Ένας υπέροχος, μοσχοβολιστός, τρυφερός μεζές. Αρνάκι γκιούλμπασι στη λαδόκολα. Δεν μπορείς να αντισταθείς ούτε στη θέα του, ούτε στη μυρωδιά του, ούτε στη γεύση του. Απολαύστε το λοιπόν….
Υλικά συνταγής
1 ½ κιλό μπούτι αρνίσιο
100-150 γρ.κεφαλοτύρι σκληρό
8 σκελίδες σκόρδο
50-70 γρ. βούτυρο
1 ½ λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Συνοδευτικά [προαιρετικά]
2 πιπεριές [1 κόκκινη + 1 πράσινη] σε φέτες
2 κρεμμύδια σε φέτες
2 ντομάτες σε φέτες
4 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
200 γρ. κεφαλοτύρι σε κυβάκια
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220-250 βαθμούς κελσίου.
Πλένετε το κρέας και το καθαρίζετε από το πολύ λίπος του και το τρίβετε με το λεμόνι. Με ένα μυτερό μαχαίρι, ανοίγετε 8 περίπου τρύπες, μέσα στις οποίες βάζετε από μία σκελίδα σκόρδο, ένα κομματάκι κεφαλοτύρι και πιπέρι. Αλατίζετε το κρέας γύρω-γύρω και τρίβετε με το πιπέρι. Σε περίπτωση που θέλετε και τα συνοδευτικά τα κόβετε, τα αλατοπιπερώνετε και τα λαδώνετε με 2 κ.σ. λάδι.
Το τυλίγετε [μόνο το μπούτι η και τα συνοδευτικά μαζί] πολύ καλά σε τρεις μεγάλες λαδόκολες και δένετε με σπάγκο μαγειρικής. Το τυλίγετε και με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο προθερμασμένο φούρνο. Χαμηλώνετε την θερμοκρασία και συνεχίζετε το ψήσιμο για 3 ώρες, στους 180 C.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου