ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Σαββατοκύριακο..χμμμ..ώρα για σινεμά, ας δούμε τι παίζουν!


Ξέφρενη δράση, γέλιο και δραματικές στιγμές στις νέες επιλογές της εβδομάδας. Οι νέες ταινίες της εβδομάδες περιλαμβάνουν αρκετές «επιστροφές». Ο Έγκσι και η μυστική υπηρεσία των Kingsmen επιστρέφουν για αυτή φορά με τους Αμερικάνους ομολόγους τους για να σώσουν ξανά τον κόσμο. Την εβδομάδα επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη ένας άλλος γνώριμος τρόμος από τα παλιά, ο Leatherface. Και μιλώντας για τρόμο, η φύση δεν αστειεύεται και δείχνει το πιο τρομακτικό και άγριο πρόσωπο της στο «Κύμα». Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους...


«Kingsman: Ο Χρυσός Κύκλος» (Kingsman: The Golden Circle)
Η πρώτη ταινία «Kingsman» έμαθε στον κόσμο την ανεξάρτητη, διεθνή υπηρεσία πληροφοριών που δουλεύει με το πιο υψηλό επίπεδο διακριτικής ευχέρειας, της οποίας ο απόλυτος στόχος είναι να κρατάει τον κόσμο ασφαλή. Στο «Kingsman: ο Χρυσός Κύκλος», οι ήρωές μας έρχονται αντιμέτωποι με μία νέα πρόκληση. Όταν καταστρέφονται τα κεντρικά τους γραφεία και ο κόσμος βρίσκεται σε ομηρία, το ταξίδι τους, τους οδηγεί στην ανακάλυψη ενός οργανισμού κατασκοπίας στην Αμερική με το όνομα Statesman, η ίδρυση του οποίου συμπίπτει χρονικά με την ίδρυση του δικού τους οργανισμού. Σε μια νέα περιπέτεια που δοκιμάζει τις αντοχές και την εξυπνάδα των πρακτόρων τους στα άκρα, αυτές οι δύο ελίτ μυστικές οργανώσεις συνεργάζονται για να εξουδετερώσουν τον αδίστακτο, κοινό εχθρό τους, προκειμένου να σώσουν τον κόσμο, μια διαδικασία που έχει αρχίσει να γίνεται συνήθεια στον Έγκσι.
Σκηνοθεσία: Matthew Vaughn, Σενάριο: Jane Goldman και Matthew Vaughn, Ερμηνεύουν: Taron Egerton, Channing Tatum, Halle Berry και Colin Firth.



«Emoji, Η Ταινία» (The Emoji Movie)
Η ταινία Emoji ξεκλειδώνει τον μυστικό κόσμο που βρίσκεται μέσα στο smartphone σου. Κρυμμένος μέσα στο app της Μηνυματούπολης, που φιλοξενεί όλα τα emojis, τα οποία ελπίζουν πως κάποτε θα επιλεχτούν από κάποιον χρήστη. Σε αυτό τον κόσμο, κάθε emoji έχει μια συγκεκριμένη έκφραση στο πρόσωπό του- εκτός από τον Τζιν, ένα πληθωρικό emoji που έχει γεννηθεί χωρίς φίλτρο και "παίζει" με διαφορετικές εκφράσεις. Αποφασισμένο να γίνει κανονικό όπως τα υπόλοιπα, ο Τζιν ζητάει την βοήθεια του Κόλλα-Πέντε, του καλύτερου του φίλου και της μυστηριώδους χάκερ Ατίθασης. Μαζί θα ζήσουν μια επική, ανεπανάληπτη περιπέτεια μέσα από applications, το καθένα από τα οποία έχει τον δικό του άγριο, μα διασκεδαστικό κόσμο, προσπαθώντας να ανακαλύψουν τον Κώδικα που θα επισκευάσει τον Τζιν. Αλλά όταν ένας μεγαλύτερος κίνδυνος απειλεί τα smartphones, τότε η μοίρα όλων των Emojis εξαρτάται από τους τρείς φίλους, που πρέπει να σώσουν τον κόσμο (τους) πριν αυτός καταστραφεί.
Σκηνοθεσία: Tony Leondis, Σενάριο: Tony Leondis, Eric Siegel και Mike White, Ερμηνεύουν: Anna Faris, T.J. Miller, James Corden και Patrick Stewart.



«Leatherface»
Ο μετέπειτα ψυχικά άρρωστος εκτελεστής με το πριόνι συναντάται σε νεαρή ηλικία όπου, μαζί με ακόμα τρεις συγκρατούμενούς του, δραπετεύουν από την ψυχιατρική κλινική στην οποία βρίσκονται έγκλειστοι, απαγάγοντας και μια νοσοκόμα την οποία βυθίζουν στον απόλυτο τρόμο. Ένας εξίσου διαταραγμένος ψυχικά αστυνομικός αρχίζει να τους κυνηγάει, με αποτέλεσμα ένα από τα παιδιά να πέσει θύμα του και να καταστραφεί το μυαλό του για πάντα. Κάπως έτσι, ένα αδυσώπητο τέρας γεμάτο μίσος και οργή γεννιέται και ζητά εκδίκηση: ο Leatherface!
Σκηνοθεσία: Alexandre Bustillo και Julien Maury, Σενάριο: Seth M. Sherwood, Ερμηνεύουν: Finn Jones, Stephen Dorff, Lili Taylor και Nicole Andrews.



«Δεσπονίς ετών 50» (Marie- Francine)
Η Marie-Francine μένει από την μία μέρα στην άλλη χωρίς άντρα και δουλειά όταν ο σύζυγος της, της ανακοινώνει ότι την αφήνει για μία άλλη γυναίκα και ταυτόχρονα απολύεται από την δουλεία της. Αναγκάζεται να επιστρέψει στο σπίτι των γονιών της στην ηλικία των 50 ετών! Αυτοί της συμπεριφέρονται σαν να είναι ακόμα παιδί, φροντίζοντας και για την επαγγελματική της αποκατάσταση αφού της ανοίγουν ένα κατάστημα για ηλεκτρονικό τσιγάρο. Εκεί θα γνωρίσει το Miguel ένα σεφ που δεν της ομολογεί ότι βρίσκεται ακριβώς στην ίδια κατάσταση και μένει στο σπίτι των γονιών του. Δεν είναι εύκολο να έχεις μια νέα καρδιά μέσα σε ένα ώριμο σώμα αλλά αυτή η κωμωδία μας αποδεικνύει ότι τα 50 είναι τα νέα 30!
Σκηνοθεσία: Valérie Lemercier, Σενάριο: Sabine Haudepin και Valérie Lemercier, Ερμηνεύουν: Valérie Lemercier, Patrick Timsit, Hélène Vincent και Philippe Laudenbach.



«Μαμά ή Γιαγιά» (Telle re, telle fille)
Η Avril και η μητέρα της Mado είναι αχώριστες αν και τελείως διαφορετικές. Η Avril είναι 30χρονών, παντρεμένη, εργάζεται και γενικώς είναι πολύ οργανωτική. Αντίθετα η μητέρα της είναι μία αιώνια έφηβη που από την ημέρα που πήρε διαζύγιο έχει εγκατασταθεί στο σπίτι της κόρης της. Όταν η Avril της ανακοινώνει ότι είναι έγκυος αυτή συμπεριφέρεται σαν κακομαθημένο παιδί και αρνείται να αποδεχτεί την μελλοντική της ιδιότητα σαν γιαγιά. Όταν μάλιστα συνειδητοποιεί ότι είναι και η ίδια έγκυος τότε η ευαίσθητη ισορροπία στη σχέση μάνας και κόρης κλονίζεται και η Avril αναρωτιέται πως είναι δυνατόν η μητέρα της να είναι τόσο ανώριμη ώστε να μείνει έγκυος ταυτόχρονα με την κόρη της. Έτσι ενώ η Mado δεν είναι καθόλου έτοιμη να γίνει μητέρα για δεύτερη φορά, η Avril την ίδια στιγμή δεν είναι καθόλου έτοιμη να δει την μητέρα της να γίνεται ξανά μητέρα.
Σκηνοθεσία: Noémie Saglio, Σενάριο: Agathe Pastorino και Noémie Saglio, Ερμηνεύουν: Juliette Binoche, Camille Cottin, Lambert Wilson και Catherine Jacob.



«Το κύμα» (lgen)
Η ταινία βασίζεται στο γεγονός ότι το ορεινό στενό Åkneset, που βρίσκεται στο γραφικό φιόρδι Geiranger της Νορβηγίας, μια μέρα θα καταρρεύσει δημιουργώντας ένα πελώριο τσουνάμι άνω των 80 μέτρων, που θα συντρίψει τα πάντα στο πέρασμά του, πριν χτυπήσει τη ξηρά του Geiranger. Ένας γεωλόγος θα κάνει έναν ηρωικό αγώνα δρόμου μετρώντας αντίστροφα πριν την επικείμενη καταστροφή.
Σκηνοθεσία: Roar Uthaug, Σενάριο: John Kåre Raake και Harald Rosenløw-Eeg, Ερμηνεύουν: Kristoffer Joner, Thomas Bo Larsen, Ane Dahl Torp και Fridtjov Såheim.



«Ομίχλη τον Αύγουστο» (Nebel im August)
Με φόντο το ταραχώδες σκηνικό του πολέμου, ο 13χρονος Έρνστ θα βρει την οικογένεια που είχε από καιρό χάσει, ανάμεσα στις νοσοκόμες και τα άλλα παιδιά του ιδρύματος που κρατείται. Μέσα από τη φιλία ανακαλύπτει και την ασφάλεια, μέσα σε αυτό το αφιλόξενο περιβάλλον. Σύντομα όμως θα ανακαλύψει ότι πίσω από τη βιτρίνα του ιδρύματος κρύβεται ένα θανάσιμο μυστικό. Και τότε ο Έρνστ θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τους νέους φίλους του και να σαμποτάρει τα σχέδια των μεγάλων.
Σκηνοθεσία: Kai Wessel, Σενάριο: Holger Karsten Schmidt, Ερμηνεύουν: Ivo Pietzcker, Sebastian Koch, Thomas Schubert και Fritzi Haberlandt.



«Ακόμα κρύβομαι για να καπνίσω» (À mon âge je me cache encore pour fumer)
Αλγερία 1995: Η Φατιμά, μια δυνατή γυναίκα και μασέρ ενός χαμάμ σε μια περίοδο κατά την οποία η κατάσταση είναι τεταμένη στην πρωτεύουσα, γίνεται μάρτυρας από μακριά μιας τρομοκρατικής επίθεσης και ενώ προσπαθεί να ηρεμήσει, η ατμόσφαιρα αποδεικνύεται πολύ τεταμένη στον μικρό περίκλειστο κόσμο της, όπου συναντά δυσκολίες στη διατήρηση της τάξης. Η Μέριεμ ένα κορίτσι δεκαέξι ετών που θεωρείτο παρθένα είναι ετοιμόγεννη και έρχεται να κρυφτεί στο χαμάμ, ενώ ο αδελφός της Μοχάμεντ, την κυνηγά για να καθαρίσει την τιμή του με αίμα.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Rayhana Obermeyer, Ερμηνεύουν: Hiam Abbass, Fadila Belkebla, Nadia Kaci και Nassima Benchicou.



«Στο τέλος του τούνελ» (Al final del nel)
Ο Χοακίν είναι παγιδευμένος στο ίδιο του το σπίτι, μετά από ένα ατύχημα που τον άφησε σε αναπηρικό καροτσάκι. Πνιγμένος στα χρέη, νοικιάζει ένα δωμάτιο του σπιτιού στην εξωτική χορεύτρια Μπέρτα και την εξάχρονη κόρη της. Η άβολη συνύπαρξη τους μετατρέπεται σιγά σιγά σε φιλία κι ερωτικό ενδιαφέρον, έως ότου ο Χοακίν ανακαλύψει ότι η Μπέρτα βρίσκεται εκεί για άλλο λόγο. Μαζί με τους συνεργάτες της είχαν οργανώσει το τέλειο έγκλημα, έως ότου ο Χοακίν αποφάσισε να παρέμβει…
Σκηνοθεσία και σενάριο: Rodrigo Grande, Ερμηνεύουν: Leonardo Sbaraglia, Pablo Echarri, Clara Lago και Federico Luppi.



«Mystery Train»
Ένα συμπαθητικό, φτηνό μοτέλ κάπου στο Μέμφις, αφιερωμένο στον Elvis Presley θα αποτελέσει το σκηνικό για αυτή την κωμικοτραγική, απόλυτα προσωπική επίσκεψη του αξεπέραστου Jim Jarmusch στην πατρίδα του «Βασιλιά». Η ταινία αφηγείται τρεις αλληλοεπικαλυπτόμενες αλλά ανεξάρτητες μεταξύ τους ιστορίες που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια μιας και μόνης βραδιάς. Πρωταγωνιστές της, ένα ζευγάρι γιαπωνέζων τουριστών που ήρθαν για προσκύνημα στην γενέτειρα του Presley. Ένας κυνηγημένος Εγγλέζος που τον αποκαλούν κοροϊδευτικά Elvis και μια Ιταλίδα που αντικρίζει εκστασιασμένη το πνεύμα του «Βασιλιά» αυτοπροσώπως.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Jim Jarmusch, Ερμηνεύουν: Masatoshi Nagase, Yûki Kudô, Screamin' Jay Hawkins και Cinqué Lee Cinqué Lee.



«Ο άνθρωπος που έπεσε στη Γη» (The Man Who Fell to Earth)
Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Walter Tevis, η ταινία παρακολουθεί την άνοδο και την πτώση ενός άκρως χαρισματικού εξωγήινου πλάσματος που φθάνει στη γη προκειμένου να βρει σωτηρία για τον μακρινό πλανήτη του που υποφέρει από λειψυδρία. Η ιδιαίτερη ευφυΐα του και οι εξελιγμένες γνώσεις του θα τον εκτοξεύσουν στην κορυφή της επιτυχίας αναδεικνύοντας τον σαν ένα πανίσχυρο επιχειρηματία. Από την άλλη όμως, η ταχύτατη ανάδυση της ευάλωτης ανθρώπινης πλευράς του θα τον καταβαραθρώσουν σε μια σκοτεινή άβυσσο ταπεινών ανθρώπινων αδυναμιών. Σεξ, αλκοόλ και απόλυτη αδιαφορία θα τον συρρικνώσουν με την ίδια αστρονομική ταχύτητα από θεόρατο, υπέρλαμπρο supernova, σ’ έναν ανύπαρκτο, άψυχο, κρυστάλλινο, μαύρο νάνο!
Σκηνοθεσία: Nicolas Roeg, Σενάριο: Paul Mayersberg, Ερμηνεύουν: David Bowie, Rip Torn, Candy Clark και Buck Henry.



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου