ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Πώς θα συνηθίσετε την πρωινή γυμναστική;

Η πρωινή άσκηση είναι αδιαμφισβήτητα περισσότερο αποδοτική από την απογευματινή. Αλλά το πρωινό ξύπνημα είναι πολύ πιο δύσκολο από το απογευματινό, που δεν έχει καν ξύπνημα, αφού είστε ήδη ξύπνιοι. Τις περισσότερες φορές μάλιστα, το απόγευμα και το βράδυ, βγαίνει όλη
η κούραση της ημέρας, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπετε χωρίς αντιστάσεις την ιδέα της γυμναστικής...
Πάρτε λοιπόν την απόφαση και ξεκινήστε να γυμνάζεστε κάθε πρωί και με τη βοήθεια όσων προτείνει η ιστοσελίδα shape.com, που ασχολείται με θέματα υγείας, φυσικής κατάστασης και καλής διατροφής, δεν θα μοιάζει τόσο μεγάλο το μαρτύριο.
Γιατί δεν μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι, τουλάχιστον στην αρχή, δεν θα είναι ένα –έστω- μικρό μαρτύριο.

1. Προετοιμάστε τα ρούχα σας
Ετοιμάστε αποβραδίς τα ρούχα της γυμναστικής και τα ρούχα της δουλειάς. Μην ταλαιπωρείτε τον εαυτό σας, βάζοντάς τον να ψάχνει πρωί-πρωί την καθαρή φόρμα και τις κάλτσες, όταν μπορείτε απλά να ασχοληθείτε λίγα λεπτά το βράδυ, για να ξεχωρίσετε αυτά που θα φορέσετε την επόμενη. Μπορείτε ακόμα, να κοιμηθείτε με τα ρούχα της γυμναστικής και να μειώσετε το χρόνο προετοιμασίας κυριολεκτικά στο ελάχιστο!

2. Προετοιμάστε τον εξοπλισμό
Η προετοιμασία είναι η μισή δουλειά σε κάθε περίπτωση και ακόμα ειδικότερα όταν αναφερόμαστε στην πρωινή γυμναστική. Απλώστε από το προηγούμενο βράδυ το στρωματάκι της γιόγκα, βάλτε σε θέση τα βάρη, τοποθετήστε το DVD με την αεροβική στο DVD player και φορτίστε το mp3. 
3. Ετοιμάστε και το πρωινό σας σνακ
Δεδομένου ότι δεν είναι καλό ούτε για το μεταβολισμό, ούτε για την απόδοσή σας, να γυμνάζεστε με άδειο στομάχι, ετοιμάστε το πρωινό σας και διατηρήστε το στο ψυγείο, ώστε το μόνο που θα έχετε να κάνετε το πρωί θα είναι... να το φάτε. Προσέχετε να μην το παρακάνετε και φουσκώσετε, ενώ αν δεν προλαβαίνετε να φάτε πριν τη γυμναστική, φροντίστε να φάτε το κανονικό σας πρωινό μετά. Σε καμία περίπτωση μην το παρελείψετε τελείως.

4. Κοιμηθείτε νωρίς
Κοιμηθείτε νωρίς για να ξεκουραστείτε αρκετά και βάλτε το ξυπνητήρι να χτυπάει με ένα αγαπημένο σας τραγούδι και όχι με κόρνες και βραχνοκόκκορες. Αν έχετε δε την τάση να πατάτε το snooze πολλές φορές, δοκιμάστε να βάλετε το ξυπνητήρι στην άλλη άκρη του δωματίου και θα δείτε πόσο «εύκολα» θα ξυπνήσετε την επόμενη φορά.
5. Δεσμευτείτε
Η γυμναστική με παρέα μας δίνει συχνά το κίνητρο που δεν έχουμε όταν ο μόνος που έχουμε να λογοδοτήσουμε είναι ο εαυτός μας. Κανονίστε με ένα φίλο σας, ένα πρωινό ραντεβού για τρέξιμο και ακόμα και αν το σώμα αδυνατεί, το φιλότιμό σας θα σας παρακινήσει να μην στήσετε το φίλο και να είστε συνεπείς στο ραντεβού.

6. Βρείτε τον ενθουσιασμό σας
Κανείς δεν σηκώνεται πρωί-πρωί με τον ενθουσιασμό  για να γυμναστεί και ιδρώσει, όταν μπορεί απλά να παραμείνει κουκουλωμένος στο κρεβάτι. Γι’ αυτό το λόγο, βρείτε μόνοι σας το ζήλο που απαιτεί η πρωινή άσκηση, φτιάχνοντας μια ρυθμική playlist ή παρακολουθώντας το αγαπημένο σας μάθημα zumba. Μπορεί ο λόγος που γυμνάζεστε να είναι να αποκτήσετε καλύτερη φυσική κατάσταση, αλλά μέχρι να το πετύχετε θα βοηθήσει να βρείτε ένα πιο χειροπιαστό κίνητρο.

7. Επιβραβεύστε τις προσπάθειές σας
Θα αποδώσετε καλύτερα αν μετά τη γυμναστική σας περιμένει ένα βραβείο. Είτε αυτό είναι ένα πλούσιο πρωινό, είτε μια μεγάλη κούπα ζεστό καφε, αναγνωρίστε στον εαυτό σας την προσπάθεια και δώστε του ακόμα ένα κίνητρο για να ξυπνήσει και το επόμενο πρωί με την ίδια όρεξη για γυμναστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου