ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Marshmallows με καραμέλα και σοκολάτα!

Marshmallows με καραμέλα και σοκολάτα

Πολλοί (ενήλικες) από εμάς δεν θα αγοράσουν εύκολα καραμέλες marshmallows. Είναι ένα παιδικό ζαχαρωτό που δύσκολα το επιλέγει ένας ενήλικας. Αν ψάξετε όμως θα δείτε πόσες πολλές συνταγές υπάρχουν με marshmallows μετατρέποντας τις σε απίστευτα γλυκάκια. Μία από τις πολλές συνταγές είναι και αυτή η οποία έχει δύο μοναδικά υλικά, την σοκολάτα και την καραμέλα. Το αποτέλεσμα είναι απλά τέλειο. Τα αγαπημένα μας ζαχαρωτά στα καλύτερα τους…

Υλικά:
  • 450γρ. καραμέλες marshmallows
  • σάλτσα καραμέλας (παρακάτω η συνταγή)
  • 230γρ. μαύρη σοκολάτα, λιωμένη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι
  • 1/4 φλιτζανιού θρυμματισμένα μπισκότα
Marshmallows με καραμέλα και σοκολάτα
Εκτέλεση:
  1. Απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί λαδόκολλα. Απλώνουμε τα ζαχαρωτά πάνω στο ταψί. Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
  2. Ενώ έχουμε τα marshmallows στην κατάψυξη φτιάχνουμε την σάλτσα καραμέλας.
  3. Μόλις τα marshmallows είναι έτοιμα, βυθίζουμε το κάτω μέρος του κάθε marshmallow στην καραμέλα και στη συνέχεια τα τοποθετούμε ξανά στο έτοιμο ταψί. Επαναλαμβάνουμε με όλα τα marshmallows. Βάζουμε το ταψί πάλι πίσω στην κατάψυξη και αφήνουμε την καραμέλα να πήξει, περίπου 15 λεπτά.
Marshmallows με καραμέλα και σοκολάτα
  1. Όταν η καραμέλα πήξει, βγάζουμε το ταψί από την κατάψυξη και βουτάμε κάθε marshmallow στη λειωμένη σοκολάτα. Περιχύνουμε την σοκολάτα σε ψιλόβροχο πάνω από τις κορυφές των marshmallows, στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα μπισκότα.
 
Marshmallows με καραμέλα και σοκολάτα
  1. Αφήνουμε τη σοκολάτα να πήξει πριν τα σερβίρουμε.
Για σάλτσα καραμέλας:
Υλικά:
  • 2 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό
  • 1 πρέζα βανίλια σε σκόνη, προαιρετικό
Marshmallows με καραμέλα και σοκολάτα

Εκτέλεση:
  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή θερμότητα, χτυπάμε ελαφρά μαζί το βούτυρο, την μαύρη ζάχαρη, τη κρέμα γάλακτος και το αλάτι.
  2. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση (περίπου 1 λεπτό), στη συνέχεια μειώνουμε την θερμότητα. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  3. Χτυπάμε μέσα την βανίλια, ανακατεύουμε συνέχεια, το βγάζουμε από την θερμότητα.
  4. Βάζουμε την καραμέλα σε ένα πυρίμαχο βάζο. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγα λεπτά πριν από τη χρήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου