ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Τερίνα καρπούζι!


karpouzi-1-sl-w

Τι είναι και πως φτιάχνεται μια τερίνα καρπούζι;
Καρπούζι, αγαπημένο φρούτο, σε όλες τις μορφές του. Το χρησιμοποιούμε ........
....... οι ζαχαροπλάστες στα γλυκά μας, το χρησιμοποιούν οι μπάρμεν στην παρασκευή δροσιστικών κοκτέιλ ακόμη και στη μαγειρική θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε πιο «περίεργους» γευστικούς συνδυασμούς. Εγώ όμως όντας ζαχαροπλάστης αποφάσισα να το χρησιμοποιήσω κι να φτιάξω ένα δροσιστικό επιδόρπιο, μια τερίνα καρπούζι. Επειδή όμως μπορεί πολλοί μπορεί να μην γνωρίζουν τι είναι η τερίνα ξεκινώ μ’ αυτήν την εξήγηση πριν αρχίσουμε να μιλάμε για την συνταγή μας.

Η τερίνα είναι το πυρίμαχο ή πήλινο μακρόστενο σκεύος μέσα στο οποίο φτιάχνεται γαλλικό πατέ από χοντροαλεσμένα κομμάτια κρέατος και λαχανικά. Από όλο αυτό κράτησα μόνο το σκεύος κι έβαλα μέσα το καρπούζι με κάτι άλλα πραγματάκια και βγήκε ένα εξίσου δροσιστικό κι απολαυστικό γλυκό…



Υλικά για τη συνταγή μας

500g  ψίχα από καρπούζι
300g  χυμό καρπούζι
330ml λεμονίτα
50g ζάχαρη
40g  φύλλα ζελατίνης
1/4 κτλ του γλυκού κανέλα
Λίγα φύλλα μέντας

Οδηγίες
Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.
Ανοίγουμε τη λεμονίτα να ξεθυμάνει.
Παίρνουμε το μισό ενός μικρού καρπουζιού, αφαιρούμε τη φλούδα και τα κουκούτσια και το κόβουμε σε κομματάκια.
Πιέζουμε τα κομματάκια σε ένα σουρωτήρι για να πάρουμε το χυμό και την ψίχα.
Βάζουμε τον χυμό, τη ζάχαρη, την κανέλα και τη μέντα σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθούν μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, αποσύρουμε και σουρώνουμε.
Στη συνέχεια στύβουμε πολύ καλά τα φύλλα ζελατίνης και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα του χυμού. Προσθέτουμε και τη λεμονίτα.
Βάζουμε την ψίχα μέσα σε μια τερίνα (μακρόστενη φόρμα) και την περιχύνουμε με το υγρό μείγμα.
Τοποθετούμε την φόρμα μέσα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Μόλις κρυώσει και σφίξει η τερίνα καρπούζι, βουτάμε την φόρμα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό για να μπορέσουμε να την ξεφορμάρουμε εύκολα.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!



Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitterhttps://twitter.com/NeaKalaMantata . Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου