ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Cheesecake Ζέβρα!!


Cheesecake Ζέβρα

Το cheesecake είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά, με την σοκολάτα δε έχω τρελό έρωτα. Καταλαβαίνετε τώρα πως ένιωσα βλέποντας αυτήν την συνταγή… Όλα καλά είπα αλλά πως γίνεται να έχουμε το αποτέλεσμα ζέβρας με τις μαύρες ρίγες; Μου φάνηκε κομματάκι δύσκολο μέχρι που το έφτιαξα....
.... και διαπίστωσα ότι αρκεί να είσαι λίγο προσεκτικός και το αποτέλεσμα βγαίνει άψογο. Απλά ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας πάνω από κάθε κύκλο μείγματος (άσπρο και μαύρο) και αφήνουμε το μείγμα να εξαπλωθεί μόνο του. Το μυστικό είναι τα δύο μείγματα να έχουν την ίδια σύσταση και υφή όπως επίσης να χρησιμοποιούμε την ίδια ποσότητα μείγματος για κάθε κύκλο που φτιάχνουμε.
Cheesecake Ζέβρα. Απολαύστε το…
Υλικά:
  • 50γρ. βούτυρο
  • 250γρ. τυρί κρέμα
  • 100 ml γάλα
  • 60γρ. αλεύρι
  • 20γρ. καλαμποκάλευρο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 150γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 6 αυγά, διαχωρισμένους τους κρόκους από τα ασπράδια
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
Εκτέλεση:
Ελαφρώς βουτυρώνουμε ένα 30 εκατοστών ταψί και απλώνουμε στο πάτο του μία λαδόκολλα. Τυλίγουμε με δύο φύλλα αλουμινόχαρτου γύρω από τις πλευρές του ταψιού. Γεμίζουμε ένα μεγαλύτερο ταψί μέχρι το 1/4 των πλευρών με νερό και τοποθετούμε το ταψί με την λαδόκολλα μέσα στο ταψί με το νερό. Τοποθετούμε το ταψί στο κέντρο του φούρνου και τον ανάβουμε στους 160°C.
Λιώνουμε το τυρί κρέμα, το βούτυρο και το γάλα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Κρυώνουμε το μείγμα πάνω από ένα λουτρό πάγου. Ανακατεύουμε μέσα το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τους 6 κρόκους αυγών και τον χυμό λεμονιού. Χτυπάμε τα ασπράδια με την κρέμα ταρτάρ μέχρι το μείγμα να γίνει αφρώδες. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστούν οι μαλακές κορυφές.
Προσθέτουμε το 1/3 του μείγματος ασπραδιών στο μείγμα του τυριού. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το υπόλοιπο σε τρίτες παρτίδες και ανακατεύουμε καλά. Διαιρούμε το μείγμα ομοιόμορφα σε δύο μπολ και στο ένα μπολ κοσκινίζουμε από πάνω το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
Cheesecake Ζέβρα
Πρώτος κύκλος
Cheesecake Ζέβρα
Δεύτερος κύκλος με σοκολάτα
Ρίχνουμε μείγμα κρέμας στο κέντρο του ταψιού με την λαδόκολλα σε έναν κύκλο (δείτε την εικόνα). Στη συνέχεια, παίρνουμε 3 κουταλιές από το μείγμα σοκολάτας και τις τοποθετούμε στο κέντρο. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε κύκλους και το μείγμα θα αρχίζει να εξαπλώνεται με τον δικό του ρυθμό.
Cheesecake Ζέβρα
Τρίτος κύκλος με κρέμα
Cheesecake Ζέβρα
Αφού βάλουμε όλους του κύκλους μείγματος είμαστε έτοιμοι να ψήσουμε στον φούρνο, μέσα σε λουτρό νερού.
Μεταφέρουμε προσεκτικά το cheesecake μέσα στο λουτρό του νερού στο φούρνο προσέχοντας να μην γείρει. Ψήνουμε το cheesecake για 1 ώρα μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή όταν το τρυπάμε στο κέντρο με αυτήν και η κορυφή ροδίσει, στους 160°C.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου