ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018

Τα εισοδηματικά κριτήρια για τα πρόστιμα του νέου Κ.Ο.Κ.


Τα εισοδηματικά κριτήρια για τα πρόστιμα του νέου Κ.Ο.Κ.

Στην εξειδίκευση των εισοδηματικών κριτηρίων με τα οποία θα συνδέονται τα πρόστιμα του νέου Κ.Ο.Κ. προχώρησε ο Χρήστος Σπίρτζης, εντάσσοντάς τα στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο ......
.... του Υπουργείου Μεταφορών, μετά τις παρατηρήσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής ότι τα κριτήρια αυτά πρέπει να είναι σαφή, αναλογικά και να θεσπίζονται με νόμο και όχι με υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Μεταφορών στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, η κλιμάκωση θα είναι η εξής:

- για εισόδημα έως 50.000 ευρώ: καμία προσαύξηση

- για εισόδημα 50.001 - 100.000 ευρώ: διπλασιασμός του προστίμου

- για εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ: τριπλασιασμός του προστίμου.

Ο κ. Σπίρτζης διευκρίνισε ότι το εισόδημα θα υπολογίζεται σε ατομικό επίπεδο κι όχι σε οικογενειακό. 

Αναφορικά, δε, με την έναρξη εφαρμογής της επιβολής προστίμου ανάλογα με το ύψος του ατομικού εισοδήματος, υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου το προσδιορίζουν εκτός απροόπτου το ερχόμενο φθινόπωρο, ώστε να έχουν διασυνδεθεί όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα. 

Το εντυπωσιακό στοιχείο σχετίζεται με τον τρόπο εφαρμογής του μέτρου, καθώς οι ίδιοι παράγοντες υποστηρίζουν ότι οι αστυνομικοί θα φέρουν μαζί τους tablet συνδεδεμένο με εκτυπωτή και, αφού καταχωρήσουν το ονοματεπώνυμο, τον αριθμό κυκλοφορίας και το είδος της παράβασης, θα ενημερώνονται αυτομάτως εάν ο παραβάτης ενώπιόν τους ανήκει στην κατηγορία Α, Β ή Γ, για να του βεβαιώσουν το ανάλογο πρόστιμο.Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου