ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Αυγά με μπέικον σε σχήμα muffin!


Αυγά με μπέικον σε σχήμα muffin

Αυτό το πιάτο είναι ο πιο νόστιμος τρόπος να ξεκινήσεις την μέρα σου. Τα έχει όλα σε ένα. Ψωμί μαζί με τραγανό μπέικον και αυγό. Με δύο τέτοια muffin είσαι κομπλέ να ανταπεξέλθεις σε όλες τις δυσκολίες μιας απαιτητικής μέρας. Το πρωί δεν λένε ότι πρέπει να τρώμε σαν βασιλιάδες; Ορίστε ξεκινήστε με
αυτό το πρωινό!
Αυγά με μπέικον σε σχήμα muffin. Πεντανόστιμα!
Υλικά:
  • 6 φέτες μπέικον, άψητo ή προμαγειρεμένo
  • 6 φέτες ψωμί
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • 6 αυγά
  • αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C. Ψεκάζουμε μικρές φόρμες muffin με μαγειρικό σπρέι.
  2. Σε ένα τηγάνι, ψήνουμε το μπέικον για 3-5 λεπτά, μέχρι να ψηθεί μερικώς, αλλά όχι εντελώς  (αν χρησιμοποιείτε προμαγειρεμένο μπέικον παραλείψτε αυτό το βήμα). Το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας. Κόβουμε σε κύκλους κάθε κομμάτι ψωμιού, χρησιμοποιώντας έναν κόπτη μπισκότων ή ένα ποτήρι γυρισμένο ανάποδα.
  3. Πιέζουμε τους κύκλους ψωμιού πάνω στις βουτυρωμένες φόρμες muffin. Τυλίγουμε ένα κομμάτι μπέικον γύρω από την περιφέρεια κάθε κομματιού ψωμιού, τοποθετώντας το ανάμεσα στο ψωμί και την φόρμα για να σταθεροποιηθεί.  Απλώνουμε μια μικρή ποσότητα τριμμένο τυρί στο κέντρο  κάθε κομματιού ψωμιού. Σπάμε ένα αυγό πάνω από κάθε κομμάτι του ψωμιού, προσεκτικά για να μην σπάσουμε τους κρόκους.
  4. Ψήνουμε μέχρι όλα τα αυγά να ψηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας (περίπου 15 λεπτά για μένα) και το μπέικον να γίνει τραγανό. Περνάμε ένα μαχαίρι περιμετρικά γύρω από την φόρμα muffin και το βγάζουμε έξω.  Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.
Αυγά με μπέικον σε σχήμα muffin



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου