ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Μικρά κέικ μήλου!

Μικρά κέικ μήλου

Αυτά τα μίνι κεκάκια μήλου είναι τόσο λαχταριστά και χαριτωμένα. Μπορείτε να φτιάξετε και ένα μεγάλο αν θέλετε αλλά πιστεύω ότι τα μικρά κεκάκια έχουν την δική τους χάρη. Μπορείτε να τα σερβίρετε με μία μπάλα παγωτό βανίλια ή να τα πασπαλίσετε απλά με ζάχαρη άχνη. Διατηρούνται στο ψυγείο μέσα σε αεροστεγές δοχείο μέχρι και 3 μέρες.
Μικρά κέικ μήλου. Το πιο τέλειο συνοδευτικό για τον Κυριακάτικο καφέ σας…..
.....
Υλικά:
  • 4 μήλα, αποφλοιωμένα, χωρίς πυρήνα και κουκούτσια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 κουταλιές της σούπας μαύρο ρούμι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού, φρεσκοστυμμένο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι αλεύκαστο για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι συν 1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι της θάλασσας
  • 3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 10 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 3/4 φλιτζανιού πλήρες γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε την σχάρα στη χαμηλότερη μεσαία θέση του φούρνου και τον ζεσταίνουμε στους 180°C. Ψεκάζουμε έξι 8-εκατοστών στρογγυλές φόρμες για κέικ με σπρέι μαγειρικής, απλώνουμε στον πάτο τους από ένα φύλλο λαδόκολλας και το βουτυρώνουμε.
  2. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να ροδίσει, περίπου 5-8 λεπτά. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  3. Βάζουμε τις φέτες μήλου σε ένα πιάτο ασφαλή για φούρνο μικροκυμάτων, καλύπτουμε με πλαστικό περικάλυμμα και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι τα μήλα να γίνουν εύπλαστα και ελαφρώς ημιδιαφανή, περίπου 3-4 λεπτά. Ανακατεύουμε τις φέτες μήλου με 1 κουταλιά της σούπας μαύρο ρούμι και τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 15 λεπτά.
  4. Χτυπάμε 1 φλιτζάνι αλεύρι, 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μαζί σε ένα μπολ. Χτυπάμε τα αυγά, το φρέσκο βούτυρο, το γάλα, τις 3 κουταλιές της σούπας ρούμι και την βανίλια μαζί σε ένα δεύτερο μπολ μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά στα υγρά συστατικά και χτυπάμε ελαφρά μέχρι να αναμειχθούν. Χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα, ανακατεύουμε μέσα τα κρύα μήλα. Χωρίζουμε το μείγμα ομοιόμορφα μεταξύ των φορμών για κέικ. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη ομοιόμορφα πάνω από τα κέικ.
  5. Ψήνουμε μέχρι να ψηθούν στο κέντρο, μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή όταν τα τρυπάμε στο κέντρο με αυτήν, περίπου 45-50 λεπτά. Μεταφέρουμε τις φόρμες πάνω σε μία σχάρα και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά. Περνάμε ένα μαχαίρι από τις πλευρές των κέικ και τα αναποδογυρίζουμε πάνω σε μία σχάρα ώστε να κρυώσουν εντελώς, περίπου 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου