ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Πασχαλινά αυγά με αφρό ξυρίσματος!

Πασχαλινά αυγά με αφρό ξυρίσματος
Βράζουμε τα αυγά για 15 λεπτά και όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Σε ένα ταψάκι απλώνουμε τον αφρό ξυρίσματος. Καλό είναι να είναι γυάλινο ή πήλινο για να μην βάψει από το χρώμα ζαχαροπλαστικής.....

Δεν χρειάζεται να τον βάλουμε σε πολύ παχύ στρώμα. 1,5 - 2 εκ είναι αρκετό.
Ρίχνουμε τα χρώματα ζαχαροπλαστικής σε σταγόνες πάνω στον αφρό και με ένα ξυλάκι ανακατεύουμε ελαφρά τα χρώματα με τον αφρό.
Θέλουμε να κάνει όμορφα σχέδια το χρώμα σαν κύματα
Παίρνουμε τα αυγά και τα βάζουμε στη μια άκρη του ταψιού.  
Με ένα ξυλάκι ή με τα δάχτυλά μας τα κυλάμε μέχρι την άλλη άκρη του ταψιού.
Τα αφαιρούμε από τον αφρό και τα αφήνουμε σε ένα κομμάτι λαδόκολλα ή χαρτόνι για 10 λεπτά μέχρι να “πιάσει” καλά το χρώμα. Δεν τα καθαρίζουμε. Τα αυγά είναι ακόμα καλυμμένα με τον αφρό.
Με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας καθαρίζουμε τα αυγά από την περίσσια του αφρού.
Ξεβγάζουμε με κρύο νερό τον αφρό από τα αυγά
Αν θέλουμε τα γυαλίζουμε με λίγο λαδάκι.
Tip
Αν έχετε πρόβλημα με τον αφρό ξυρίσματος μπορείτε πάντα να τα κάνετε με σαντιγί... 

Υλικά
10 αυγά λευκά
χρώματα ζαχαροπλαστικής σε πάστα (μπλε, κίτρινο, κόκκινο)
200 γρ. άσπρος αφρός ξυρίσματος ή 330 ml χτυπημένη κρέμα γάλακτος
γάντια μιας χρήσης
λάδι για το γυάλισμα των αυγών



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου