ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Σοκολατένιος Κορμός με Νουτέλα & μπισκότα έτοιμο σε 15′ χωρίς ψήσιμο!



Κορμός, μωσαϊκό, σαλάμι σοκολάτας… ανεξάρτητα από το πώς θα το αποκαλέσουμε, γνωρίσαμε αυτό το γλυκό πριν από αρκετά χρόνια και εξακολουθεί να παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις μας.
Ο συγκεκριμένος κορμός είναι ένα από τα πολύ αγαπημένα -αν όχι το αγαπημένο- γλυκά . Ο λόγος είναι προφανής: σοκολατένιο παντεσπάνι μπισκότου, nutella και σαντιγί συνιστούν έναν ακαταμάχητο συνδυασμό…

Είχα χρόνια να τον φτιάξω γιατί είναι πολύ εθιστικός ο άτιμος… Τώρα τελευταία όμως ενέδωσα…Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο Σοκολατένιο Κορμό ψυγείου με Νουτέλα και μπισκότα Μιράντα, έτοιμο σε 15′ χωρίς ψήσιμο. Απολαύστε το…

Υλικά συνταγής

2 πακέτα [500 γρ.] μπισκότα Μιράντα
2 φλ. τσαγιού γάλα
250 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. λικέρ kahlua
100 γρ. Nutella
1 φάκελο garni
Νουτέλα για επάλειψη ή ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα [προαιρετικά]


Εκτέλεση συνταγής

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. 
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κουβερτούρα, το 1 φλιτζάνι γάλα, το κακάο και το βούτυρο. Ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Προσθέτουμε το μείγμα αυτό στο μπολ με τα μπισκότα και ρίχνουμε και το λικέρ. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας να ενωθούν όλα τα υλικά.
Στρώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολας στον πάγκο εργασίας μας ή σε ένα πυρέξ. Απλώνουμε το μείγμα και σχηματίζουμε ένα ορθογώνιο διαστάσεων 25×35 εκ. περίπου. Στρώνουμε τη nutella σε όλη την επιφάνεια.
Χτυπάμε το garni με το υπόλοιπο γάλα και απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από τη nutella.

Με τη βοήθεια της λαδόκολας τυλίγουμε το γλυκό σε ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες τουλάχιστον να σφίξει. Σερβίρουμε κόβοντας τον κορμό σε φέτες. Προαιρετικά αλείψτε το και εξωτερικά με Νουτέλα ή πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου