ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Εξοχικό με αρνί και μοσχάρι σε χωριάτικο φύλλο!


Εξοχικό με αρνί και μοσχάρι σε χωριάτικο φύλλο

Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο. Εξοχικό με αρνί και μοσχάρι σε χωριάτικο φύλλο. Απολαύστε το στο κυριακάτικο τραπέζι σας, αλλά και στο καθημερινό τραπέζι.



Υλικά συνταγής
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο 
1 1/2 κιλό κρέας ανάμεικτο αρνί + μοσχάρι κομμένο σε κύβους
2 πιπεριές [1 πράσινη + 1 κόκκινη] κομμένες σε λωρίδες
400 γρ. φέτα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι


Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τους κύβους του κρέατος με το μισό λάδι μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Κατόπιν αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε 1 ποτήρι νερό (ή κρασί για πιο πικάντικο). Βράζετε το φαγητό σε σιγανή φωτιά 1 ώρα.
Μόλις βράσει το κρέας, το στραγγίζετε καλά και, αν χρειάζεται, το κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τις πιπεριές. Ρίχνετε τον άνηθο και τις πιπεριές και προσθέτετε τη φέτα τριμμένη.
Κόβετε κάθε φύλλο στη μέση κατά μήκος ώστε να σχηματισθούν 2 φαρδιές λωρίδες. Τοποθετείτε στην άκρη κάθε λωρίδας μια ποσότητα κρέατος και μια ποσότητα από το μείγμα με τον άνηθο και τις πιπεριές.
Διπλώνετε το φύλλο ώστε να γίνει ρολό και κολλάτε την άκρη με βρεγμένα δάχτυλα. Αλείφετε τα πιτάκια με λίγο από το ζωμό, όπου έβρασε το κρέας. Τα ψήνετε στους 180ο C 40΄ περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου