ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Ψαρεύοντας εύκολα και έξυπνα με την βοήθεια βοτάνων!



Πάρε ένα κόκκινο πανί να είναι σαν μία γλώσσα, άλειψέ το με λάδι της βαλεριάνας, Ελληνικά το λένε φου, και κρέμασε το στο βαρίδι .....
......  κοντά στο αγκίστρι και όσες φορές το κατεβάσεις δεν έρχεται άδειο.
Κοπάνισε καμπόση βαλεριάνα, δηλαδή άγρια νάρδο και βάλε την στα δίχτυα ή στο κοφίνι ή σε άλλο εργαλείο που ψαρεύεις, γιατί αυτό το χορτάρι έχει μία μυρωδιά και κάνει το ψάρι που θα την καταλάβει σαν μεθυσμένο.

Στούμπισε τιθόμαλο Titimalo), ή χελιδόνιο και ρίξε το στα νερά να μαζευτούν τα ψάρια και αν αλείψεις τα πόδια σου με το ζουμί αυτού του χόρτου τιθομάλου σε τριγυρίζουν, τα ψάρια να τα πιάνεις σχεδόν με τα χέρια σου ή με απόχη.

Κοπάνισε μία κουρούνα, ή άλλο πετεινό ή και όρνιθα με χοντρή άμμο μέχρι να λυόσουν τα κόκκαλα της κουρούνας και ας έχει έξω της όλα τα εντόσθια για να πάρει η άμμος την βρώμα του κρέατος και τότε σκόρπισε καμπόση στο πέλαγος σε διαφόρους τόπους να καταλάβουν τη βρώμα τα ψάρια και βρες τόπο κατάλληλο να κάθε σε με κολαμίδι και δόλωνε από το στήθος της κουρούνας ή κότας και πιάνεις σαργούς όσους θέλεις, μόνο να είναι θολά τα νερά ή νύχτα να μη φαίνεσαι.

Εύκολο ψάρεμα

Ο φλόμος βγάζει λουλούδι κίτρινο με βαριά μυρουδιά πού μυρίζει σαν μέλι περίπου και από τη βαριά αυτή μυρουδιά λέγουν την παροιμία «αυτός φλόμωσε» δηλ. ζαλίστηκε και δεν ξέρει τι κάνει.
Τον χλωρό φλόμο, τον μαζεύουν και τον ρίχνουν στα ποτάμια κάνοντας σε κατάλληλα μέρος ένα φράγμα από φλόμο για να πιάσουν τα ψάρια, γιατί μόλις πλησιάσει το ψάρι στο φλόμο ζαλίζεται από τη μυρουδιά του και βγαίνει ζαλισμένο επάνω στο νερό όπου το πιάνουν.

Επίσης κοπάνισε λεβάντα με πέτρα και ρίξε το στην θάλασσα και μαζεύονται όλα

Πηγές: Γεωπονικόν-Αγάπιου μοναχού του Κρητός, Τα βότανα-Λαϊκή φαρμακολογία και θεραπευτική (Λαογραφία)/Ξεν. Γ. Αναγνωστόπουλου-Αθήναι 1961


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου