ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Παπάγια: Δεν θα πιστεύετε τα οφέλη της για την υγεία!


Παπάγια: Δεν θα πιστεύετε τα οφέλη της για την υγεία

Είναι ένα εξωτικό φρούτο που οι περισσότεροι το έχουν συνδυάσει στο μυαλό τους μόνο με τις καλοκαιρινές διακοπές και τα κοκτέιλ.
Το φρούτο από το φυτό παπάγια όμως, έχει μοναδικές ευεργετικές για τον ανθρώπινο οργανισμό ιδιότητες.
Δείτε ποιες είναι αυτές και θα καταλάβετε για ποιους λόγους
αξίζει να βάλετε την παπάγια στην διατροφή σας:
-Η παπάγια κάνει καλό στο δέρμα και βοηθά στην αντιμετώπιση της ακμής και τον καθαρισμό των φραγμένων πόρων. Περιέχει ένζυμα που συμβάλλουν στην αποσύνθεση των νεκρών κυττάρων, κάνοντας το δέρμα σας να φαίνεται πιο φρέσκο και λαμπερό.
-Είναι ένα φρούτο πλούσιο σε φυτικές ίνες και μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης. Περιέχει ένζυμα που βοηθούν στην μείωση της οξείδωσης της χοληστερόλης, η οποία με τη σειρά της βοηθά στην πρόληψη των καρδιακών προσβολών.
-Τα αντιοξειδωτικά στην παπάγια βοηθούν στον έλεγχο της πρόωρης γήρανσης.
-Οι σπόροι από το φρούτο του φυτού παπάγια έχουν φαρμακευτικές ιδιότητες, ειδικά στην καταπολέμηση των εντερικών παρασίτων/σκουληκιών.
-Η παπάγια βοηθάει στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και στην πέψη. Το ένζυμο παπαΐνη που περιέχει είναι ένα πεπτικό ένζυμο που βοηθά στην φυσική πέψη.
-Ο χυμός από παπάγια βοηθά στη θεραπεία των λοιμώξεων του παχέος εντέρου καθαρίζοντας το πύον και τη βλέννα από αυτό. Θα χρειαστεί να το παίρνετε τακτικά για να επουλωθούν γρήγορα οι φλεγμονές.
-Είναι μια τροφή με λίγες θερμίδες αλλά μεγάλη θρεπτική αξία. Ως εκ τούτου, είναι μια καλή επιλογή για όσους θέλουν να χάσουν βάρος.
-Για τις εγκύους γυναίκες, η τακτική κατανάλωση παπάγιας βοηθά στη θεραπεία της πρωινής ναυτίας και αδιαθεσίας.
-Η παπάγια περιέχει αντιφλεγμονώδη ένζυμα που βοηθούν στην ανακούφιση του πόνου για εκείνους που πάσχουν από αρθρίτιδα, οίδημα και οστεοπόρωση, ενώ έχει αποδειχτεί ότι διαθέτει και αντικαρκινικές ιδιότητες.
-Η παπάγια είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και βιταμίνη C που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού και ως εκ τούτου είναι πολύ καλή τροφή για όσους υποφέρουν από πυρετό, κρυολόγημα ή γρίπη.
-Τα σαμπουάν που περιέχουν εκχύλισμα παπάγιας είναι πιο αποτελεσματικά στον περιορισμό της πιτυρίδας.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου