Μία πίτα αλλιώτικη. Μια πίτα με μπακαλιάρο παστό και ρύζι. Μπορεί να φαίνεται λίγο περιεργο όμως οι πίτες με ψάρι δεν ήταν τόσο ασυνηθιστες παλιότερα. Θα κάνει πολύ καλή εντύπωση σε ένα μη κρεατοφαγικό τραπέζι!
Μερίδες:
6-8
Χρόνος προετοιμασίας:
24 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος:
90 Λεπτά
Συστατικά:
1300 γρ. παστό μπακαλιάρο
250 γρ. ρύζι
150 γρ. τριμμένη ωμή πατάτα
250 ml ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανό
2 μεγάλα κρεμμύδια
½ κεφάλι σκόρδο
δυόσμος
αλάτι και πιπέρι κατ επιλογή
φύλλο για ζύμη
Οδηγίες:
Τεμαχίζουμε τον μπακαλιάρο σε μικρά κομμάτια, αφαιρούμε την πέτσα και τα μουλιάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη με άφθονο νερό, το οποίο αλλάζουμε ανά 3 ώρες για ένα διάστημα 24-36 ωρών.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C.
1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζουμε σε ένα μπολ για να τα ανακατέψουμε.
2. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο, το ρύζι, την τριμμένη πατάτα, το αλάτι, το πιπέρι και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
3. Αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί με ελαιόλαδο.
4. Τοποθετούμε 2-3 φύλλα που έχουμε λαδώσει στη βάση και απλώνουμε τη γέμιση. Προσθέτετε ομοιόμορφα τα κομμάτια του μπακαλιάρου στη γέμιση και εν συνεχεία την περιχύνουμε με λίγο λάδι.
5. Προσθέτουμε περίπου ½ λίτρο νερό στη γέμιση και καλύπτουμε με άλλα 2 φύλλα.
6. Ψήνουμε για 1 ½ ώρα μέχρι να ροδίσει καλά-καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου