ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Διατηρήστε τη σιλουέτα σας μετά το χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

Σε ένα τραπέζι με γαλοπούλα, χοιρινό, σαλάτες, σος, μελομακάρονα, δίπλες και άλλες παρόμοιες λιχουδιές, είναι αδύνατο να αντισταθείτε και να μην το γιορτάσετε. Υπάρχουν, όμως, κάποια τρικ που θα σας βοηθήσουν να φάτε, χωρίς να αυξήσετε τα κιλά σας φέτος τα Χριστούγεννα.

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι ήδη ετοιμάζεται και πλησιάζει η στιγμή που θα καθίσετε μαζί με όλα τα αγαπημένα σας πρόσωπα, γιορτάζοντας το πνεύμα των Χριστουγέννων με πολλές και λαχταριστές γεύσεις που, η αλήθεια είναι, δεν βλέπουμε συχνά στο καθημερινό τραπέζι.
Σίγουρα τα χριστουγεννιάτικα εδέσματα εκτός από γεύση μας χαρίζουν… απλόχερα και θερμίδες, το να τα στερηθούμε, όμως, σε μια τέτοια οικογενειακή γιορτή θα σήμαινε μεγάλη καταπίεση.
Δείτε τι μπορείτε να κάνετε, έτσι ώστε να γευτείτε το εορταστικό αυτό γεύμα, χωρίς να στείλετε το δείκτη της ζυγαριάς προς τα δεξιά.
Μην φτάσετε πεινασμένοι
Το ότι σας περιμένει χριστουγεννιάτικο γεύμα δεν σημαίνει ότι πρέπει όλη μέρα να μείνετε νηστικοί για να «αφήσετε χώρο» για τη γαλοπούλα και τα γλυκά, γιατί κάτι τέτοιο θα σας έριχνε με τα… μούτρα στο τραπέζι. Φροντίστε να φτάσετε στο γεύμα έχοντας καταναλώσει κάτι ελαφρύ πριν, έτσι ώστε να μην νιώθετε την ανάγκη να φάτε πολύ, αλλά ταυτόχρονα να δοκιμάσετε όλες τις γεύσεις που σας ευχαριστούν.


Πιείτε ένα ποτήρι νερό πριν ξεκινήσετε να τρώτε
Κλασικό και δοκιμασμένο κόλπο που μας βοηθάει να καταπραΰνουμε το αίσθημα πείνας και τελικά να φάμε λιγότερο, όχι επειδή πρέπει, αλλά επειδή δεν αισθανόμαστε την ανάγκη να φάμε άλλο.

Αφαιρέστε το ορατό λίπος
Αν στο κομμάτι χοιρινού που σας έτυχε, διαπιστώσετε λίπος, αφαιρέστε το και απαλλάξτε το γεύμα σας από περιττές θερμίδες και λιπαρά. Το ίδιο ισχύει και για την πέτσα. Προτιμήστε να την αφήσετε στους άλλους ή έστω δοκιμάστε ένα μικρό κομμάτι, για τη γεύση, και προχωρήστε με το υπόλοιπο κρέας της γαλοπούλας και μην ξεχνάτε ότι από τα πιο άπαχα κομμάτια του χοιρινού είναι το μπούτι, το ψαρονέφρι και το κότσι. 


Πατάτες με ρέγουλα
Σίγουρα το κρέας δεν κατεβαίνει… ξεροσφύρι και λίγες πατάτες πάντα δίνουν έξτρα γεύση και άρωμα στο πιάτο μας. Αντί, όμως, να δημιουργήσετε ένα «βουνό» πατάτας δίπλα από το κρέας σας, περιοριστείτε σε 2-3 –προτιμώντας τις μεγάλες που απορροφούν λιγότερο λάδι- γεμίζοντας τον υπόλοιπο χώρο με μια από τις υπέροχες πράσινες σαλάτες που σίγουρα θα υπάρχουν στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Μην το παρακάνετε με τη γέμιση
Η γέμιση της γαλοπούλας είναι κάτι που γευόμαστε μόνο αυτή την ημέρα του χρόνου και δεν είναι λίγοι αυτοί που την περιμένουν με ανυπομονησία. Ο συνδυασμός, όμως, ρυζιού, κάστανου, σταφίδων, ξηρών καρπών, κιμά και ό,τι άλλου μπορεί να περιέχει μια γέμιση, στέλνει τις θερμίδες στα ύψη, αγγίζοντας ακόμη και τις 300 ανά μερίδα. Περιοριστείτε σε μικρή ποσότητα, που θα σας χαρίσει μεν γεύση, αλλά δεν θα σας φουσκώσει. Έχετε άλλωστε τόσες επιλογές για να γεμίσετε το πιάτο σας!


Περιορίστε το κρασί
Με 2-3 ποτήρια κρασί μπορείτε να φτάσετε ακόμη και τις 200-250 θερμίδες χωρίς να το καταλάβετε, ενώ ταυτόχρονα η χαλάρωση που σας προσφέρει, σας κάνει να μην προσέχετε τι τρώτε και να καταναλώνετε ανεξέλεγκτα φαγητά και γλυκά. Μείνετε στο ένα ποτήρι, απολαύστε το και μόλις τελειώσει συνεχίστε με νερό.

Επιλέξτε τα γλυκά σας
Το γεύμα μπορεί να κλείνει με πλήθος γλυκών, από μελομακάρονα και κουραμπιέδες, μέχρι δίπλες, κορμό σοκολάτας και ό,τι άλλο χωράει ο νους σας, εσείς, όμως, θα χρειαστεί να επιλέξετε κάποιο από αυτά κι όχι όλα. Αν πάλι το δίλημμα είναι μεγάλο, πάρτε μικρότερο κομμάτι π.χ. κορμού και δοκιμάστε μια μπουκιά από τα υπόλοιπα, από κάποιον που δεν θα σας κοιτάξει με μισό μάτι αν κόψετε ένα κομματάκι από το μελομακάρονό του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου