλή ξεκούραση. Επιτρέψτε στον οργανισμό σας να χαλαρώσει και να μπορέσει να συγκεντρώσει τις δυνάμεις του για να καταπολεμήσει την «πηγή» του προβλήματος.

Ένα ζεστό ντους θα σας βοηθήσει, επίσης, να αισθανθείτε καλύτερα. Το ζεστό νερό και ο ατμός θα χαλαρώσουν τους μυς του λαιμού και του σώματός σας γενικότερα. Για ακόμη πιο δραστικά αποτελέσματα, καλό είναι να κάνετε ένα μπάνιο χρησιμοποιώντας αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου ή δυόσμου.

Όποιον συνδυασμό και αν επιλέξετε, να θυμάστε πως αν θέλετε να ανακουφιστείτε από τον ενοχλητικό πονόλαιμο και να τον αντιμετωπίσετε δραστικά, είναι σημαντικό να μη μείνετε απλώς στα κλασικά «γιατροσόφια», αλλά να στραφείτε σε τροφές που έχουν αποδεδειγμένα καταπραϋντικές ιδιότητες και φυσικά, σε φαρμακευτικά προϊόντα με αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση. Το σίγουρο είναι πως αν τα συμπτώματα επιμείνουν, τότε θα πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό σας.

Από την Ειρήνη Πολλάλη


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου