ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Γιοζεφίνε Μάρκμαν-Βιτ ,η 22χρονη «αντάρτισσα της Μέρκελ που έρανε με κομφετί τον Μάριο Ντράγκι!

Ποια είναι η 22χρονη «αντάρτισσα της Μέρκελ» που με ένα σάλτο έκανε άνω κάτω την ΕΚΤ, βομβαρδίζοντας με κομφετί τον «Σούπερ Μάριο»! Η σύντομη καριέρα στις Femen και το «συρτάκι-και-ουζάκι» έξω από τα γραφεία της «Bild»


Κορίτσι από σπίτι είναι η 22χρονη Γερμανίδα με τα πυρόξανθα μαλλιά που βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες να κοιτά αφ’ υψηλού τον ισχυρό άνδρα της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Η Γιοζεφίνε Μάρκμαν ή Γιοζεφίνε Βιτ, όπως είναι το παρατσούκλι της, πίνει ούζο στην υγειά της Ελλάδας και χορεύει συρτάκι ημίγυμνη έξω από τα γραφεία της γερμανικής εφημερίδας «Bild» στέλνοντας το δικό της μήνυμα σε όλους όσοι κοιτούν με μισό μάτι την Αθήνα.
Εκτός από τα σφριγηλά στήθη της, δεν διστάζει να αποκαλύψει δημοσίως και το μικροσκοπικό μοβ εσώρουχό της. Χάρη στο γυμνασμένο κορμί της κατάφερε μ’ ένα σάλτο να βρεθεί πάνω στο τραπέζι της συνέντευξης Τύπου που παραχωρούσε ο «Σούπερ Μάριο» εντός του στρατηγείου του στη Φρανκφούρτη πετώντας του χαρτοπόλεμο.

«Πήδηξα στο γραφείο του Ντράγκι κι αυτοί σχολίαζαν το εσώρουχό μου!» ήταν το μήνυμα της νεαρής ακτιβίστριας στο Twitter. Ποζάροντας με άνεση στον φακό, η «αντάρτισσα της Μέρκελ» έκανε το σήμα της νίκης όταν οι άνδρες ασφαλείας την έβγαζαν σηκωτή από το μέγαρο της ΕΚΤ. «Η ομιλία του Ντράγκι ήταν πολύ βαρετή και η φωνή του τόσο μονότονη που δεν άντεξα πάνω από μισό λεπτό. Οταν σηκώθηκα για τη διαμαρτυρία ένιωσα καταπληκτικά. Με ενδιέφερε κυρίως η αντίδραση του προσώπου του. Ηταν ανεκτίμητη. Το να βλέπεις τον ισχυρότερο τραπεζίτη της Ευρώπης τόσο τρομαγμένο και σοκαρισμένο ήταν μεγάλη ανακούφιση και αυτή η εικόνα θα τον ακολουθεί, όπως και την ΕΚΤ», υποστηρίζει η ατίθαση ακτιβίστρια. Γιατί επέλεξε να του ρίξει κομφετί; «Εχει πλάκα και είναι πολύχρωμο. Βλέποντας τον Ντράγκι έντρομο από μικρά κομμάτια χαρτί είναι αστείο και υπέροχο».
AMB eylemcisi Josephine Witt'in FEMEN yılları


Και το βράδυ στη μαμά!

Παρά τις κραυγαλέα αντισυμβατικές ιδέες της, η 22χρονη Γιοζεφίνε κοιμάται ακόμα στο σπίτι των γονιών της. Η αφοσίωση στον αγώνα και τα ιδεώδη της δεν της αφήνουν χρόνο για σχέσεις και έρωτες, όπως συνηθίζει να λέει. Απολαμβάνει όσο μπορεί την οικογενειακή θαλπωρή στο πατρικό της, αφού ο αγώνας της ενάντια στο κατεστημένο και στον «δεσποτισμό της φράου Μέρκελ» την κρατά σε εγρήγορση και πολλές φορές μακριά από την οικογένειά της. 




Η σύντομη «καριέρα» στις Femen

Οταν πριν από δύο χρόνια βρέθηκε στις φυλακές της Τυνησίας, το ένα και μοναδικό τηλεφώνημα που της επέτρεψαν οι αστυνομικοί το έκανε στους δύο ανθρώπους που εμπιστεύεται, σε αυτούς που την έφεραν στον κόσμο το 1993 στο Αμβούργο. Οι γονείς της, όπως δηλώνει η ίδια, είναι ενήμεροι για τον αγώνα της και της συμπαραστέκονται. Η μητέρα της είναι φυσιοθεραπεύτρια και ο πατέρας της έχει δική του επιχείρηση με ηλιακά πάνελ. Αποφοιτώντας από το Λύκειο, η Γιοζεφίνε ταξίδεψε για οκτώ μήνες στη Βολιβία συμμετέχοντας σε πρόγραμμα φιλανθρωπικής οργάνωσης.



Με κρασί, ούζο, χορό και σταφύλια και πετώντας ψεύτικα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, η Γιοζεφίνε και δύο συναγωνίστριές της από τις Femen εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα: «Θέλουμε να δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο. Οχι μόνο στους Γερμανούς πολιτικούς αλλά και στον ελληνικό λαό»

Το 2012 ξεκίνησε να σπουδάζει Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου και έναν χρόνο αργότερα ασπάστηκε τις ιδέες της οργάνωσης Femen. Προσχωρώντας στους κόλπους της, η Γιοζεφίνε έγινε σε χρόνο-ρεκόρ ένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της. Αλλά, σύμφωνα με τις κακές γλώσσες, ένιωσε ότι περιθωριοποιείται βλέποντας την κατάξανθη αρχηγό της οργάνωσης Ινα Σεβτσένκο να κλέβει αβίαστα, παντού και πάντα την παράσταση. Ως πρώτο μέτρο διαφοροποίησης ήταν να βάψει τα μαλλιά της στο χρώμα της φωτιάς. Μάταια όμως. Οι προβολείς έμεναν στραμμένοι στην Ινα Σεβτσένκο, με αποτέλεσμα η φιλόδοξη Γιοζεφίνε να επιλέξει τελικά... σόλο καριέρα.

Στο τελευταίο της επίτευγμα η γερμανική Αστυνομία έδειξε επιείκεια, καθώς μετά τη διαμαρτυρία της στο μέγαρο της ΕΚΤ παρέμεινε στο κρατητήριο για δύο ώρες και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη. Αν και πολλοί δήλωσαν ότι την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Femen, η ίδια έσπευσε να τηρήσει αποστάσεις από την οργάνωση. «Η επίθεση με τα κομφετί δεν είναι διαμαρτυρία των Femen. Συγγνώμη, κυρίες μου, αλλά θεωρώ τον εαυτό μου ανεξάρτητη ακτιβίστρια», ξεκαθάρισε στον λογαριασμό της στο Twitter.

Τον Μάιο του 2013 η Γιοζεφίνε μαζί με άλλες δύο Γαλλίδες, μέλη της Femen τότε, έδωσαν μεγάλο αγώνα για την αποφυλάκιση της Αμίνα Τάιλερ, της Τυνήσιας ακτιβίστριας που είχε φυλακιστεί επειδή ανέβασε στο Ιντερνετ τόπλες φωτογραφίες της με διάφορα συνθήματα. Οι τρεις ακτιβίστριες ακολούθησαν την τύχη της και φυλακίστηκαν για έναν μήνα κάτω από άθλιες συνθήκες, όπως υποστήριξε η Γιοζεφίνε μετά την απελευθέρωσή τους. Τα πατώματα της φυλακής ήταν γεμάτα αίματα και οι ίδιες πλένονταν με το νερό της τουαλέτας, ενώ κοιμόντουσαν σε πανβρώμικα σεντόνια. Λίγους μήνες αργότερα, υποδεχόταν ημίγυμνη τον πρωθυπουργό της Τυνησίας στο Βερολίνο. 



Μια «γυμνή θεά» στην Κολονία

Tα Χριστούγεννα του 2013 εισέβαλε μόνη της σε έναν καθεδρικό ναό στην Κολονία φορώντας από τη μέση και πάνω ένα σουτιέν και πάνω στο στήθος της είχε μια επιγραφή που έλεγε «Εγώ είμαι ο Θεός». 


Ετσι κι αλλιώς η Γιοζεφίνε πηγαίνει κόντρα στη στερεοτυπική εικόνα της όμορφης Γερμανίδας. Κηρύσσει τη δική της γυμνή επανάσταση απορρίπτοντας τη γυναικεία σεξουαλική υποταγή. Επί δύο χρόνια, ως μέλος των Femen, συνέτριψε αυτή την άποψη θεωρώντας το νέο γυμνό γυναικείο σώμα γενναίο, δυνατό, πολιτικά ενεργό για τη γυναίκα και όχι για τον άνδρα. 

«Δεν υπάρχει πρόβλημα με το ίδιο το γυναικείο κορμί αλλά με τον τρόπο με τον οποίο το αντιλαμβάνεται η κοινωνία», δηλώνει η Γιοζεφίνε και προσθέτει: «Ο καθένας θεωρεί ότι μια γυμνή γυναίκα είναι ένα σεξουαλικό αντικείμενο. Εμείς αποφασίσαμε όχι να κρύψουμε το σώμα μας αλλά να αλλάξουμε την άποψη της κοινωνίας γι’ αυτό. Δεν βγάζουμε σεξουαλικούς ήχους, φωνάζουμε τα πολιτικά μας αιτήματα. Δεν δείχνουμε ένα παθητικό "χαμογελαστό" σώμα, αλλά ένα επιθετικό σώμα που ουρλιάζει και είναι ο καμβάς για τα πολιτικά μας αιτήματα». Εκθέτοντας το κορμί της σε κοινή θέα, προδίδει και τη σκληρή προπόνησή της στα ρινγκ. Καθημερινά κάνει μποξ, γυμναστική και μαθαίνει τεχνικές αυτοάμυνας ώστε να μην μπορούν να τη συλλαμβάνουν εύκολα οι αστυνομικοί. 
                                AMB eylemcisi Josephine Witt'in FEMEN yılları
Ξεγελώντας τους άνδρες ασφαλείας, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph», η νεαρή Γερμανίδα κατάφερε να έχει πρόσβαση στη συνέντευξη Τύπου της ΕΚΤ δηλώνοντας ότι είναι δημοσιογράφος του δικτύου Vice News. Μόνο που αυτή τη φορά αντί να πετάξει τα ρούχα της, όπως έκανε στο παρελθόν, πέταξε κομφετί στον στόχο της. Φωνάζοντας «Κάτω η δικτατορία της ΕΚΤ», η νεαρή Γερμανίδα έγινε σε χρόνο-ρεκόρ η ηρωίδα του Ιντερνετ, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι είδαν την πράξη της μέσω των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης. Αλλωστε έχει δεσμευτεί ότι θα συνεχίσει ανάλογες «επιθέσεις» ως απάντηση στην «αντιδημοκρατική ΕΚΤ», ενώ πρόσθεσε ότι ο Μάριο Ντράγκι «δεν έχει εντολή και δεν έχει εκλεγεί». Αντιθέτως «επιβάλλει πολιτικές που είναι τελείως αντιδημοκρατικές». Φίλη της επισημαίνει πως η Γιοζεφίνε ζητά «ειρήνη και ευτυχία για τις ζωές όλων, για την Ελλάδα και όλες τις χώρες της Μεσογείου».



Για την Ελλάδα με ουζάκι και συρτάκι

Τον περασμένο Φεβρουάριο, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στην Bundestag για το αίτημα της συνέχισης της ελληνικής βοήθειας, η Γιοζεφίνε κρατώντας ένα μπουκάλι ούζο χόρευε συρτάκι έξω από τα γραφεία της γερμανικής εφημερίδας «Bild». Μαζί με άλλα δύο μέλη των Femen διατράνωναν την αντίθεσή τους στην ανθελληνική εκστρατεία που είχε ξεκινήσει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας μπροστά από τα γραφεία του εκδοτικού οίκου Axel Springer στο Βερολίνο, στον οποίο ανήκει η εφημερίδα. Με κρασί, ούζο, χορό και σταφύλια και πετώντας ψεύτικα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, οι τρεις νεαρές κοπέλες εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα. «Θέλουμε να δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο. Οχι μόνο στους Γερμανούς πολιτικούς, αλλά και στον ελληνικό λαό», είχε δηλώσει τότε στους δημοσιογράφους. 

Πρόσφατα και ενώ βρισκόταν πάνω στο τραπέζι όπου εκφωνούσε την ομιλία του ο Μάριο Ντράγκι φώναζε: «Κάτω η δικτατορία της ΕΚΤ», σύνθημα που είχε αναπαραχθεί τροποποιημένο στην μπλούζα της: «End ECB dick-tatorship». 
AMB eylemcisi Josephine Witt'in FEMEN yılları
Χαρακτηριστικό είναι και το μήνυμα που άφησε επί τόπου δακτυλογραφημένο στα αγγλικά: «ΕΚΤ, αφέντη του σύμπαντος, σας υπενθυμίζω πως δεν υπάρχει θεός, όμως υπάρχουν άνθρωποι πίσω από αυτές τις ζωές και αν βασιλεύετε αντί να υπηρετείτε θα ακούσετε τις φωνές μας.
AMB eylemcisi Josephine Witt'in FEMEN yılları
 Σήμερα είμαι μια πεταλούδα που σας στέλνει μια φράση, φοβηθείτε όμως, θα έρθουν κι άλλα. Η ΕΚΤ δεν απαλλάχθηκε από το χρέος της». Στόχος της είναι, όπως τονίζει, να υπάρξει μια νέα πολιτική τάξη ώστε να αντικατασταθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση με «δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, αλληλεγγύη και κατάργηση των συνόρων». Με το περιπαικτικό μήνυμα στο Twitter «Bye bye #ecb», η νεαρή ακτιβίστρια χαιρέτησε την ΕΚΤ αποχωρώντας από τη Φρανκφούρτη. Η πεταλούδα πέταξε για άλλα μέρη, όπως έγραφε και στα φυλλάδια τα οποία εκσφενδόνισε στον Ντράγκι...


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου