ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Μπορώ να εκπαιδεύσω το σκύλο μου που μεγάλωσε;

Ο σκύλος μου είναι μεγάλος σε ηλικία, μπορώ να τον εκπαιδεύσω;
Για να απαντήσουμε το ερώτημα θα πρέπει πρώτα να ξεμπερδέψουμε τα πράγματα. Τι εννοώ; Πρέπει να δώσουμε τον ορισμό της εκπαίδευσης σκύλων και των άλλων διαδικασιών που μπορεί να σχετίζονται με αυτή. Πάμε λοιπόν να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους...


Εκπαίδευση σκύλου ονομάζουμε την διαδικασία όπου μαθαίνουμε στο σκύλο μας να κάνει κάτι, τη στιγμή που του το λέμε. Παραδείγματος χάρη, του λέμε "κάτω" και εκείνος θα πρέπει να ξαπλώσει.
Πρόληψη ανεπιθύμητων συμπεριφορών ονομάζουμε την διαδικασία κατά την οποία, "λέμε" στο κουτάβι μας τι θέλουμε από εκείνο και τι όχι, για να συμβιώσουμε ομαλά. Παραδείγματος χάρη, μαθαίνουμε στο κουτάβι μας πως δεν θέλουμε να πηδάει στους επισκέπτες, δεν θέλουμε να τρώει τα πράγματα μας. Επίσης κατά την διάρκεια της διαδικασίας προλαμβάνουμε συμπεριφορές όπως η επιθετικότητα σε όλες της μορφές της κ.α Η διαδικασία αυτή συνδυάζεται με την βασική εκπαίδευση και την εφαρμόζουμε σε κουτάβια από 2 έως και 3 μηνών. 
Αντιμετώπιση ανεπιθύμητων συμπεριφορών ονομάζουμε την διαδικασία κατά τη οποία προσπαθούμε να μειώσουμε ή εξαλείψουμε ανεπιθύμητες συμπεριφορές, αφού έχουν κάνει την εμφάνιση τους. Είτε πρόκειται για σκύλους μικρής ή μεγάλης ηλικίας. 
Αφού ξεμπερδέψαμε τα πράγματα ας απαντήσουμε στο βασικό ερώτημα. Ναι. Εφόσον ο σκύλος μας είναι πνευματικά και σωματικά ικανός μπορεί να εκπαιδευτεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Ίσως να χρειαστεί περισσότερη υπομονή και μεγαλύτερη προσπάθεια από ότι σε ένα κουτάβι.

Αυτό που είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο είναι να αντιμετωπίσουμε σε μεγάλη ηλικία ανεπιθύμητες συμπεριφορές που ο σκύλος πραγματοποιεί για χρόνια ή μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι πολύ σημαντικό από την ηλικία των 8-9 εβδομάδων να προλάβουμε αυτές τις συμπεριφορές ώστε να μην κάνουν την εμφάνιση τους.

Συμβουλευτείτε έναν νόμιμο και καταρτισμένο εκπαιδευτή σκύλων ή έναν ειδικό συμπεριφοράς. Ένας παράνομος εκπαιδευτής μπορεί να κάνει κακό στον σκύλο σας και κατ' επέκταση στην οικογένεια σας


Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitterhttps://twitter.com/NeaKalaMantata . Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου