ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Αρνάκι “Γκιούλμπασι” στη λαδόκολα!

Αρνάκι “Γκιούλμπασι” στη λαδόκολα
Ένας υπέροχος, μοσχοβολιστός, τρυφερός μεζές. Αρνάκι γκιούλμπασι στη λαδόκολα. Δεν μπορείς να αντισταθείς ούτε στη θέα του, ούτε στη μυρωδιά του, ούτε στη γεύση του. Απολαύστε το λοιπόν….


Υλικά συνταγής
1 ½ κιλό μπούτι αρνίσιο
100-150 γρ.κεφαλοτύρι σκληρό
8 σκελίδες σκόρδο
50-70 γρ. βούτυρο
1 ½ λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Συνοδευτικά [προαιρετικά]
2 πιπεριές [1 κόκκινη + 1 πράσινη] σε φέτες
2 κρεμμύδια σε φέτες
2 ντομάτες σε φέτες
4 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
200 γρ. κεφαλοτύρι σε κυβάκια


Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220-250 βαθμούς κελσίου.
Πλένετε το κρέας και το καθαρίζετε από το πολύ λίπος του και το τρίβετε με το λεμόνι. Με ένα μυτερό μαχαίρι, ανοίγετε 8 περίπου τρύπες, μέσα στις οποίες βάζετε από μία σκελίδα σκόρδο, ένα κομματάκι κεφαλοτύρι και πιπέρι. Αλατίζετε το κρέας γύρω-γύρω και τρίβετε με το πιπέρι. Σε περίπτωση που θέλετε και τα συνοδευτικά τα κόβετε, τα αλατοπιπερώνετε και τα λαδώνετε με 2 κ.σ. λάδι.
Το τυλίγετε [μόνο το μπούτι η και τα συνοδευτικά μαζί] πολύ καλά σε τρεις μεγάλες λαδόκολες και δένετε με σπάγκο μαγειρικής. Το τυλίγετε και με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο προθερμασμένο φούρνο. Χαμηλώνετε την θερμοκρασία και συνεχίζετε το ψήσιμο για 3 ώρες, στους 180 C.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου