Θαυμάσιος, εκπληκτικός ,πικάντικος μεζές, για τη παρέα με το ουζάκι το τσιπουράκι αλλά και το κρασάκι μας........
Υλικά συνταγής
1 κιλό γαύρο
1 κεφάλι σκόρδο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
ξύδι
αλάτι χονδρό
κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε τα ψαράκια και τα καθαρίζετε αφαιρώντας τα εντόσθια και το κεφάλι τους. Τα ανοίγετε στη μέση χωρίς να χωρισθούν εντελώς τα δύο μέρη τους και αφαιρείτε το μεσαίο κόκκαλο. Τα βάζετε σε ρηχό ταψάκι και τα αλατίζετε με χονδρό αλάτι. Τα αφήνετε για 2 ώρες.
Στη συνέχεια τα ξεπλένετε από το πολύ αλάτι και τα σκουπίζετε. Σε ένα μπολ βάζετε μια στρώση γαύρο και περιχύνετε με λίγο λάδι, ξύδι, ψιλοκομμένο σκόρδο και μαϊντανό. Συνεχίζετε με δεύτερη στρώση γαύρο, λάδι, ξύδι, σκόρδο, μαϊντανό μέχρι να τελειώσουν τα ψαράκια [το λάδι πρέπει να σκεπάζει καλά τα ψαράκια].
Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ημέρα τουλάχιστον πριν δοκιμάσετε το γαύρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου