Πεντανόστιμος πασχαλινός [και όχι μόνο] ουζομεζές, κρασομεζές και μπυρομεζές. Ίσως για κάποιους λίγο κουραστικός αλλά η υπέροχη γεύση του και η απαράμιλλη νοστιμιά του στο τέλος θα σας αποζημιώσει….
Υλικά συνταγής
2 αρνίσιες συκωταριές
1 ½ κιλό έντερα αρνίσια
2 μπόλιες
1 κουταλιά ρίγανη
½ φλιτζάνι χυμό λεμόνι
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο [προαιρετικά]
Αλάτι – Πιπέρι
σούβλες μικρές (για μεγάλα σουβλάκια)
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C.
Πλένετε τα έντερα και τα βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Πλένετε την συκωταριά, την στραγγίζετε και την κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
Πασπαλίζετε τη συκωταριά με αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και το σκόρδο [προαιρετικά], ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.
Περνάτε εναλλάξ στις σούβλες κομμάτια από τη συκωταριά ώστε να μην είναι όλο συκωτάκια ή όλο πνευμόνια. Βάζετε πχ. πνευμόνι,σπλήνα, γλυκάδι, συκώτι). Αφού τα περάσετε όλα στις σούβλες τυλίγετε τις μπόλιες γύρω από τη συκωταριά.
Παίρνετε το έντερο και το στρίβετε πάνω κάτω στη σούβλα. Τυλίγετε γύρω – γύρω με τα έντερα μέχρι να καλυφθούν τα συκωτάκια.
Αλείφετε τα κοκορετσάκια με χυμό λεμονιού και ψήνετε στη σχάρα του φούρνου μέχρι να ροδίσουν (περίπου 1 1/2 ώρα). Αφήνετε τα κοκορετσάκια να σταθούν για 10-15 λεπτά και τα κόβετε σε ροδέλες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου