ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Αχλαδόπιτα cheesecake


Εύκολο γλυκό 2 σε 1: Μηλόπιτα cheesecake

Σε μερικούς αρέσει η αχλαδόπιτα, σε άλλους το cheesecake, εμείς σας προτείνουμε αχλαδόπιτα cheesecake........
Υλικά 
250 γραμ. μπισκότα τύπου digestive θρυμματισμένα
100 γραμ. βούτυρο λιωμένο 
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
4 μέτρια αχλαδια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
50 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
80 γραμ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
2 μεγάλα αυγά
300 γραμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
3 κουταλιές έτοιμο σιρόπι καραμέλας

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα με την κανέλα. Κρατάμε στην άκρη το 1/3 των μπισκότων και στα υπόλοιπα προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε τη βάση σε ένα μέτριο πυρέξ, διαστάσεων περίπου 20×30 εκ.
Σε μέτρια φωτιά, σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε τα αχλάδια με την κρυσταλλική ζάχαρη. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους. Αποσύρουμε τα αχλάδια από τη φωτιά, τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και ετοιμάζουμε και την τυρόκρεμα. Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε πρώτα το τυρί κρέμα να γίνει αφράτο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα. Προσέχουμε να μη χτυπήσουμε υπερβολικά το μίγμα και «κόψει» η κρέμα μας. Προσθέτουμε στη συνέχεια τη βανίλια, την άχνη ζάχαρη και το σιρόπι καραμέλας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή κρέμα.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότου και ισιώνουμε την επιφάνειά της με την ανάποδη ενός κουταλιού. Πάνω από την κρέμα στρώνουμε τα αχλάδια και πασπαλίζουμε το τριμμένο μπισκότο που είχαμε κρατήσει.
Ψήνουμε την αχλαδόπιτα για 40 λεπτά περίπου και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον να παγώσει και μετά την απολαμβάνουμε.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitterhttps://twitter.com/NeaKalaMantata . Σας ευχαριστούμε!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου