Οι καραμέλες tootsie είναι κάτι ανάμεσα σε σοκολατάκι και καραμέλα. Στην Ελλάδα δεν είναι γνωστές, μπορείτε να τις βρείτε σε συγκεκριμένα μαγαζιά. Παρασκευάζονται στις ΗΠΑ από το 1896. Είναι θα έλεγα ένα πρωτότυπο σοκολατάκι που μπορείτε να κεράσετε τους καλεσμένους σας και το σημαντικότερο είναι πάρα πολύ εύκολη η παρασκευή τους.
Υλικά:
Για 22-24 κομμάτια
- ½ φλιτζάνι μέλι
- ¼ φλιτζανιού συν 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη, κοσκινισμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
- 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
- ¼ φλιτζανιού ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
- 1 πρέζα αλάτι
- ¼ φλιτζανιού άπαχο γάλα σε σκόνη
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το μέλι, την σκόνη κακάο και την βανίλια χρησιμοποιώντας ένα σύρμα. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάμε ελαφρά πάλι έως ότου αναμειχθούν καλά.
Χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι, ανακατεύουμε και το γάλα σε σκόνη ¼ φλιτζανιού την φορά έως ότου διαμορφωθεί ένα μείγμα. Όταν δεν μπορούμε πλέον να ανακατεύουμε το μείγμα με ένα κουτάλι, το ζυμώνουμε με τα χέρια μας. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε το γάλα σε σκόνη μέχρι να έχουμε ένα σκληρό μείγμα. Μπορεί να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε όλο το γάλα σε σκόνη. Το τελικό μείγμα πρέπει να είναι σκληρό και λίγο κολλώδες, αλλά όχι τόσο κολλώδες ώστε να μην μπορούμε να το διαχειριστούμε. Πλάθουμε το μείγμα σε μια μπάλα και το τοποθετούμε σε λαδόχαρτο ψεκάζουμε ελαφρά με λάδι μαγειρέματος ή το αλείφουμε με βούτυρο ή φυτικό λάδι.
Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο χαρτί για 5-10 λεπτά. Όσο το μείγμα μένει θα αρχίσει να χαλαρώνει και από μπάλα να γίνεται δίσκος. Κόβουμε σε λωρίδες 5 εκατοστών. Αν το μαχαίρι κολλάει στο μείγμα το ψεκάζουμε με λάδι μαγειρέματος ή το αλείφουμε με βούτυρο.
Κόβουμε το λαδόχαρτο σε 9×13 εκατοστά κομμάτια. Τυλίγουμε τις καραμέλες με τα κομμάτια λαδόχαρτου.
Αποθηκεύουμε τις καραμέλες και ένα αεροστεγές δοχείο και το βάζουμε στο ψυγείο. Τις αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρισμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου