ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Ανασκόπηση της τρίτης ημέρας του Μουντιάλ!

Αγγλία - Ιταλία 1-2 

Οταν Ιταλία και Αγγλία συναντήθηκαν στον προημιτελικό του Euro πριν δύο χρόνια, οι Αγγλοι ήταν συνεχώς στην άμυνα και είχε γίνει ένα από τα πιο βαρετά παιχνίδια της διοργάνωσης. Τώρα, η ιστορία ήταν διαφορετική και φάνηκε από νωρίς αφού στο 4' πρέπει να πίστεψε όλος ο πλανήτης ότι η μπάλα πήγε στο παραθυράκι του Σιρίγκου από το σουτ του Στέρλινγκ
. Ακολούθησε αμέσως μετά αυτό του Χέντερσον, για μια Αγγλία που είχε μπει φορτσάτη. Με την ταχύτητα των Στέρλινγκ-Στάριτζ-Γουέλμπεκ η ομάδα του Ρόι Χόντσον δημιουργούσε προβλήματα στην Ιταλία, για την οποία ο Παλέτα δεν πρόσφερε καμία ασφάλεια πίσω και ανάγκαζε τους Μπαρτσάλι και Κιελίνι να προσέχουν περισσότερο. Ο τέταρτος της άμυνας πάντως, ο Νταρμιάν, ήταν η ευχάριστη έκπληξη για τους Ατζούρι αφού έβγαζε άγνοια κινδύνου και πολλά τρεξίματα.

Φάσεις γίνονταν και από τις δύο ομάδες, με την Αγγλία να μην έχει πάντως βοήθεια από τον Τζέραρντ, όπως δεν είχε και η Ιταλία από τον Βεράτι. Το καλό για τον Τσέζαρε Πραντέλι ήταν ότι οι Μαρκίζιο και Καντρέβα ήταν καλά και βρίσκονταν με τον Μπαλοτέλι, έχοντας πίσω τους τον Πίρλο να δίνει τον ρυθμό. Στο 35', ο Maestro είπε να δώσει και... ασίστ αφήνοντας την μπάλα να περάσει για τον Μαρκίζιο -σε μια εκτέλεση κόρνερ για σεμινάριο- και ο Principino με φανταστικό σουτ την έστειλε στη γωνία του Χαρτ (0-1).


Η λογική έλεγε ότι η Αγγλία θα έχανε την σιγουριά της και η Ιταλία δεν θα πιανόταν στον ύπνο. Εγινε το αντίθετο... Οι Αγγλοι κατάφεραν να αντιδράσουν άμεσα και οι Ιταλοί κατάφεραν να πιαστούν εντελώς ανοργάνωτοι πίσω μόλις δύο λεπτά μετά, με τον Ρούνεϊ να βγάζει μαγική σέντρα με το αριστερό πάρε-βάλε στον Στάριτζ, που εκτέλεσε τον Σιρίγκου για το 1-1! Εκεί η ψυχολογία θα έπρεπε να πάει με τους Αγγλους αλλά ήταν η Σκουάντρα Ατζούρα αυτή που αντέδρασε, με τον Γιαγκέλκα στο 45' να στερεί από τον Μπαλοτέλι γκολ με λόμπα, όπως το δοκάρι στέρησε -αμέσως μετά- το γκολ από τον Καντρέβα!

Αυτό που δεν έβαλαν οι Μπαλοτέλι-Καντρέβα στο φινάλε του πρώτου μέρους, το έβαλαν στο ξεκίνημα του δεύτερου με την συνεργασία τους. Ο άσος της Λάτσιο έκανε ντρίμπλα από δεξιά και σέντρα ακριβείας με το αριστερό για τον Super Mario, που νίκησε τον Χαρτ για το 1-2 και πέτυχε το γκολ Νο4 στα τελευταία 5 ματς σε μεγάλες διοργανώσεις με την εθνική! Ηταν η ώρα της αποχώρησης του Βεράτι για να μπει ο Μότα καθώς ο Πραντέλι ήθελε να κάνει πιο δυναμικό το κέντρο, με τον Χόντσον να απαντάει με τον Μπάρκλεϊ αντί του Γουέλμπεκ. Ο Ρούνεϊ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει με το άστοχο κοντινό σουτ, με την Αγγλία να προσπαθεί να ανεβάσει την πίεση της.

Τα κατάφερε, εκμεταλλευόμενη και την αντικατάσταση του Μπαλοτέλι από τον Ιμόμπιλε. Ο φορ της Μίλαν κρατούσε μπάλα, κέρδιζε φάουλ και γενικά ήταν μέσα στον αγώνα, στον οποίο ουσιαστικά δεν κατάφερε να μπει ποτέ ο αντικαταστάτης του. Η Ιταλία, όπως αναμενόταν, άφησε μπάλα και γήπεδο στους Αγγλους για το τελευταίο 15λεπτο, με τον Σιρίγκου να αντιδράει σωστά όσες φορές χρειάστηκε και ειδικά σε ένα καλό φάουλ του Μπέινς.

Οσο η Αγγλία πίεζε η Ιταλία χρειαζόταν ηρεμία και αυτός που την έδωσε, όπως πάντα, ήταν ο Πίρλο. Κρατούσε την μπάλα με κάθε τρόπο, την έστελνε όπου ήθελε και στο 94' πήγε να... τελειώσει τον Χαρτ -τον οποίο είχε εκθέσει το 2012 στη διαδικασία των πέναλτι- με απίστευτη εκτέλεση φάουλ αλλά το οριζόντιο στέρησε ένα εκπληκτικό γκολ...

MVP: Η μεγάλη αξία του Σαλβατόρε Σιρίγκου είναι γνωστή. Το γεγονός ότι στην Ιταλία αγχώθηκαν όλοι λόγω του τραυματισμού του Μπουφόν όμως, αρκεί για να καταλάβει κανείς τι βάρος ασκείται σε όποιον πορτιέρε καλείται να αντικαταστήσει τον αρχηγό κάτω από τα δοκάρια. Το έκανε και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο αφού ήταν σταθερός όποτε χρειάστηκε, προσφέροντας ασφάλεια στους συμπαίκτες του. Το πόσο το ήθελε, το παραδέχθηκε ο ίδιος στην πρώτη του δήλωση μετά το τέλος του ματς: «Οταν είδα τόσα τηλεφωνήματα και μηνύματα στο κινητό μου, κατάλαβα πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα».

POINT: Ο τρόπος που αντέδρασε η Αγγλία στο 1-0 της Ιταλίας ήταν υποδειγματικός. Υπήρχε και καλύτερος όμως. Αυτός με τον οποίο απάντησε η Σκουάντρα Ατζούρα στην άμεση ισοφάριση των Λιονταριών. Οι παίκτες του Πραντέλι έψαξαν το δεύτερο γκολ από το πρώτο ημίχρονο, το άγγιξαν σε δύο περιπτώσεις, δεν πτοήθηκαν και τελικά το πέτυχαν στο ξεκίνημα της επανάληψης. Αντίδραση ομάδας που, αν μη τι άλλο, έχει αυτοπεποίθηση.

STAT ATTACK: Ο Αντρέα Πίρλο ολοκλήρωσε τον αγώνα με 108 πάσες, περισσότερες από όσες έχει κάνει οποιοσδήποτε ως τώρα στο Μουντιάλ.

ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Η Ιταλία μπήκε με το δεξί και αν νικήσει την Κόστα Ρίκα στην επόμενη αγωνιστική, θα είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια που θα ξεμπερδέψει εύκολα με τον όμιλο. Οι Ατζούρι παίρνουν την ψυχολογία που θέλουν για την συνέχεια, περιμένουν την επιστροφή των Μπουφόν-Ντε Σίλιο για να είναι πλήρεις και είναι δεδομένο ότι για πρώτη φορά όλη η Ιταλία στέλνει τόση θετική ενέργεια στον Μπαλοτέλι. Δεν μπορεί να ξέρει κανείς αν θα κρατήσει την υπόσχεση του ότι θα γίνει θρύλος σε αυτό το Μουντιάλ αλλά το ξεκίνημα του είναι ακριβώς αυτό που θα ήθελε ο Πραντέλι.

Η Αγγλία, από την άλλη, ήταν εντελώς διαφορετική σε σχέση με το Euro 2012. Με ταχύτητα, άγνοια κινδύνου και παίκτες που μπορούν να κάνουν το απρόβλεπτο, δημιούργησε αρκετές φάσεις για να πάρει κάτι από το ματς. Το καλό για τα Λιοντάρια είναι ότι η εμφάνισή τους ήταν τέτοια ώστε να πείθει Τύπο και οπαδούς να στηρίξουν. Το κακό ότι οι βαθμοί είναι... μηδέν και ο αγώνας με την Ουρουγουάη έγινε ήδη τελικός γιατί όποια χάσει, χάνεται...

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Αγγλία (Ρόι Χόντσον): Χαρτ, Τζόνσον, Μπέινς, Τζέραρντ, Κέιχιλ, Γιαγκέλκα, Στάριτζ (79' Λαλάνα), Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ (61' Μπάρκλεϊ), Χέντερσον (73' Γουίλσιρ), Στέρλινγκ.

Ιταλία (Τσέζαρε Πραντέλι): Σιρίγκου, Νταρμιάν, Παλέτα, Μπαρτσάλι, Κιελίνι, Ντε Ρόσι, Καντρέβα (79' Παρόλο), Βεράτι (57' Τιάγκο Μότα), Πίρλο, Μαρκίζιο, Μπαλοτέλι (73' Ιμόμπιλε).

Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: «Why always me?». Ο Μάριο Μπαλοτέλι δήλωνε συνεχώς σίγουρος ότι η Ιταλία θα νικήσει την Αγγλία και ο ίδιος φρόντισε να συμβεί αυτό.

H PHOTO TOY AΓΩΝΑ: Αρχηγός κι από τον πάγκο...




Ακτή Ελεφαντοστού - Ιαπωνία 2-1
Πολύ δύσκολη νίκη πέτυχε η Ακτή Ελεφαντοστού κόντρα στην Ιαπωνία στο πλαίσιο του ομίλου στον οποίο συμμετέχει η Εθνική μας. Το αποτέλεσμα του αγώνα δεν μας... αρέσει, αφού θα προτιμούσαμε ισοπαλία για να διατηρηθούμε σε κοντινή απόταση από αμφότερες τις ομάδες. Με αυτόν τον τρόπο οι Ιβοριανοί έπιασαν την Κολομβία στους τρεις βαθμούς μετά την πρώτη αγωνιστική του γκρουπ, με την Ελλάδα να είναι στο «μηδέν» μαζί με την Ιαπωνία, η οποία είναι και η προσεχής της αντίπαλος. Οι Ασιάτες ήταν καλύτεροι για 60 λεπτά, όμως η παρουσία και μόνο του Ντρογκμπά ήταν ικανή για να τους δώσει την ανατροπή και τη νίκη.

Με 4-3-3 παρατάχθηκε η Ακτή Ελεφαντοστού από τον Σαμπρί Λαμουσί. Στο τέρμα ο Μπαρί, δεξί μπακ Οριέ, αριστερό Μποκά, στόπερ Ζοκορά-Μπαμπά, τριπλέτα στο κέντρο Γιάγια Τουρέ, Ντιέ, Τιοτέ και στην επίθεση στα πλάγια Ζερβίνιο (αριστερά), Καλού (δεξιά) και στην κορυφή Μπόνι.


Το 4-2-3-1 επέλεξε ο Αλμπέρτο Τζακερόνι για την Ιαπωνία. Στο Νο1 ο Καβασίμα, δεξί μπακ Ουτσίντα, αριστερό, Ναγκατόμο, στόπερ Γιοσίντα-Μορισίτζε, κεντρικά χαφ Χασέμπε-Γιαμαγκούτσι και Καγκάβα, Οκαζάκι, Χόντα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Οζάκο.

MVP: Ο Αρσεν Βενγκέρ είχε πει πριν το ματς ότι θα ψωνίσει δεξί μπακ από αυτόν τον αγώνα. Δεν χρειάστηκε να περάσουν πολλά λεπτά για να δικαιωθεί, αφού ο δεξιός οπισθοφύλακας της Ακτής Ελεφαντοστού, Σερζ Οριέ, έκανε εξαιρετική εμφάνιση και από το δικό του δεξί πόδι έφυγαν οι δύο εξαιρετικές σέντρες από τις οποίες προήλθαν τα γκολ της νίκης.

POINT: Η στιγμή που ο Σαμπρί Λαμουσί αποφάσισε να βάλει στο ματς τον τεράστιο Ντιντιέ Ντρογκμπά. Ο επιθετικός-θρύλος μπήκε στο 63' και μέσα σε τρία λεπτά η ομάδα του έκανε την ανατροπή, αφού χωρίς να σκοράρει ή να δώσει ασίστ ο 36χρονος ήταν ο λόγος για τον οποίο οι Αφρικανοί γύρισαν το παιχνίδι. Μόνο και μόνο η παρουσία του στην περιοχή δημιούργησε πανικό στους Ιάπωνες που πριν καλά καλά προλάβουν να προσαρμοστούν στα μαρκαρίσματα βρέθηκαν πίσω με 2-1. Ο φόβος που προκάλεσε και η αυτοπεποίθηση που έδωσε στους συμπαίκτες τοθυ βοήθησαν την Ακτή να πάρει προβάδισμα και να κρατήσει τη σημαντική νίκη.

STAT ATTACK: Ο Σερζ Οριέ είναι ο δεύτερος παίκτης της Ακτής Ελεφαντοστού που δίνει δίνει δύο ασίστ σε έναν αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά τον Αρτούρ Μποκά το 2010.

ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Η νίκη της Ακτής, επιβεβαίωσε ότι είναι το δεύτερο φαβορί για να προκριθεί στους «16» μαζί με την Κολομβία, με την οποία παίζει την επόμενη αγωνιστική. Οι Αφρικανοί έδειξαν την ποιότητά τους κάνοντας νίκη σε έναν αγώνα στον οποίο δεν ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλο και έκαναν το πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα για να βρεθούν στη φάση των νοκ άουτ.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ακτή Ελεφαντοστού (Σαμπρί Λαμουσί): Μπάρι, Οριέ, Μποκά (75' Τζακπά), Μπαμπά, Ζοκορά, Τιοτέ, Γιάγια Τουρέ, Ντιέ (62' Ντρογκμπά), Ζερβίνιο, Μπόνι (78' Για-Κονάν), Καλού.

Ιαπωνία (Αλμπέρτο Τζακερόνι): Καβασίμα, Ουτσίντα, Νταγκατόμο, Μορισίτζε, Καγκάβα (86' Κακιτάνι), Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε (54' Εντό), Οζάκο (68' Οκούμπο), Χόντα, Οκαζάκι.

Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Μπήκε με... κέφια ο Ντρογκμπά

H PHOTO TOY AΓΩΝΑ: Η στιγμή που άλλαξε το ματς


Ουρουγουάη - Κόστα Ρίκα 1-3
Όσοι περίμεναν η Ουρουγουάη να εμφανίσει ανάλογο πρόσωπο με πριν από 4 χρόνια απογοητεύτηκαν με το... καλησπέρα. Χωρίς τον Σουάρες οι παίκτες του Ταμπάρες προηγήθηκαν, όμως στο τέλος γνώρισαν δίκαια την ήττα με 3-1 από την Κόστα Ρίκα, που έπαιξε μυαλωμένα, διάβασε σωστά το ματς και με κορυφαίο τον Κάμπελ, που είχε ένα γκολ και μία ασίστ, έφτασε στην μεγάλη νίκη με 3-1.

Από το ξεκίνημα φάνηκε ότι το μεγάλο πρόβλημα για τους Ουρουγουανούς ήταν στη μεσαία γραμμή. Μη έχοντας μέσους με οργανωτικές ικανότητες, τα περίμεναν όλα από τον Φορλάν, ο οποίος δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει. Η επιλογή του Πίντο να παρατάξει την ομάδα του με 5-4-1 μπλόκαρε τους τυπικά γηπεδούχους, που αφού είδαν το γκολ του Γκοδίν στο 15' να ακυρώνεται σωστά για οφσάιντ, έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Καβάνι (16') και πήραν το προβάδισμα στο 24'. Ο Φορλάν εκτέλεσε το φάουλ, ο Ντίας τράβηξε τον Λουγκάνο εντός περιοχής και ο Καβάνι από την άσπρη βούλα έκανε το 1-0! Αυτό, μάλιστα, ήταν το 22ο γκολ του, κάτι που τον έφερε στην 8η θέση των σκόρερ όλων των εποχών.


Η συνέχεια βρήκε τους Κοσταρικανούς να ισορροπούν γρήγορα και τους παίκτες του Ταμπάρες να μην μπορούν να τελειώσουν το παιχνίδι. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 27', όταν μετά το εκπληκτικό σουτ από τα 30 μέτρα του πέρασε λίγο άουτ. Έπρεπε να φτάσουμε στο τέλος του πρώτου μέρους, για να δούμε την επόμενη καλή ευκαιρία, όταν στο 44' ο Νάβας έβγαλε εντυπωσιακά το σουτ του Φορλάν, που κόντραρε στον Ντουάρτε.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ήταν καλύτερος και στο 50' η Κόστα Ρίκα έφτασε μία ανάσα από το 1-1, όμως ο Ντουάρτε με διπλή προσπάθεια δεν κατάφερε να νικήσει τον Μουσλέρα. Το γκολ δεν άργησε να έρθει, όμως, καθώς στο 54' μετά από σέντρα από δεξιά, η άμυνα της Ουρουγουάης ήταν... αλλού γι' αλλού και ο Κάμπελ που βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή έκανε το 1-1! Η ανατροπή ήρθε στιγμές αργότερα, όταν μετά από φάουλ του Μπολάνιος, ο Ντουάρτε με πανέμορφη κεφαλιά έκανε το 1-2! Αγώνας Μουντιάλ, όμως, χωρίς διαιτητικό λάθος δεν γίνεται και οι Βραζιλιάνοι έδειξαν το ριπλέι, για να φανεί ότι ο Ντουάρτε ξεκίνησε από θέση οφσάιντ...

Οι Ουρουγουανοί δεν κατάφεραν στην ουσία να αντιδράσουν ποτέ. Δεν μπόρεσαν να ανεβάσουν ρυθμό και στηρίχθηκαν ξανά μόνο στις ατομικές ικανότητες των παικτών τους στην επίθεση. Οι παίκτες του Πίντο από την άλλη βρήκαν χώρους στην αντεπίθεση, έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με τους Κάμπελ (64'), Ρουίς (66') και Μπόρχες (69'), ενώ από την άλλη πλευρά ο Νάβας ήταν σταθερός και έβγαλε δύσκολα την κεφαλιά του Καβάνι (70'). Το παιχνίδι κυλούσε όπως το ήθελαν οι Κοσταρικανοί, που το τελείωσαν στο 84'. Ο Κάμπελ έβγαλε εκπληκτική ασίστ στον Ουρένα, που στιγμές μετά την είσοδό του στο ματς, πλάσαρε εύστοχα τον Μουσλέρα για το τελικό 1-3! Σαν να μην έφτανε αυτό στην Ουρουγουάη, τελείωσε και το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Μάξι Περέιρα για χτύπημα στον Κάμπελ...

MVP: Με γκολ και ασίστ δε θα μπορούσε να είναι άλλος. Ο Κάμπελ έπαιξε στην κορυφή ως ο μοναδικός προωθημένος της Κόστα Ρίκα, ταλαιπώρησε πολύ τους Λουγκάνο και Γκοδίν, απείλησε και ήταν ο κορυφαίος του αγώνα.

POINT: Είναι άδικο για την Κόστα Ρίκα, όμως φαίνεται ότι εκείνο που έκρινε σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι ήταν η απουσία του Σουάρες. Αν την εξαιρέσουμε, τότε τα λάθη στην άμυνα των Ουρουγουανών, η οργάνωση των Κοσταρικανών και η κακή εμφάνιση των Καβάνι και Φορλάν έκριναν το παιχνίδι.

STAT ATTACK: Η πρώτη νίκη της Κόστα Ρίκα στην ιστορία της επί της Ουρουγουάης ήρθε στην καλύτερη στιγμή. Εκτός αυτού οι Κοσταρικανοί πέτυχαν για πρώτη φορά 3 γκολ σε τελική φάση Μουντιάλ.

ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Η Ουρουγουάη απογοήτευσε όσους περίμεναν ότι θα κοντράρει στα ίσα Αγγλία και Ιταλία για την πρωτιά του ομίλου. Οι παίκτες του Ταμπάρες δεν είχαν καμία σχέση με την ομάδα του 2010, ενώ από την άλλη πλευρά η Κόστα Ρίκα έκανε την μεγάλη έκπληξη και έδειξε ότι είναι υπολγίσιμος αντίπαλος.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Λουγκάνο, Γκοδίν, Κάσερες, Γκαργκάνο (60' Γκονσάλες), Ρίος, Κ. Ροδρίγκες (76' Ερνάντες), Φορλάν (60' Λοδέιρο), Καβάνι, Στουάνι

Κόστα Ρίκα (Χόρχε Λουίς Πίντο): Νάβας, Γκονσάλες, Ουμάνα, Μπόρχες, Ντουάρτε, Μπολάνιος (89' Μπαράντες), Κάμπελ, Ρουίς (83' Ουρένα), Ντίας, Γκαμπόα, Τεχέδα (74' Κουμπέρο)

Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: No Suarez, No Party

H PHOTO TOY AΓΩΝΑ: Ο Ζόελ Κάμπελ πανηγυρίζει το 1-1



Κολομβία-Ελλάδα 3-0 
Ούτε σε αυτή την πρεμιέρα της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, δεν κατάφερε η Εθνική ομάδα, γνωρίζοντας την ήττα με 3-0 από την Κολομβία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα μπορούσε να είχε διαφορετική τύχη, αν ήταν πιο συγκεντρωμένο στα αμυντικά του καθήκοντα και αν ήταν πιο εύστοχο στην τελική προσπάθεια.

Γκολ με το... καλημέρα
Το ξεκίνημα του αγώνα βρήκε την Εθνική ομάδα να παίζει κάπως φοβισμένα, παρά το γεγονός οτι η Κολομβία σε καμία περίπτωση δεν ασκούσε ασφυκτική πίεση. Η μπάλα κυκλοφορούσε κυρίως στο δικό μας μισό, καθώς κανείς από τους Κατσουράνη, Μανιάτη και Κονέ δεν έπαιρναν επιθετικές πρωτοβουλίες προκειμένου οι διεθνείς να φτάσουν στην εστία του Οσπίνια.

Έτσι, στην πρώτη τους ουσιαστικά επίθεση, οι τυπικά γηπεδούχοι στο 6', είδαν την σέντρα του Κουαδράδο να καταλήγει στο Αρμέρο, το σουτ του οποίου κόντραρε πάνω στον Μανωλά και κατέληξε στα δίχτυα του Καρνέζη... Το γκολ αυτό κάπως «ξύπνησε» το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αναγκάζοντας το να βγει μπροστά κυρίως χάρη στις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες του Κονέ.


Κονέ με τις ευκαιρίες
Ο αρχηγός της Μπολόνια ήταν αυτός που έχασε την ευκαιρία, στο επόμενο λεπτό, ενώ με κάθε τρόπο προσπαθούσε να κατεβάσει την ομάδα προς την αντίπαλη εστία. Όσο περνούσε η ώρα, η πίεση της Εθνικής αυξανόταν, αναγκάζοντας την Κολομβία να περιοριστεί σε αντεπιθέσεις. Αυτές όμως, όποτε γίνονταν δημιουργούσαν μία «τρικυμία» στην οπισθοφυλακή της Εθνικής, ειδικά από την αριστερή πλευρά όπου ο Χολέμπας είχε τον Κουαδράδο, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιος μεγάλο κίνδυνος για την εστία του Καρνέζη, κυρίως εξαιτίας των επεμβάσεων του Μανωλά.

Σιγά σιγά στο παιχνίδι άρχισαν να μπαίνουν τόσο ο Σαμαράς, όσο και ο Σαλπιγγίδης βοηθώντας στην δημιουργία φάσεων. Αρχικά ήταν η κεφαλιά του Τοροσίδη στο 8' που πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κολομβιανού τερματοφύλακα, ενώ ακολούθησε το πονηρό σουτ του «Sam», το οποίο μπλόκαρε ο πορτιέρο των «Καφετέρος». Έτσι, φτάσαμε στο 45ο λεπτό, όπου η ατομική προσπάθεια του Γκέκα είχε ως αποτέλεσμα το ωραίο σουτ του Κονέ, το οποίο απέκρουσε ο Οσπίνια, διατηρώντας το 1-0, με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Ψυχρολουσία
Η εικόνα του πρώτου μέρους διατηρήθηκε και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου, με την Εθνική να έχει την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να βρει διαδρόμους προς την εστία των Κολομβιανών. Ένα λεπτό όμως μετά την κίνηση του Φερνάντο Σάντος να φρεσκάρει την μεσοεπιθετική του γραμμή, περνώντας τον Φετφατζίδη αντί του Σαλπιγγίδη είδε για δεύτερη φορά την αμυντική γραμμή να αδρανεί, με αποτέλεσμα ο Γκουτιέρεζ στο 58' να κάνει το 2-0. Μία εξέλιξη που φάνηκε να επηρεάζει ψυχολογική την ελληνική ομάδα...

Η ευκαιρία της αντεπίθεσης
Αφού οι διεθνείς ξεπέρασαν την ψυχρολουσία του δεύτερου γκολ, προσπάθησαν να κάνουν την αντεπίθεσή τους, όμως δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την μεγάλη ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε. Η σέντρα του Κονέ 63', πήγε στον Τοροσίδη που γύρισε καταπληκτικά στον Γκεκά, ο οποίος όμως προ κενού τέρματος έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο την απογοήτευση στα πρόσωπα των παικτών.

Έτσι, η είσοδος τόσο του Μήτρογλου στο 64', αλλά και του Καραγκούνη στο 78' (σε συνδυασμό με την μετατροπή του συστήματος σε 4-2-3-1) δεν άλλαξαν την ροή του αγώνα, καθώς οι νεοεισελθόντες δεν βοηθήθηκαν από τους υπόλοιπους που είχαν «αδειάσει» ψυχολογικά. Αποτέλεσμα αυτού ήταν στο 93' ο Ροντρίγκεζ να διαμορφώσει το τελικό 3-0.

MVP: Μπορεί τα μεγάλα ονόματα της Κολομβίας να παίζουν στην μεσοεπιθετική γραμμή, ωστόσο αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Πάμπλο Αρμέρο. Όχι μόνο για την αμυντική του παρουσία, όπου εξαφάνισε τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, αλλά και για το γκολ που πέτυχε στο 6ο λεπτό, διώχνοντας κάθε άγχος από τους «Καφετέρος».

POINT: Το σημείο «κλειδί» στο παιχνίδι, ήταν η φάση με τον Κονέ αμέσως μετά το πρώτο γκολ της Κολομβίας. Αν η ελληνική ομάδα είχε ισοφαρίσει σε εκείνο το σημείο, όχι απλά θα είχε φέρει στα ίσια το ματς, αλλά θα είχε καταφέρει και ένα ισχυρό πλήγμα στην ψυχολογία των Κολομβιών. Σημαντική βέβαια, ήταν και η ευκαιρία του Γκέκα στο 63, καθώς θα έκανε «ροντέο» το παιχνίδι στο τελευταίο μισάωρο.

STAT ATTACK: Το γκολ που πέτυχε ο Πάμπλο Αρμέρο στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης, ήταν το γρηγορότερο στην ιστορία της Κολομβίας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση ήταν του Ζουλουάγκα στο Μουντιάλ του 1962.

ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Η Εθνική ομάδα προδόθηκε από την αμυντική αδράνεια που έδειξε στα δύο πρώτα γκολ, αλλά και από τις ευκαιρίες που έχασε. Από τη στιγμή που η δημιουργία δεν είναι το μεγάλο όπλο της, ευκαιρίες όπως του Κονέ και του Γκέκα θα πρέπει να τις εκμεταλλεύεται.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
Κολομβία (Ζοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Ζουνίγια, Γιέπες, Ζαπάτα, Αρμέρο (75΄Αρίας), Κουαδράδο, Σάντσες, Αγκουιλάρ (68' Μεχία), Τζέιμς, Ροντρίγκεζ, Γκουτιέρζ, Ιμπάρμπο.

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Κατσουράνης, Μανιάτης, Κονέ (78' Καραγκούνης), Σαλπιγγίδης (57' Σαλπιγγίδης), Σαμαράς, Γκέκας (64' Μήτρογλου).

Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Τσάμπα και... βερεσέ

H PHOTO TOY AΓΩΝΑ: Η απογοήτευση του Κονέ, μετά την χαμένη ευκαιρία στο 45'





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου