Τα μπανανοκριτσίνια είναι μια νόστιμη συνταγή που κανένα παιδί δεν μπορεί να αντισταθεί. Πλούσια σε μαγνήσιο και βιταμίνη Ε, που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του παιδιού.....
Κατάλληλα ακόμη και για παιδιά που έχουν κλείσει το 12ο μήνα της ηλικίας τους. Σημειώστε τα υλικά και φτιάξτε τα. Ιδανικά για το ταπεράκι του σχολείου, για κολατσιό πριν από τις εξωσχολικές δραστηριότητες αλλά και για το διάλειμμα μιας μαμάς στο γραφείο.
Υλικά:
1/4 φλτζ. καστανή ζάχαρη
2 αβγά
1 φλτζ. πολτοποιημένη μπανάνα
1 3/4 φλτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορείτε να βάλετε και ολικής)
1/2 φλτζ. λάδι
2 κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.τ.γ μαγειρική σόδα
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Χύστε το μείγμα σε μια φόρμα ψωμιού και ψήστε για περίπου μία ώρα στους 150 βαθμούς Κελσίου.
Αφήστε το μπανανοψωμάκι σας να κρυώσει, βγάλτε το από τη φόρμα και κόψτε το σε μακρόστενα κομμάτια (που θα θυμίζουν κριτσίνια)
Βάλτε τα σε αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τα σε χαμηλή θερμοκρασία (50-70) βαθμούς για περίπου μία ώρα, μέχρι να γίνουν τραγανά.
Διατηρήστε τα σε τάπερ.
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου