ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Ψάρι μασάλα !


Ψάρι μασάλα


Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Αναμονή 25 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά


Υλικά

-500 γρ. ψάρι χωρίς κόκαλα (φιλέτο)
-2 κουτ. γλυκού κουρκουμά τριμμένο
-4 πιπεριές τσίλι κόκκινες αποξηραμένες
-1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο ψιλοκομμένο
-1 φλιτζάνι γιαούρτι
-2 κουτ. σούπας λάδι
-2 κουτ. σούπας ghee (μαγειρικό βούτυρο)
-2 δαφνόφυλλα
-1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
-1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
-2 πιπεριές τσίλι φρέσκες, κομμένες στη μέση κατά μήκος
-1 κουτ. σούπας γκάραμ μασάλα
-2 κουτ. σούπας φύλλα κόλιαντρου, ψιλοκομμένα
-αλάτι
Eκτέλεση
Κόβουμε το ψάρι σε 4 μερίδες. Ανακατεύουμε το αλάτι με τον κουρκουμά και τρίβουμε το ψάρι με το μείγμα. Μουλιάζουμε τις αποξηραμένες πιπερίτσες τσίλι σε λίγο βραστό νερό επί 15 λεπτά. Τις μεταφέρουμε μαζί με το τζίντζερ στο πολυκοπτικό και τις δουλεύουμε ώσπου να γίνουν αλοιφή. Προσθέτουμε και το γιαούρτι και περιχύνουμε με αυτό το μείγμα το ψάρι, αφήνοντάς το να μαριναριστεί επί 10 λεπτά. Ζεσταίνουμε το λάδι και το ghee σε βαρύ, βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη δάφνη, την κανέλα και τις φρέσκες πιπεριές τσίλι και τα σοτάρουμε, ώσπου το κρεμμύδι να αρχίσει να ροδίζει καλά. Ανακατεύουμε μέσα το ψάρι με τη μαρινάδα του και πασπαλίζουμε με το γκάραμ μασάλα. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το ψάρι να μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τα φύλλα κόλιαντρου και συνοδεύουμε με ρύζι ατμού.
Tip Γκάραμ μασάλα (Garam masala) Μείγμα από μπαχαρικά σε μορφή σκόνης που καβουρντίζονται για να αναδυθούν τα αρώματά τους, το οποίο χρησιμοποιείται στην ινδική κουζίνα. Καρυκεύει φαγητά με κρέας, αρωματίζει το μπιριάνι (biryani) και τη χρησιμοποιούν σε βελουτέ σούπα καρότου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου