ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Οι «προφητείες» του Χόκινγκ για το μέλλον του πλανήτη μας!

Αποτέλεσμα εικόνας για πλανήτη
Προτού εγκαταλείψει τον… γήινο κόσμο για να γίνει ένα με το Σύμπαν που τόσο αγάπησε και μελέτησε ο Στίβεν Χόκινγκ έκανε αρκετές προβλέψεις για την τύχη του πλανήτη μας. Οι «προφητείες» του μάλιστα ήταν αρκετά ......
....... τρομακτικές παρουσιάζοντας διαφορετικές απειλές που μπορεί να οδηγήσουν – ορισμένες εξ αυτών μάλιστα σύντομα – στο τέλος της Γης. Το ενδιαφέρον είναι ότι όλοι οι «εχθροί» που πιθανώς να στραφούν εναντίον μας αποτελούν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, δικά μας δημιουργήματα. Στόχος του Χόκινγκ δεν ήταν να τρομοκρατήσει αλλά να δείξει τον δρόμο στους ανθρώπους για την επιβίωση του είδους μας, έστω και υπό διαφορετικές συνθήκες, κυριολεκτικώς σε... άλλη Γη (μάλλον σε άλλες Γαίες), σε άλλα μέρη. Σας παραθέτουμε τις βασικές απειλές ενάντια στην ανθρωπότητα, όπως ο ίδιος τις παρουσίασε με διαφορετικές αφορμές μέσα στο 2017.


Η γη θα γίνει μια πύρινη μπάλα
Το τέλος της ανθρωπότητας θα έλθει σε λιγότερο από 600 χρόνια, όταν ο πληθυσμός της Γης θα είναι πλέον τόσο μεγάλος ώστε η κατανάλωση ενέργειας θα κάνει τον πλανήτη μας να «αναφλεγεί» σαν μια κατακόκκινη πύρινη μπάλα. Αυτό ανέφερε ο καθηγητής Χόκινγκ τον περασμένο Νοέμβριο στο Πεκίνο κατά τη διάρκεια της διάσκεψης Tencent WE στην οποία κορυφαίοι επιστήμονες συναντιούνται για να μοιραστούν ιδέες και απόψεις. Για να σωθεί η ανθρωπότητα, τόνισε ο καθηγητής, πρέπει να μετατρέψει σε σύνθημα ζωής την ατάκα της τηλεοπτικής σειράς «Star Trek»: «Να φθάσεις με γενναιότητα εκεί που κανένας δεν έχει φτάσει μέχρι τώρα». Προκειμένου να καταστεί όμως ένα τέτοιο ταξίδι εφικτό είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί η τεχνολογία που θα μας επιτρέπει να ταξιδεύουμε με την ταχύτητα του φωτός, κατέληξε.

Τα ρομπότ θα καταλάβουν τον πλανήτη
Τον φόβο του ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα αντικαταστήσει τον άνθρωπο εξέφρασε ο Χόκινγκ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Wired» το περασμένο έτος. «Χρειάζεται να προχωρήσουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, χρειάζεται όμως επίσης να έχουμε κατά νου τους πολύ αληθινούς κινδύνους που συνδέονται μαζί της. Φοβάμαι ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αντικαταστήσει τον άνθρωπο. Εφόσον οι άνθρωποι σχεδιάζουν ιούς υπολογιστών, κάποιος θα σχεδιάσει τεχνητή νοημοσύνη που θα αναπαράγεται. Και αυτό θα αποτελεί μια νέα μορφή ζωής που θα ξεπεράσει σε επιδόσεις τον άνθρωπο».

Τα όπλα μαζικής καταστροφής θα μας εξοντώσουν
Μιλώντας στο BBC στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 75α γενέθλιά του που διοργάνωσε τον περασμένο Ιούλιο το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ με ένα διεθνές συνέδριο για τη βαρύτητα και τις μελανές οπές, ο Χόκινγκ τόνισε ότι φοβάται πως η εξέλιξη έχει οδηγήσει στην «ενσωμάτωση» της απληστίας και της επιθετικότητας στο ανθρώπινο γονιδίωμα. «Δεν υπάρχει κανένα σημάδι μείωσης των ένοπλων συρράξεων και η ανάπτυξη όπλων μαζικής καταστροφής μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή. Η ελπίδα για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους είναι η δημιουργία ανεξάρτητων αποικιών στο Διάστημα».

Θα αναγκαστούμε να μετακομίσουμε
Αν δεν βρούμε ένα άλλο, καινούργιο «σπίτι» εκτός της Γης, τότε η κλιματική αλλαγή, ο υπερπληθυσμός και οι πανδημίες θα μας εξοντώσουν, πιθανώς και μέσα στα επόμενα 100 χρόνια. Αυτό σημείωσε ο Χόκινγκ κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ «Expedition New Earth» του ΒΒC, στο οποίο επίσης ανέφερε το όνομα του διεθνούς φήμης ειδικού στην Αστροφυσική και στη Μηχανική Κριστόφ Γκαλφάρ ως τον επιστήμονα που θα μπορούσε να εξερευνήσει το πόσο εφικτό είναι να κάνουμε διαπλανητικά ταξίδια. Συγχρόνως στη συνέντευξή του στο «Wired» ο Χόκινγκ είπε ότι πιστεύει πως ο πλανήτης μας «έχει φθάσει στο σημείο χωρίς επιστροφή».



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου