ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Σοκολατάκια με καρύδια και καραμέλα!

Σοκολατάκια με καρύδια και καραμέλα
Φτιάχνω συχνά σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς, κυρίως με καρύδια και αμύγδαλα. Τις προάλλες βρήκα αυτήν την συνταγή και ενθουσιάστηκα. Με την προσθήκη καραμέλας τα σοκολατάκια μου απογειώθηκαν.
Δεν χρειάζονται ψήσιμο, είναι έτοιμα μέσα σε μισή ώρα και αρκούν μόνο 4 υλικά για να τα
φτιάξετε. Μην βιαστείτε να λιώσετε την καραμέλα, θέλει υπομονή και αρκετό ανακάτεμα ώστε να μην σας καεί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 ειδών σοκολάτας, μισή σοκολάτα γάλακτος και μισή μαύρη. Το θαλασσινό αλάτι από πάνω τους δίνει μία αλμυρή-γλυκιά γεύση.
Σοκολατάκια με καρύδια και καραμέλα. Ακαταμάχητα…
Υλικά:
  • 230γρ. καρύδια κομμένα στην μέση (καβουρδισμένα και ελαφρώς αλατισμένα)
  • 25 καραμέλες (περίπου 1 φλιτζάνι)
  • 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 450γρ. τεμαχισμένη σοκολάτα, λιωμένη
  • θαλασσινό αλάτι, προαιρετικό για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
  1. Θα χρησιμοποιήσουμε 2 ταψιά με επένδυση λαδόκολλα. Καλό θα ήταν να χωράνε στην κατάψυξη ή στο ψυγείο.
  2. Κάνουμε μικρούς σωρούς από καρύδια, χρησιμοποιώντας 5 έως 6 κομμάτια.
  3. Σε ένα μεσαίο μπολ ασφαλή για τον φούρνο μικροκυμάτων, ρίχνουμε τις καραμέλες, την μισή κρέμα γάλακτος (κρατάμε την υπόλοιπη) και ζεσταίνουμε σε υψηλή ισχύ για να λιώσει η καραμέλα. Θα χρειαστεί περίπου 3 έως 4 λεπτά συνολικά, αλλά θα πρέπει να σταματήσουμε τον φούρνο και να ανακατεύουμε το μείγμα κάθε 30 δευτερόλεπτα. Αν το μείγμα είναι πολύ παχύρευστο και χρειάζεται περισσότερη κρέμα, προσθέτουμε και την υπόλοιπη. Η καραμέλα θα είναι ρευστή, αλλά θα αρχίσει να σκληραίνει όταν θα κρυώνει. Εναλλακτικά, μπορούμε να λιώσουμε τις καραμέλες στο μάτι του φούρνου σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά.
  4. Ρίχνουμε περίπου 1 κουταλιά της σούπας καραμέλα στην κορυφή των σωρών από καρύδια και τα αφήνουμε στην άκρη.
  5. Σε ένα μεσαίο μπολ ασφαλή για φούρνο μικροκυμάτων, ρίχνουμε 230γρ. σοκολάτα και τη ζεσταίνουμε για να λιώσει, περίπου 1 λεπτό σε υψηλή ισχύ. Την ζεσταίνουμε για 15 δευτερόλεπτα έως ότου η σοκολάτα λιώσει και μπορεί να ανακατευτεί.
  6. Ρίχνουμε περίπου 2 κουταλιές της σούπας σοκολάτα στην κορυφή κάθε σωρού με καρύδια και την αφήνουμε να χυθεί κάτω από τις πλευρές.
  7. Προαιρετικά, προσθέτουμε μια πρέζα θαλασσινό αλάτι για κάθε σοκολατάκι.
  8. Αφήνουμε τα σοκολατάκια να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου (θα χρειαστούν αρκετές ώρες) ή στο ψυγείο ή στην κατάψυξη (περίπου 15 λεπτά) πριν από το σερβίρισμα. Μπορούμε να κρατήσουμε τα σοκολατάκια μέσα σε ένα αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για εβδομάδες ή στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για πολλούς μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου