ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Cheesecake με σάλτσα καραμέλας και λευκή σοκολάτα!


Cheesecake με σάλτσα καραμέλας και λευκή σοκολάτα

Αυτό το Cheesecake είναι μοναδικό γιατί συνδυάζει δύο αγαπημένα μου υλικά. Την καραμέλα και την σοκολάτα. Το Cheesecake δεν αποτελεί ένα κλασσικό γλυκό που δεν μπορείς να το αλλάξεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου. Έτσι σχεδόν κάθε Κυριακή το φτιάχνω και διαφορετικό. Παίζω με πολλά υλικά και κυρίως με σοκολάτα.....

Εξαιρετική πινελιά στο γλυκό είναι η σάλτσα καραμέλας, που δεν είναι ούτε καραμέλα αλλά ούτε και γλάσο.
Cheesecake με σάλτσα καραμέλας και λευκή σοκολάτα. Μοναδικό…
Υλικά:
Για σάλτσα καραμέλας:
  • 1 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 3/4 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 470 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
Για την κρούστα:
  • 290γρ. μπισκότα, σε ψίχουλα
  • 7 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
Για την γέμιση Cheesecake:
  • 3 συσκευασίες (230γρ.) τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 230γρ. καλής ποιότητας λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 5 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • βραστό νερό
Cheesecake με σάλτσα καραμέλας και λευκή σοκολάτα
Εκτέλεση:
Σάλτσα καραμέλας:
  1. Σε μία μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύουμε τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι η ζάχαρη να λιώσει ως επί το πλείστον, στη συνέχεια, αφαιρούμε το κουτάλι και ανακινούμε την κατσαρόλα.
  2. Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε και ανακινούμε την κατσαρόλα μέχρι η ζάχαρη να πάρει ένα πορτοκαλί χρώμα. Παρακολουθούμε προσεκτικά, η ζάχαρη γρήγορα θα σκουρύνει και δεν πρέπει να πάρει σκούρο καφέ χρώμα αλλιώς θα γίνει πικρή στην γεύση.
  3. Όταν η σάλτσα πάρει το σωστό χρώμα αργά χτυπάμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος. Αν η καραμέλα σκληρύνει με την προσθήκη της κρέμας γάλακτος, μην ανησυχείτε. Απλά συνεχίζουμε να προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και επαναφέρουμε το μείγμα σε βρασμό σε μέτρια φωτιά. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια την αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα και το βούτυρο.
  4. Την ρίχνουμε μέσα σε ένα πυρίμαχο μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Cheesecake με σάλτσα καραμέλας και λευκή σοκολάτα
Cheesecake:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Ανακατεύουμε τα ψίχουλα μπισκότων με το λιωμένο βούτυρο και πατάμε το μείγμα στο κάτω μέρος ενός ταψιού 25 εκατοστών με αποσπώμενο πάτο.
  2. Ψήνουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα.
  3. Μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 160°C και φτιάχνουμε την γέμιση cheesecake.
  4. Τοποθετούμε την τεμαχισμένη άσπρη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά σε μία μικρή κατσαρόλα. Ρίχνουμε την καυτή κρέμα γάλακτος πάνω από τη λευκή σοκολάτα και το αφήνουμε να κάτσει για ένα λεπτό. Ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα απαλά μέχρι να λιώσει εντελώς.
  5. Στο μίξερ, χτυπάμε το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο και χωρίς σβώλους. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε, ξύνοντας τις πλευρές του μπολ αν χρειάζεται.
  6. Σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτουμε σιγά-σιγά την άσπρη σοκολάτα. Αφού αναμειχθούν μπορούμε να προσθέσουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα έως ότου κάθε αυγό ενσωματωθεί στο μείγμα. Αφού προσθέσουμε όλα τα αυγά και ανακατέψουμε μέσα τη βανίλια και το αλάτι, ρίχνουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί.
  7. Τυλίγουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και στη συνέχεια το τοποθετούμε στον φούρνο. Το τοποθετούμε μέσα σε ένα άλλο μεγαλύτερο ταψί με βραστό νερό που να φτάνει μέχρι τις πλευρές του ταψιού. Ψήνουμε στους 160°C για μία ώρα και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε στους 150°C για 60-90 λεπτά.
  8. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα. Αφού κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν από το σερβίρισμα.
  9. Ζεσταίνουμε την σάλτσα καραμέλας στον φούρνο ή στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να γίνει ρευστή. Την απλώνουμε πάνω από το cheesecake.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου