ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Το «όπλο» για τους φορολογούμενους που χρωστούν στην εφορία!

Πώς θα δηλώσετε τον ακατάσχετο λογαριασμό
Μέσα στη μεγάλη λίστα των οφειλετών του Δημοσίου που βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων, ενοικίων και άλλων εισοδημάτων θα βρεθούν αντιμέτωποι οι φορολογούμενοι που αδυνατούν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ......

Η πρώτη από τις πέντε μηνιαίες δόσεις του φόρου θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή. Όσοι δεν καταφέρουν να την πληρώσουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι από την επόμενη ημέρα καθίσταται ληξιπρόθεσμη και επιβαρύνεται με τόκο 0,73% το μήνα. Αν δεν πληρώσουν ή δεν ρυθμίσουν με βάση την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων την οφειλή τους τότε βρίσκονται ανοιχτοί στην επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης των οφειλών.
Το «όπλο» για τους φορολογούμενους που χρωστούν στην εφορία είναι να δηλώσουν έναν τραπεζικό λογαριασμό ως ακατάσχετο στο Τaxisnet για να προστατεύσουν ποσά μέχρι 1.250 ευρώ μηνιαίως. Σημειώστε ότι πλέον ο ακατάσχετος λογαριασμός έως και τα 1.250 ευρώ επεκτείνεται και στα «ηλεκτρονικά πορτοφόλια».

Πως δηλώνεται ο ακατάσχετος λογαριασμός

Όσοι δεν έχετε δηλώσει στο Taxisnet τον ακατάσχετο λογαριασμό θα πρέπει να το πράξετε άμεσα. Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή και γρήγορη.
Αρχικά θα πρέπει να μεταβείτε στην ειδική εφαρμογή του taxisnet. Για να εισέλθετε στην ηλεκτρονική εφαρμογή θα πρέπει να χρησιμοποιήστε τους κωδικούς του λογαριασμού σας στο Τaxisnet.
Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία δήλωσης του ακατάσχετου λογαριασμού είναι τα εξής:
1. Εισέλθετε στην ηλεκτρονική υπηρεσία του Taxisnet από την αρχική σελίδα www.aade.gr και να επιλέξει «Δήλωση Ακατάσχετου Λογαριασμού» στην κατηγορία «Υπηρεσίες προς πολίτες».
2. Στη συνέχεια θα υποβάλετε ηλεκτρονικά αίτηση – υπεύθυνη δήλωση και θα δηλώσετε τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού (σε μορφή ΙΒΑΝ).
Μετά την υποβολή της αίτησης από τον φορολογούμενο, ακολουθούν τρία στάδια έως ότου ενεργοποιηθεί το μέτρο του ακατάσχετου ορίου των 1.250 ευρώ:
  • Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΔΗΛΕΔ) στέλνει αυθημερόν στις τράπεζες τα στοιχεία των ηλεκτρονικών αιτήσεων.
  • Οι τράπεζες ελέγχουν κατά πόσο το ΑΦΜ της αίτησης ταιριάζει με το ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού που έχει δηλωθεί ως ακατάσχετος και απαντούν επίσης αυθημερόν στην ΔΗΛΕΔ για το αν εγκρίνεται ή απορρίπτεται το σχετικό αίτημα.
  • Ενημερώνεται ο φορολογούμενος για το αν εγκρίθηκε το αίτημά του ή όχι.

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου